Vlieg je met KLM naar je vakantiebestemming in het buitenland? Houd dan altijd rekening met de KLM handbagage afmetingen. Als je voor het eerst met KLM vliegt, is het slim je te verdiepen in de richtlijnen die hiervoor gelden. Je wilt namelijk geen boete riskeren. Dit kun je voorkomen door je vooraf bezig te houden met de handbagage afmetingen bij KLM. Aangezien er per vliegmaatschappij verschillende richtlijnen zijn omtrent het meenemen van je handbagage, geven wij je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. Dit vergemakkelijkt je vliegreis naar het buitenland en zorgt tevens voor minder stress!

Waarom je vliegt met KLM

KLM maakt onderdeel uit van Air France-KLM en is de oudst opererende vliegmaatschappij ter wereld. De luchtvaartmaatschappij is in 1919 opgericht en biedt vluchten aan naar meer dan 210 bestemmingen. Hieronder vallen niet alleen Europese bestemmingen, maar ook bestemmingen in bijvoorbeeld Amerika, Zuid-Afrika en Azië. Voor KLM handbagage worden bij elke vliegbestemmingen dezelfde richtlijnen gehanteerd. Dit geeft natuurlijk een prettig gevoel als je met KLM vliegt. Als je je eenmaal hebt verdiept in de richtlijnen voor de handbagage bij KLM, dan weet je in het vervolg waar je aan moet voldoen als je met KLM vliegt naar je vakantiebestemming.

KLM handbagage afmetingen?

De handbagage afmetingen KLM voor Economy Class zijn nagenoeg gelijk aan die van Business Class vliegen. De hoogte, breedte en diepte bedragen respectievelijk 55, 35 en 25 centimeter. Bij Economy Class is 12 kilo handbagage toegestaan. Vlieg je Economy Class? Dan mag je 18 kilo handbagage het vliegtuig meenemen. Verder is het prettig om te weten dat je bij KLM één stuk extra handbagage mag meenemen. Je kunt daarin bijvoorbeeld denken aan een kleine laptop, een handtas of camera. Dit kost je niets extra’s! De totale som van de hoogte, breedte en diepte mag niet groter zijn dan 115 centimeter. Dit is altijd inclusief hengsels en wielen.
KLM handbagage

KLM handbagage: wat zijn de algemene richtlijnen?

Net zoals bij elke andere vliegmaatschappij gelden er bij KLM een aantal algemene richtlijnen omtrent je handbagage. Zo is het niet toegestaan om vloeistoffen mee te nemen die niet zijn verpakt in een plastic etui of meer dan 100 millimeter omvatten. Verder is het ten strengste verboden om scherpe voorwerpen mee te nemen je handbagage in. Zakmessen, nagelschaartjes en vuurwapens mogen dus niet mee. Tenslotte is het ook raadzaam je te verdiepen in de regels die er gelden voor taxfree artikelen. Deze regels kunnen per bestemming verschillen.KLM handbagage afmetingen

Handbagage bij KLM meenemen: waar let je op?

Wanneer je bij KLM je handbagage wilt inchecken, dan doe je er goed aan om vooraf je vliegticket goed door te nemen. Op de achterkant van je vliegticket staat beschreven wat je wel en niet mag meenemen in het vliegtuig. Bovendien zijn daar ook de afmetingen te vinden die er gelden voor handbagage bij KLM. Het is dus van belang dat je een koffer aanschaft die aan de regels van KLM voldoet. Een stevige rugzak mag natuurlijk ook. Bij de meeste tassenwinkels of webshops wordt aangegeven of de koffer of tas geschikt is als handbagagemiddel in het vliegtuig.

Richtlijnen KLM Transavia

Vlieg je met Transavia naar je vakantiebestemming? Transavia is een lagekosten-luchtvaartmaatschappij en maakt onderdeel uit van KLM. Met Transavia vlieg je onder andere vanaf Schiphol, Rotterdam, München en Eindhoven. Bij Transavia wordt voornamelijk binnen Europa en Noord-Afrika gevlogen. Welke handbagage afmetingen gelden er eigenlijk voor KLM Transavia? Wanneer je met KLM Transavia vliegt naar je vakantiebestemming, dan mag je handbagage niet zwaarder wegen dan 10 kilo. De maximale afmetingen van je handbagage bedragen 55 x 40 x 25 centimeter. Je kunt je echter het beste houden aan de 45 x 40 x 25 centimeter richtlijn. Je kunt daardoor je handbagage gemakkelijk onder je stoel plaatsen. Dit is gemakkelijker dan wanneer je bagage in het opbergvak boven je hoofd zit en je misschien spulletjes uit je koffer nodig hebt. In tegenstelling tot het ‘gewone’ KLM mag je bij Transavia geen extra tas meenemen. Zorg dus dat je alles in een enkele koffer of tas verpakt voordat jij je bagage incheckt.

Voorkom boetes bij handbagage KLM

Bij KLM je bagage volgens de richtlijnen inpakken en meenemen, scheelt je een hoop gedoe op de luchthaven. Zorg dat je de regels van KLM en KLM Transavia te allen tijde respecteert. Je zit niet te wachten op een boete of extra bijbetaling vanwege teveel bagage of een te grote koffer. De kosten hiervoor bedragen niet enkele tientjes, maar gaan meer richting de 100 euro. Probeer je daarom te houden aan de handbagage afmetingen van KLM. Je weet dan zeker dat je zonder problemen kunt inchecken en stressvrij het vliegtuig instapt.

Tips voor handbagage afmetingen KLM

Wil je je handbagage zonder problemen meenemen het vliegtuig in? Zorg dan dat je een koffer tot je beschikking hebt die aan alle richtlijnen van KLM voldoet. Daarmee voorkom je een hoop gedoe bij het inchecken van je bagage. Online kun je via verschillende websites een koffer aanschaffen voor je handbagage die aan alle richtlijnen van de KLM voldoet. Daarmee riskeer je geen boete en kun je probleemloos het vliegtuig instappen. Dat maakt dat je met een rustig gevoel aan je reis en/of vakantie begint. Kortom, doe er je voordeel mee en neem daarom bovenstaande tips ter harte voordat je afreist naar de luchthaven.

Geniet van je vlucht met KLM

Heb je al lange tijd naar je vakantie uitgezien en zie je ernaar uit om samen met je familie, partner of vrienden je vakantie door te brengen in een mooi land? Houd te allen tijde de afmetingen voor je handbagage bij KLM in de gaten. Daarmee voorkom je een hoop ellende en extra kosten. KLM is streng en houdt zich strikt aan de regels die hiervoor zijn opgesteld. Ben je er klaar voor om met KLM op pad te gaan naar je vakantiebestemming? Dan wensen wij je een fijne reis toe en uiteraard een goede vlucht!

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.