Leef je al maanden toe naar je komende backpack vakantie? Ongetwijfeld ga je een fantastische vakantie tegemoet. Misschien verblijf je wel een aantal maanden in het buitenland. Of je nu voor korte of lange tijd uit een backpack rugzak leeft, het helpt om jezelf de vraag te stellen hoe je je backpack inpakt. Elke backpack vakantie of reis is anders, maar toch kun je een bepaalde basis aanhouden bij het backpack inpakken. Hoe je dat slim aanpakt, lees je hieronder. Wij helpen je graag om goed voorbereid op backpack vakantie te gaan naar het buitenland. Succes met inpakken van je backpack rugzak en alvast een fijne reis toegewenst!

Backpack inpakken – Hoe doe je dat?

Als je nog nooit een backpack reis hebt gemaakt, is het vrij lastig te bepalen wat je allemaal meeneemt tijdens je vakantie. Dit backpack inpakkenverandert als je eenmaal een backpack vakantie hebt beleefd. Je bent waarschijnlijk op slag verliefd. Vaak is het zo dat je geneigd bent om meer mee te nemen dan nodig is. Bedenk dan dat hoe meer spullen je meeneemt, hoe zwaarder je backpack rugzak is. Waarom zou je overtollige kilo’s met je meedragen tijdens het backpacken terwijl dit eigenlijk niet nodig is? In Aziatische landen is het vaak warm en dan kun je maar beter licht bepakt de jungle of het oerwoud intrekken. Bovendien kun je veel spullen goedkoop aanschaffen in het buitenland. Voor het inpakken van een backpack rugzak kun je gebruikmaken van een paklijst backpacken.

Koop een goede backpack tas

Voordat je start met je backpack inpakken, is het belangrijk dat je beschikt over een goede backpack tas. Zowel in een fysieke winkel als online shops zijn er talloze backpacks verkrijgbaar waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van hoe lang je in het buitenland verblijft, koop je een kleine, middelgrote of grote backpack tas. Voor de aanschaf van een backpack tas moet je gemiddeld zo’n €100,- tot €250,- neerleggen. Soms tref je het door een backpack te kopen in de aanbieding of sale. Houd daarom aanbiedingen zoveel mogelijk in de gaten. Verder is het belangrijk om de afmetingen van een backpack tas goed voor ogen te houden. Je wilt geen problemen krijgen op het vliegveld bij het inchecken van je bagage.

Start met een paklijst backpacken

Voordat je alles in je backpack tas stopt, is het handig een backpack paklijst te hanteren om zeker te weten dat je niets vergeet. De belangrijkste spullen die je moet meenemen, zijn hieronder terug te vinden:

 • Reis- en verzekeringspapieren
 • Vliegtickets
 • Geld en creditcards
 • Warme kleding voor als je in de bergen verblijft
 • Flightbag die je backpack tas tijdens de vlucht beschermt
 • Zwemkleding
 • Fotocamera
 • Slaapzak of slaapmatje
 • Bamboematje voor op het strand is vele malen lichter dan een zware strandhanddoek!

Dit kun je ook wel zien als de basisbenodigdheden om mee te nemen tijdens een backpack vakantie. Doe er je voordeel mee en voorkom daarmee dat je iets belangrijks vergeet of over het hoofd ziet.

Backpack checklist

Ben je op zoek naar een complete checklist voor het inpakken van je backpack tas? Wij hebben een backpack checklist voor je samengesteld die je helpt voor je volgende vakantie.

 • Je paspoort, pinpas en reisgids zijn de standaard dingen voor een backpack vakantie.
 • Bagage organizers zijn onmisbaar als je kleding gemakkelijk wilt sorteren. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en scheppen orde in de chaos.
 • In Azië vind je veelal geen WC papier op het toilet. Zorg daarom dat je voldoende toiletpapier meeneemt in je backpack
 • Een poncho komt tijdens het regenseizoen altijd goed van pas.
 • Ben je snel afgeleid door veel geluiden of stoort dat jou tijdens een vakantie? Schaf oordopjes aan die je ’s nachts of onderweg kunt gebruiken.
 • Kleding voor warme en koude dagen (vooral in de bergen of nachttrein kan het koud zijn!).
 • Neem altijd een EHBO-koffer mee in je backpack of reis toilettas.
 • Een wereldstekker is onmisbaar als je afreist naar een ander werelddeel. De stopcontacten in andere werelddelen zijn vaak niet gelijk aan de stopcontacten in Nederland.
 • Neem geen extra simkaart mee uit Nederland, maar koop deze op je vakantiebestemming zelf.

Paklijst backpacken in Azië

Ga je backpacken in Azië? Houd dan rekening met nog wat andere dingetjes als je je backpack aan het inpakken bent. Als je in Azië aankomt tijdens het regenseizoen wil je niet dat je bagage natregent. Dit voorkom je door de verschillende soorten bagage te verpakken in plastic tassen. Uiteraard mogen ook een regenhoes en poncho niet ontbreken. Bovendien is het belangrijk om je backpack tas niet te vol te stoppen als je naar Azië afreist. Overal in Azië vind je leuke souvenirs die je kunt meenemen naar Nederland. Heb je je tas toch te vol ingepakt? Laat wat bagage achter in Azië en koop alsnog je favoriete souvenirs.

Meer informatie over backpack inpakken zie je in onderstaande video.

Efficiënt je backpack inpakken

Probeer je bagage zoveel mogelijk te ordenen. Plastic of stoffen tassen kunnen daar goed bij helpen. Ze wegen niets, maar zorgen wel voor duidelijkheid en overzicht. Stop zware spullen nooit onderin je backpack tas. Het is beter om deze in het midden of bovenin te stoppen. Verder is het belangrijk om strategisch te denken. Vraag jezelf wat je wanneer nodig hebt. Dit helpt om je backpack efficiënter in te pakken. Het is bijvoorbeeld niet handig om een poncho onderin je tas te stoppen. Rol kleding zoveel mogelijk op voordat je het in de tas stopt en vul loze ruimtes op. In wandelschoenen kun je bijvoorbeeld prima een aantal paar sokken stoppen.paklijst backpacken

Backpack ingepakt? Geniet van je backpack vakantie!

Heb je je backpack ingepakt en ben je klaar om op backpack vakantie te gaan? Ongetwijfeld ga je een fantastische vakantie tegemoet in bijvoorbeeld Azië of Australië. Waar je ook verblijft tijdens je backpack vakantie, dankzij onze handige tips ga je goed voorbereid op reis naar het buitenland. Bovendien doe je een ervaring op die misschien later nogmaals van toepassing kan zijn. Wij wensen je dan ook een fijne backpack vakantie toe en hopen dat je volop geniet!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.