Indonesië bestaat uit ruim 16.000 eilanden en als je elk eiland één dag wilt bezoeken ben je minimaal 40 jaar onderweg. Aangezien de meeste mensen niet de luxe hebben om zo’n reis te ondernemen is het belangrijk om keuzes te maken bij het plannen van je rondreis Indonesië. De reisexperts van Footprint Travel hebben daarom een aantal leuke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, zodat je jezelf optimaal kunt voorbereiden op jouw rondreis.

Orang-oetans

Op de eilanden Sumatra en Borneo vind je rehabilitatie centra voor orang-oetans. Zwangere en zogende vrouwtjes krijgen hier extra fruit, waardoor dit ideale plekken zijn om orang-oetans te spotten. Tip: ga vroeg in de ochtend al op pad en de kans is groter dat je orang-oetans spot. De orang-oetans en andere apen zijn dan namelijk ook op pad en dit maakt dit tijdstip het beste moment om de dieren te spotten.Indonesie

Borobudur

Op het eiland Java vind je Borobudur. Dit is een boeddihistisch heiligdom wat ongeveer 40 kilometer ten noordwesten leigt van Jogjakarta. Op Java is dit echt één van de grootste toeristische trekpleisters en dat is meer dan terecht. Dit heiligdom staat er al ruim 1200 jaar! Het is echt geweldig om hier de zonsopkomst te bekijken. Naast dat je dan één van de weinige bezoekers bent kun je dan ook nog eens prachtige foto’s maken.

Komodo draken

De Komodovaraan is een prehistorische hagedis die wel 3 meter lang en 100 kilo zwaar kan worden. Je kunt deze bijzondere dieren spotten nadat je een boottocht hebt gemaakt naar de Komodo eilanden. Tijdens deze boottocht krijg je de kans om de onderwaterwereld te ontdekken tijdens het snorkelen en duiken. Eenmaal aangekomen op de Komodo eilanden kun je de Komodovaraan spotten in het Komodo Nationaal Park.

Bromo vulkaan

Op het eiland Java vind je de Bromo vulkaan, welke ligt in het Bromo Nationaal Park. Dit park bestaat uit een enorme krater van een oude vulkaan en zo zijn ook de nieuwe vulkanen onstaan in dit gebied. Naast de Bromo vulkaan is er ook nog de Kursi vulkaan en de Batok vulkaan. Vooral bij zonsopkomst is de top van de Bromo vulkaan is prachtige plek om van het uitzicht te genieten. Insider tip: maak een jeeptocht door de Bromo vallei en ontdek het gehele landschap.

Bali

Bali is één van de bekendste eilanden van Indonesië en is als één van de weinige eilanden overwegend Hindoeïstisch. Dit eiland staat vol tempels, maar beschikt ook over een aantal uitgerekte zandstranden. Je kunt op dit eiland ultiem relaxen aan het strand, maar wil je wat verder kijken en het authentieke Bali ontdekken kun je het beste richting het noorden en oosten trekken. Bezoek bijvoorbeeld het culturele Ubud of het vrij onontdekte Candidasa en je kijkt je ogen uit.

Gili Eilanden

Vanaf Bali reis je gemakkelijk naar de Gili Eilanden. Deze staan bekend om witte zandstranden en dit maakt het de ultieme plek om heerlijk te ontspannen. Houd je toch van actie? Ga dan snorkelen en duiken op dit eiland en ontdek de prachtige onderwaterwereld.

Prambanan tempel

De Prambanan tempel bestaat oorspronkelijk uit een gebied van ruim 240 tempels en dit maakt het het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië. De meeste tempels hebben eeuwenlang onder een dikke laag lava gelegen, maar een aantal van hen zijn ondertussen hersteld. Dit gebied staat op de Unesco Werelderfgoed lijst en als je hier rondloopt snap je waarom!

Wil jij naar Indonesië om één of meerdere van deze bezienswaardigheden te ontdekken? Footprint Travel verzorgd meerdere Indonesië reizen en het is bij hen mogelijk om een rondreis samen te stellen. Stippel zelf je route uit en geniet optimaal van Indonesië op jouw eigen manier.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.