Als je twee weken vakantie wilt doorbrengen op Bali, dan wil je natuurlijk verzekerd zijn van mooi weer. Het is zonde als je tijdens je vakantie op Bali vooral te maken krijgt met regen. Dit kun je voorkomen door je te verdiepen in de beste reistijd voor Bali. Om je daarbij te helpen, geven we je graag een aantal tips en adviezen. Je weet dan zeker dat je in de beste periode van het jaar een vakantie naar Bali boekt. Natuurlijk is dit ook een beetje persoonsgebonden, daar houden we zeker rekening mee. Lees zeker verder als je plannen hebt om op korte termijn je vakantie op Bali door te brengen, want wij hebben de beste reistijd Bali voor je uitgezocht.

Beste reistijd Bali

Bali is misschien wel het meest bekende eiland van Indonesië. Elk jaar boeken duizenden mensen een vakantie naar dit Indonesische eiland en dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er heerlijk duiken en snorkelen en optimaal genieten van mooi weer. Tenminste, als je in de juiste periode van het jaar een vakantie boekt naar Bali. De beste reistijd voor Bali is afhankelijk van een aantal factoren. De beste reistijd wordt bijvoorbeeld bepaald door het seizoen waarin je naar Bali afreist, maar ook hoeveel geld je bereid bent om uit te geven aan je vakantie op dit Indonesische eiland.

Maand Max. temp. (°C) Min. temp. (°C) Dagen neerslag
Januari 30 23 25
Februari 30 23 24
Maart 31 23 24
April 31 22 15
Mei 31 21 10
Juni 30 21 11
Juli 30 20 12
Augustus 31 20 13
September 31 21 10
Oktober 31 22 15
November 31 23 19
December 31 23 23
* Op basis van gemiddelden

De beste reistijd om naar Bali te gaan is in de maanden mei t/m september. De beste maand is augustus, alleen dan is het wel vaak drukker dan tijdens andere maanden.

Wat is de temperatuur op Bali?

De temperatuur op Bali ligt zo tussen de 29 en 31 graden Celsius. Vooral tijdens de zomer geniet je van aangenaam weer en ook nog eens weinig regen. Dit is wel zo prettig als je een wandeling wilt maken in het binnen of wanneer je voorkeur uitgaat naar chillen op het strand. De temperatuur op Bali maakt dat je ongelofelijk veel activiteiten kunt ondernemen tijdens je vakantie, als je maar kiest voor de beste reistijd naar Indonesië.

De gemiddelde temperatuur op Bali

De temperatuur op Bali is eigenlijk altijd constant. Indonesië heeft een gemiddelde temperatuur van zo’n 28 graden Celsius. Op Bali is het zelfs een stukje warmer met gemiddeld zo’n 28 graden Celsius. Dit komt omdat Bali gekenmerkt wordt door een tropisch klimaat. Hoe verder en hoe hoger je het binnenland van Bali intrekt, hoe koeler het wordt. Tijdens de nacht kan het op de hoogste punten van Bali afkoelen tot zo’n 10 graden. Een warme deken is dan zeker gewenst. Hoe verder je landinwaarts trekt, hoe natter, koeler en minder warm het is.Beste reistijd Bali

Wanneer is het regenseizoen op Bali?

Het regenseizoen op Bali loopt van oktober tot en met maart. Soms kan er in korte tijd een grote hoeveelheid neerslag vallen. Dit betekent echter niet dat het op Bali constant regent tijdens het regenseizoen. Overdag kan het best mooi weer zijn, alleen moet je wel rekening houden met flinke regenbuien. Vooral aan het einde van de dag kan het flink regenen. Soms kun je als toerist verrast worden door een regenbui en kan je zomaar middenin een overstroming terechtkomen. Iets om rekening mee te houden bij het boeken van een vakantie naar Bali.

Het droge seizoen op Bali

Het droge seizoen op Bali is van april tot en met september. Dit betekent echter niet dat het nooit regent op Bali. Er valt alleen wel beduidend minder regen dan tijdens het natte seizoen. De maand augustus wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door een korte regenbuien. Gemiddeld valt er dan zo’n 44 millimeter regen. Tijdens het regenseizoen kan dit oplopen tot zo’n 350 millimeter. Dit is dus een aanzienlijk verschil.

Orkaanseizoen Bali

De beste reistijd om naar Bali te gaan hangt niet zozeer van orkanen af. Bali ligt eigenlijk heel gunstig als het gaat om orkanen. Bij reizen naar Bali moet je wel rekening houden met flinke onweersstormen, maar voor orkanen hoef je eigenlijk niet zo bang te zijn. Als er al orkanen zijn, dan komen vooral voor ten zuiden van Bali en Indonesië. De onweersdepressies die af en toe voorkomen op Bali zijn wel afkomstig uit het orkaangebied, maar orkanen zelf krijgt Bali vrijwel nooit mee te maken. De wind kan op Bali wel opsteken richting orkaankracht. Dit is vooral het geval in de maanden januari, februari en maart.

De beste tijd om je vakantie op Bali door te brengen

Je vakantie op Bali kun je dus het beste doorbrengen van mei tot september. Vooral de maand augustus is perfect voor een vakantie op Bali. Tijdens de wintermaanden in Nederland valt er op Bali de meeste regen. Je doet er daarom goed aan om je vakantie op Bali vooral te boeken tijdens de Nederlandse zomervakantie. Als je in de zomer op reis gaat naar Bali, houd er dan rekening mee dat je wel de hoofdprijs betaalt. De prijzen voor het huren van accommodaties liggen zo’n 30 procent hoger dan wanneer je buiten het hoogseizoen een vakantie boekt. Bij het vaststellen van je budget is het slim om hier rekening mee te houden.Bali beste reistijd

Ontspannen en goedkoop op reis naar Bali

Ben je niet gebonden aan schoolvakanties en wil je graag goedkoop op vakantie naar Bali? Dan kun je een vakantie naar Bali het beste boeken net na het regenseizoen. De maanden maart en april zijn hier uitstekend geschikt voor. De prijzen zijn dan nog niet zo fors als in het hoogseizoen, je profiteert van een aangename temperatuur en er valt stukken minder regen dan tijdens het regenseizoen. Vergelijk de verschillende reisaanbieders en reisorganisaties met elkaar en boek vervolgens een voordelige reis naar Bali.

Op reis naar Bali: geniet!

Zodra je een vakantie boekt naar Bali tijdens de beste reisperiode in jouw persoonlijke situatie, is het belangrijk om volop te genieten. Bali heeft zoveel moois te bieden. Of je nu tijdens het droge of natte seizoen afreist naar Bali, er is altijd voldoende om van te genieten. Laat je verrassen door de hoogtepunten van het eiland, de vriendelijke en gastvrije bevolking en natuurlijk het overheerlijke eten. Wij zijn ervan overtuigd dat je met een prettig gevoel het vliegtuig instapt naar Nederland en je familie en vrienden zeker iets te vertellen hebt. Uiteraard mogen daarbij mooie foto’s niet ontbreken!

Meer weten over de beste reistijd per land? Bekijk ons handige overzicht met beste reistijden.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.