Low-budget vliegen naar het buitenland? Dit realiseer je door het boeken van een vlucht bij EasyJet. Dit stelt je in staat om goedkoop naar je vakantiebestemming te vliegen. Als je een vakantie boekt via deze luchtvaartmaatschappij dan is het belangrijk dit zorgvuldig aan te pakken. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk, nietwaar? Zo is het bijvoorbeeld slim je te verdiepen in de Easyjet handbagage afmetingen. Ook is het prettig als je weet waar je op moet letten wanneer je bij EasyJet je reis boekt naar het buitenland. Hoe pak je dat slim aan? Wij leggen het met veel plezier aan je uit. Je bent daardoor verzekerd van een comfortabele vlucht naar je vakantieadres!

Vlieg met EasyJet naar je vakantiebestemming

EasyJet is een Britse low-budget luchtvaartmaatschappij die in 1995 is opgericht. Deze airline onderscheidt van andere goedkope aanbieders door wel naar grote bekende luchthavens te vliegen. Werden er in het eerste jaar van oprichting nog 30.000 passagiers vervoerd door EasyJet, in 2015 was dit aantal gegroeid naar bijna 70 miljoen passagiers. Daarmee is de vliegmaatschappij een aantrekkelijke optie voor reizigers die niet de hoofdprijs willen betalen, maar wel verzekerd willen zijn van een comfortabele vlucht naar hun reisbestemming. Ook zakenreizigers maken graag gebruik van een luchtvaartmaatschappij zoals EasyJet.

EasyJet handbagage afmetingen

De maximale omvang van je handbagage is door EasyJet vastgesteld op 56 x 45 x 25 centimeter. Deze afmeting heeft betrekking op het bagagevak boven je hoofd in het vliegtuig. Neem je nog een extra tas mee voor onder de stoel? De maximale omvang hiervan is vastgesteld op 45 x 36 x 20 centimeter. Dit kan bijvoorbeeld een laptoptas zijn of een kleine handtas. Heb je nog geen koffer of tas aangeschaft voor je vakantie? Dan is het raadzaam om met deze afmetingen rekening te houden. In een webshop staat vaak aangegeven of een tas of koffer geschikt is voor handbagage bij Easyjet. Voor ruimbagage zijn de afmetingen vastgesteld op maximaal 275 centimeter. Het is belangrijk je hieraan te houden, want het is zonde om extra geld te betalen of misschien zelfs bagage te moeten achterlaten.
easyJet handbagage

Hoe zijn de algemene regels voor bagage bij EasyJet?

Net als bij elke andere vliegmaatschappij, gelden er bij EasyJet algemene regels voor het boeken van een vlucht. Zo zijn er richtlijnen opgesteld voor het meenemen van ruim- en handbagage. Deze regels worden verderop toegelicht. Bij het inchecken van je bagage bij EasyJet is het relevant om met nog een aantal andere zaken rekening te houden. Een enkel stuk handbagage meenemen is toegestaan bij EasyJet. Het is eveneens toegestaan om een extra tas handbagage mee te nemen, maar dan moet je wel klant zijn bij de luchtvaartmaatschappij.Easyjet handbagage afmetingen

EasyJet bagage: hoeveel kilo mag je meenemen?

Vliegen met EasyJet brengt een belangrijk voordeel met zich mee: er wordt geen gewichtslimiet gehanteerd voor je handbagage. Je hoeft enkel te voldoen aan de maximale afmetingen voor handbagage bij EasyJet die verderop in de tekst worden aangegeven. Bij het meenemen van ruimbagage zijn wel richtlijnen opgesteld. Standaard mag je voor 20 kilo ruimbagage meenemen. Wil je meer bagage meenemen het luchtruim in? Dit is mogelijk en aangeboden in eenheden van 3 kilo. Je kunt voor maximaal 32 kilo aan ruimbagage meenemen het vliegtuig in. Reis je met meerdere personen? Dan kun je je ruimbagage ook verspreiden over de verschillende koffers en/of tassen.

Tips bij vliegen met EasyJet

Natuurlijk wil je met een gerust hart reizen wanneer je met EasyJet vliegt naar je vakantiebestemming. Je kunt daarom vast wel wat tips gebruiken voor je aanstaande vlucht:

  • Verpak gels, vloeistoffen of spuitbussen in hoeveelheden van maximaal 100 milliliter. Gebruik hiervoor een doorzichtige plastic zak.
  • Voor babyvoeding is geen vereiste van 100 milliliter. Wel kun je bij het inchecken gevraagd worden om het te proeven.
    -Sigaretten mogen mee in je handbagage, maar aanstekers moeten in je zak. Roken aan boord van het vliegtuig is uiteraard verboden en staat hoge boetes op.
  • Huisdieren kunnen helaas niet mee het vliegtuig in. Een uitzondering hiervoor is de blind geleide- of hulphond.

Het maakt je reis met EasyJet een stuk aangenamer als je je aan deze regels houdt. Doe er je voordeel mee en geniet met volle teugen van je vlucht naar je favoriete vakantiebestemming.

Nuttige tips voor het inpakken van je koffer of tas

Niet alleen de afmetingen van handbagage bij EasyJet zijn handig om te weten, ook het inpakken van je koffer is belangrijk. Vaak wordt er van alles in de koffer gepropt, terwijl je je kunt afvragen of dit slim is. Hoe pak je je koffer zorgvuldig en efficiënt in?

  • Probeer kleding in je koffer zoveel mogelijk op te rollen. Daarmee creëer je meer ruimte in je koffer. Vacuüm zakken voor kleding kunnen hier ook goed bij helpen.
  • De aanschaf van een lichtgewicht koffer of tas is een slimme keuze. Dankzij deze aankoop kun je meer bagage meenemen in je koffer.
  • Verwijder oude labels van je koffer om te voorkomen dat je koffer in verkeerde handen terechtkomt. Koffers lijken nu eenmaal veel op elkaar en dus zorg dat alle oude stickers en labels zijn verwijderd of weggehaald.
  • Spullen die je niet direct nodig hebt, kun je maar beter in je koffer stoppen die meegaat in het luchtruim. Dit maakt je handbagage een stuk aangenamer om te dragen.

Bagage EasyJet: ga ontspannen op reis

Ben je toe aan een ontspannen en zonnige vakantie in het buitenland? Dan is een keuze voor EasyJet natuuurlijk snel gemaakt. Respecteer de EasyJet handbagage afmetingen altijd en voorkom dat je extra geld kwijt bent aan je vakantie. Dit is namelijk niet nodig. Check zoveel mogelijk online in en lees van tevoren je vliegticket zorgvuldig door. Daarmee voorkom je een hoop gedoe en extra kosten op de luchthaven. Is je koffer gepakt en ben je klaar om het vliegtuig in te stappen? Dan rest ons niets anders dan jou een ontspannen vlucht en fijne vakantie toe te wensen!

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.