Heb je een vakantie geboekt naar het een mooi vakantie en vlieg je met luchtvaartmaatschappij Transavia naar je vakantieadres? Dan ben je verzekerd van een goedkope vlucht naar je vakantiebestemming. Natuurlijk neem je al je nodige Transavia handbagage mee het vliegtuig in. Wel is het belangrijk om te weten wat de regels hiervoor zijn. Hoe zit het eigenlijk met de regels voor handbagage bij Transavia? Wat zijn eigenlijk de maximale toegestane afmetingen voor je handbagage bij Transavia en hoeveel kilo handbagage mag je meenemen? Heb je hulp nodig bij het inpakken van je handbagage? Wij leggen je graag uit hoe het bij Transavia werkt en hoe jij je koffer zo efficiënt mogelijk kunt inpakken.

Transavia handbagage afmetingen

De afmetingen voor je handbagage bij Transavia zijn als volgt opgesteld: 45 x 40 x 25 centimeter zijn de toegestane afmetingen. Zijn de afmetingen van jouw koffer of tas groter? Dan moet je hier extra geld voor betalen. Per persoon (volwassene of kind) mag je één stuk handbagage meenemen het vliegtuig in. Wil je toch meerdere tassen meenemen het vliegtuig in? Dan kun je kleine tasjes zoals een handtas, aktetas of laptoptas beter in één koffer of tas stoppen. Je hoeft dan geen extra geld te betalen bij de incheckbalie.
Transavia handbagage

Vliegen met Transavia

Transavia is een lagekosten-luchtvaartmaatschappij en maakt onderdeel uit van KLM. Het bedrijf is in 1965 opgericht en is voornamelijk actief binnen Europa en Noord-Afrika. Vanaf diverse vliegvelden in Nederland kun je een Transavia vlucht boeken naar het buitenland. Vluchten van Transavia zijn vaak voordelig en dat is uiteraard in jouw voordeel als reiziger. Dit komt omdat je geen ruimbagage kunt boeken bij deze vliegmaatschappij. Wil jij je vlucht met deze luchtvaartmaatschappij zo goedkoop mogelijk houden? Zorg er dan voor dat je voldoet aan de Transavia handbagage voorschriften. Daarmee voorkom je extra kosten tijdens je vakantie.

Algemene regels voor Transavia handbagage

Net zoals bij elke andere luchtvaartmaatschappij gelden er regels bij Transavia voor je bagage. De algemene regels voor je bagage bij Transavia zien er als volgt uit:

  • Je koffer of tas moet voldaan de voorgeschreven afmetingen en een maximaal gewicht.
  • Vloeistoffen in je handbagage moeten verpakt zijn in doorzichtige zakjes van maximaal 100 milliliter. Deze verpak je in een doorzichtige hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter.
  • Babyvoeding, medicijnvervoer of koelelementen voor medicijnen mogen onbeperkt mee het vliegtuig in. Wel dien je deze apart aan te bieden bij het inchecken van je vlucht.
  • Vuurwapens, nagelschaartjes en aanstekers zijn niet toegestaan.

Uiteraard is het van belang dat je de regels in acht neemt omtrent het meenemen van bagage bij Transavia. Daarmee verzeker jij jezelf van een prettige en aangename vlucht naar je vakantiebestemming. Wat wist jij nog niet over regels bij Transavia over handbagage?

Praktische tips voor handbagage bij Transavia

Vlieg je met Transavia naar je vakantiebestemming? Koop dan een koffer of tas die voldoet aan de Transavia handbagage afmetingen. Daarmee voorkom je dat je op het vliegveld extra moet bijbetalen voor je bagage. De regels worden altijd streng gehandhaafd en de juiste koffer of tas helpt je eventuele problemen voorkomen. Bij de meeste online shops waar je koffers of tassen koopt, staat aangegeven of ze geschikt zijn voor handbagage in het vliegtuig. Lees van tevoren ook goed de achterkant van je vliegticket door. Er is veel nuttige informatie te vinden over de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij (Transavia in dit geval) en over welke en hoeveel handbagage je wel of juist niet mag meenemen.Transavia handbagage afmetingen

Hoeveel bagage mag je bij Transavia meenemen?

Vanzelfsprekend is het prettig en nuttig om te weten hoeveel kilo bagage je mag meenemen als handbagage. Je maximale gewicht voor je handbagage bij Transavia is vastgesteld op 10 kilo. Wil je meer handbagage meenemen het vliegtuig in? Houd er dan rekening mee dat je flink moet bijbetalen. Probeer de toegestane hoeveelheid handbagage niet te overschrijden. Daarmee voorkom je extra kosten tijdens je vakantie. Dit geld kun je beter uitgeven aan leuke activiteiten tijdens je vakantie of reis in het buitenland.

Voorkom een boete en respecteer de Transavia handbagage afmetingen

Door de Transavia handbagage richtlijnen te respecteren, voorkom je dat je extra bij moet betalen voor je vlucht. Als je het maximale gewicht van je handbagage koffer of tas overschrijdt, dan wordt deze tegen een meerprijs als ruimbagage geboekt. De kosten hiervoor lopen op tot zo’n € 40,-. Deze kosten kun je maar beter voorkomen, dus pak je koffer of tas slim in. Wat je niet direct nodig hebt, kun je maar beter niet in je handbagage stoppen of gewoon op je vakantiebestemming aanschaffen.

Tips bij het inpakken van je koffer

Het inpakken van je koffer is vaak een heel gedoe. Je wilt het liefst zoveel mogelijk bagage meenemen, maar soms lijkt het alsof je koffer te klein is. Het helpt als je je koffer zo efficiënt mogelijk inpakt. Hieronder vind je een aantal tips voor het slim inpakken van je koffer:

  • Koop een lichtgewicht koffer, je kunt dan zoveel mogelijk bagage meenemen!
  • Zware dingen die je niet direct nodig hebt, kun je ook op je vakantiebestemming zelf kopen.
  • Rol kleding zoveel mogelijk op in plaats van het op te vouwen. Daarmee creëer je extra ruimte in je koffer of tas!
  • Door gebruik te maken van vacuüm zakken voor je kleding pers je veel overbodige lucht weg.

Kortom, maak het jezelf gemakkelijk en ga voor een goedkope lichtgewicht koffer of tas en pak deze efficiënt in!

Zorgeloos het vliegtuig in bij Transavia

Wil je graag stressvrij aan je vakantie beginnen? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de afmetingen voor handbagage bij Transavia. Door hier vooraf al rekening mee te houden, hoef je niet op de luchthaven je koffer nog eens uit te pakken of extra bij te betalen. Minimaliseer het aantal accessoires of benodigdheden die je bijvoorbeeld ook in het buitenland kunt kopen. Een zwemhanddoek bijvoorbeeld kun je natuurlijk ook aanschaffen op de plaats van je bestemming. Doe er je voordeel mee en vlieg met Transavia gemakkelijk en goedkoop naar je toekomstige vakantieadres.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.