Ben je recent afgestuurd en wil je het einde van je studie inluiden door te backpacken? Of ga je graag op vakantie naar het buitenland en wil je dit graag vormgeven door een backpack vakantie? Natuurlijk mag een goede backpack rugzak daarin niet ontbreken. Soms is het best lastig om te bepalen wat je precies nodig hebt en waar je op let bij de aankoop van een backpack. Om jou te helpen in de aanschaf van een backpack, krijg je van ons een aantal praktische tips aangereikt. Doe er je voordeel mee, want je wilt een goede deal sluiten waar je ook in de toekomst nog profijt van hebt. Ga daarom voor een goedkope backpack, maar wel van uitstekende kwaliteit. Backpack kopen? Lees eerst hieronder al onze tips.

Backpack kopen voor je backpack vakantie

Wie besluit om te gaan backpacken in bijvoorbeeld Azië of Australië, heeft een goede backpack nodig. Als je in de winkel staat of online op zoek gaat naar een backpack wil je natuurlijk geen miskoop doen. Je wilt een backpack aanschaffen waarin voldoende ruimte is voor alle bagage en die je ook nog eens gemakkelijk kunt meenemen. Je kijkt niet alleen naar de kwaliteit van een backpack, maar ook naar het gewicht van de tas, de prijs, het draagcomfort en de pasvorm van een backpack. Natuurlijk ga je voor de beste backpack en wil je je aankoop slim aanpakken. Waar je een backpack ook koopt, houd altijd rekening met de zojuist beschreven factoren. Deze helpen je bij het vinden en kopen van een geschikte backpack rugzak tegen een aantrekkelijke prijs.

Waar let je op bij de aankoop van een backpack rugzak?

Je weet nu waar je in de basis op let bij een backpack kopen. Toch zijn er nog meer zaken belangrijk bij de aankoop van een backpack. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een miskoop doet. Waar let je nog meer op in je keuze voor een backpack rugzak?

 • De grootte van een backpack: backpacks zijn verkrijgbaar in diverse groottes. Kleine backpacks van 40 tot 60 liter zijn ideaal voor een korte backpack vakantie. Normale backpacks hebben een inhoud van 60 tot 80 liter en zijn ideaal voor een paar maanden backpacken in het buitenland. Tenslotte zijn er backpacks van 80 tot 100 liter. Deze tassen zijn perfect geschikt voor backpacken in wat koudere gebieden. Vanzelfsprekend zijn er ook backpacks verkrijgbaar van 30, 50, 55 en 70 liter.
 • Het merk backpack: backpacks kun je aanschaffen in diverse merken. Enkele bekende merken backpacks zijn bijvoorbeeld Deuter, Nomad, Lowe Alpine, The North Face, Highpeak, Vaude en Osprey. De meeste backpack merken zijn zowel online als in tassen- of sportwinkels verkrijgbaar. Ontdek welk merk het beste past bij jouw wensen en budget.
 • De mobiliteit van een backpack: wil je niet onnodig sjouwen als dit niet noodzakelijk is? Een backpack trolley is dan een uitkomst. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en verbeteren het comfort van een backpack vakantie.
 • Transporthoes backpack: een transporthoes beschermt je backpack tijdens het verkeer in de lucht. Kijk ook eens naar een regenhoes voor je backpack. Daarmee blijven al je spullen droog tijdens een fikse regenbui.
 • Backpack voor dames: er zijn speciale backpacks voor dames verkrijgbaar. Deze zijn speciaal afgestemd op de wensen van jou als vrouw.

De meerwaarde van een flightbag backpack

Een flightbag voor je backpack wordt ook wel een transporthoes genoemd. Het is onmisbaar als jij je backpack wilt beschermt tegen beschadigingen gelegenheidsdieven in het buitenland. Vanzelfsprekend kies je voor een transporthoes die past bij de grootte van je backpack. Gedurende je verblijf op de luchthaven en de vlucht zelf bescherm jij je backpack tegen allerlei soorten beschadigingen. Het is een onmisbare accessoire als je op backpack vakantie gaat naar het buitenland. Soms krijg je de transporthoes gratis mee bij de aankoop van een nieuwe backpack.backpack kopen

Backpack kopen in de aanbieding

Voor een goede backpack ben je veelal een bedrag kwijt tussen de €100,- en €250,-. Je kunt op deze kosten besparen door een backpack in de sale aan te schaffen. Een backpack kopen tijdens de sale kan je soms al snel € 50,- schelen. Het helpt om de verschillende aanbieders op een rijtje te zetten en te kijken welke winkel of webshop voor jou het goedkoopste is. Door gebruik te maken van een backpack sale of door het toepassen van een kortingscode kun je veel euro’s besparen op je aankoop. Zorg er dus voor dat je backpack aanbiedingen in de gaten houdt en schrijf je zo nodig in op nieuwsbrieven van webshops die backpack rugzakken verkopen.

Tips bij het inpakken van je backpack

Na het kopen van een backpack kun je jouw backpack gaan inpakken. Je backpack inpakken is vaak een lastige klus. Wil jij je backpack rugzak op de juiste manier inpakken? Doe dit dan als volgt:

 • Doe de lichte spullen onderin en de zwaardere spullen bovenin je backpack. Vaak wordt dit andersom gedaan, maar dit is niet handig.
 • Kleding stop je zoveel mogelijk in het middenvak van je backpack.
 • Gebruik plastic zaken om kledingstukken van elkaar te scheiden. Daarmee creëer je meer overzicht.
 • Probeer de hoeveel spullen die je meeneemt te beperken. Je bent vaak geneigd om meer mee te nemen dan nodig is.
 • Stop sokken zoveel mogelijk in de schoenen die je meeneemt. Dit neemt minder ruimte van je backpack in beslag.
 • Kleding oprollen in een backpack bespaart eveneens ruimte in je backpack rugzak.
 • Wil je meer weten over het inpakken van een backpack? Online circuleren diverse filmpjes over hoe je het beste een backpack kunt inpakken voor een backpack vakantie.Backpack rugzak

Ga een onvergetelijke backpack vakantie tegemoet

Heb je een geschikte backpack gekocht voor je aanstaande backpack vakantie? Dan is het tijd om te genieten in een mooie omgeving. Zorg ervoor dat je reisverzekering is afgestemd op je backpack vakantie en stap zorgeloos het vliegtuig in. Vergeet geen camera zodat je onderweg de mooiste plaatjes kunt schieten van de regio’s waar je verblijft. Ongetwijfeld keer je na enkele weken of maanden voldaan terug in Nederland en ben je blij dat je een backpack tas hebt gekocht die een aanwinst is geweest voor je backpack vakantie nu en misschien ook wel voor in de toekomst.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.