Heb je recent een vakantie geboekt naar een warm vakantieland of ga je binnenkort een vakantie boeken naar een zonnig vakantieoord? Met Ryanair vlieg je goedkoop naar je vakantiebestemming. Je wilt niet alleen goedkoop op vakantie, maar natuurlijk ook voldoende bagage meenemen het vliegtuig in. Tijdens een vakantie wil je voldoende kleren in je koffer stoppen, zodat jij er gedurende je gehele vakantie zomers uitziet. Welke regels hanteert Ryanair met betrekking tot handbagage, wat is het maximale toegestane gewicht Ryanair handbagage dat je mag inchecken en hoe kun jij ervoor zorgen dat jij je koffer zo efficiënt mogelijk inpakt? Wij vertellen het je graag!

Vliegen met Ryanair: goedkoop op reis naar het buitenland

Ryanair is hoofdrolspeler als het gaat om het aanbieden van goedkope internationale vluchten. Deze winstgevende luchtvaartmaatschappij is in 1985 opgericht en is een ongekend succes. Ryanair vliegt meestal niet vanaf en naar de grote luchthavens, maar naar goedkopere vliegvelden in de buurt. Vanuit Nederland kun je met Ryanair vliegen vanaf de vliegvelden Eindhoven, Maastricht en Schiphol. Deze lagekosten-luchtvaartmaatschappij wordt veel geboekt bij goedkope vakanties in het buitenland. Natuurlijk wil je de regels van Ryanair respecteren inzake het meenemen van je bagage. Waar let je eigenlijk allemaal op als je met Ryanair naar je vakantieadres vliegt?

Ryanair handbagage afmetingen

Een koffer of tas die je incheckt als handbagage is gebonden aan bepaalde afmetingen. De maximale afmetingen voor je handbagage bij Ryanair zijn als volgt vastgesteld: 55 x 40 x 20 centimeter. Probeer binnen deze afmetingen zoveel mogelijk bagage mee te nemen. Verder is het toegestaan om één stuk extra bagage mee te nemen het vliegtuig in. De afmetingen hiervoor bedragen 35 x 20 x 20 centimeter. Dit is gratis en hiervoor worden dus geen extra kosten in rekening gebracht.
Ryanair handbagage

Ryanair handbagage: wat zijn de algemene regels?

Ryanair heeft zich als doel gesteld om zo min mogelijk ruimbagage te vervoeren. Het meenemen van lichte handbagage wordt door de luchtvaartmaatschappij zoveel mogelijk gestimuleerd. De bedoeling hiervan is om het proces van inchecken bij de incheckbalie te versnellen. Net als bij alle andere luchtvaartmaatschappijen mag je bij Ryanair niet meer dan 100 milliliter aan vloeistoffen meenemen. Deze vloeistoffen mogen vervoerd worden in een doorzichtige verpakkingen. Vanzelfsprekend zijn vuurwapens en scherpe voorwerpen niet toegestaan om mee te nemen tijdens je vlucht.

Handbagage Ryanair meenemen: waar let je op?

Bij Ryanair is het toegestaan om zowel ruimbagage als handbagage in te checken. Een koffer die bedoeld is voor ruimbagage mag niet zwaarder zijn dan 15 kilo. Ryanair hanteert verschillende tarieven voor het hoog- en laagseizoen. Probeer je bagage zoveel mogelijk vooraf (online) aan te geven. Zeker in het hoogseizoen betaal je het volle pond voor het inchecken van je ruimbagage op de luchthaven zelf. De handbagage afmetingen Ryanair en het maximale gewicht dat je mag meenemen aan handbagage, worden verderop beschreven.handbagage Ryanair afmetingen

Hoeveel kilo mag je bij Ryanair meenemen aan bagage?

Het gewicht van je bagage bij Ryanair mag niet meer dan 10 kilo bedragen. Het gewicht aan Ryanair bagage voor het luchtruim is vastgesteld op maximaal 15 kilo. Zorg dat je de regels van Ryanair respecteert, daarmee voorkom je extra bijbetalen op de luchthaven. De kosten hiervoor kunnen al snel oplopen tot € 10,- of € 20,- per kilo. Probeer te voorkomen dat je tussentijds je boeking wijzigt bij Ryanair. Dit brengt namelijk ook de nodige extra kosten met zich mee. Bedenk vooraf goed wat je meeneemt aan ruim- en handbagage. Daarmee bespaar je heel wat euro’s op je vliegreis met Ryanair.

Hoe zit het met kinderwagens, sportartikelen en muziekinstrumenten?

Vlieg je niet alleen met je partner, maar gaan bijvoorbeeld ook je kinderen mee op vakantie? Bij Ryanair is het toegestaan om een kinderwagen gratis mee te nemen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een reiswieg of autostoeltje. Ideaal natuurlijk als je een huurauto hebt geboekt op je vakantiebestemming. Alle andere grote babyartikelen kun je tegen een meerprijs meenemen. Mobiliteitsmiddelen worden ook gratis vervoerd door Ryanair. De luchtvaartmaatschappij rekent een toeslag voor sportartikelen en muziekinstrumenten. Zorg dat je alle toeslagen 40 minuten voor vertrek van de vlucht hebt betaald. Doe je dit niet, dan heeft dit uiteraard gevolgen.

Tips voor het inpakken van je bagage bij Ryanair

Wil je zorgeloos op vakantie met Ryanair? Het is prettig als je weet hoe je het beste je koffer kunt inpakken. Je kunt daarmee zoveel mogelijk bagage met Ryanair meenemen het vliegtuig in, zonder dat het extra kosten met zich meebrengt. Hoe je dit slim aanpakt? We geven je graag wat praktische tips.

  • Schaf een lichtgewicht koffer of tas aan die voldoet aan de maximale afmetingen van Ryanair. Dit maakt het mogelijk om extra bagage kosteloos mee te nemen.
  • Vergelijk vooraf de diverse aanbieders van koffers met elkaar. Er zitten soms flinke verschillen in prijzen van koffers. Een koffer kopen in de aanbieding in een winkel of online shop is altijd een slimme en voordelige keuze.
  • Rol kleding zoveel mogelijk op in je koffer. Daarmee bespaar je flink wat ruimte en zo kun je meer spulletjes meenemen op vakantie. Eventueel kun je gebruikmaken van vacuüm zakken voor je kleding.
  • Veel reizigers nemen spullen mee die je ook gemakkelijk kunt aanschaffen op je vakantieadres. Shampoo bijvoorbeeld kun je ook kopen bij een supermarkt in de buurt van je vakantiewoning of hotel. Dit scheelt weer het nodige gewicht in je koffer.

Slim met Ryanair je bagage inpakken? Hanteer bovenstaande tips en ervaar zelf welke voordelen dat met zich meebrengt.

Handbagage afmetingen Ryanair: respecteer de regels en geniet van je vakantie!

Door de handbagage afmetingen van Ryanair te respecteren, voorkom je extra kosten op de luchthaven. Bereid je vakantie zorgvuldig thuis voor, zodat je zonder gedoe kunt inchecken. Je bent bij Ryanair verzekerd van een goedkope vlucht naar het buitenland en probeer dit vooral ook zo te houden. Dit maakt je vakantie meer dan de moeite waard en stelt je bovendien in staat om nog meer van je vakantie te genieten.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.