Een vakantie naar Sri Lanka belooft een verrassende reis te worden. Je kunt er eeuwenoude tempels bezoeken, surfen langs de kust of het schitterende binnenland ontdekken. Hoe je reis er ook uitziet en op welke manier je deze ook invult, er is altijd volop te ondernemen in dit fascinerende land. Als je een reis boekt, wil je natuurlijk kiezen voor de beste reistijd om Sri Lanka te bezoeken. Wanneer kun je het beste reizen naar Sri Lanka en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden bij het boeken van je reis naar Sri Lanka?

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Eigenlijk is Sri Lanka gedurende het gehele jaar geschikt voor een vakantie. Als je richting het zuiden en het binnenland reist, kun je dit het beste doen van december tot april. Reis je af naar het oosten? Doe dit dan van april tot en met september. Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het weer in Sri Lanka soms onvoorspelbaar is. Sporadisch doen zich tijdens het regenseizoen tyfoons voor. Houd daar bij het plannen van je reis rekening mee. Verder wordt de beste tijd om Sri Lanka te bezoeken mede bepaald naar welk gedeelte van het land je afreist.

Maand Max. temp. (°C) Min. temp. (°C) Dagen neerslag
Januari 31 22 5
Februari 31 23 4
Maart 32 24 7
April 32 24 11
Mei 31 25 10
Juni 30 25 10
Juli 30 25 8
Augustus 30 25 8
September 30 25 10
Oktober 30 24 14
November 30 23 14
December 30 23 11
* Op basis van gemiddelden

Wanneer is het regenseizoen in Sri Lanka?

Van april tot en met november moet je in Sri Lanka rekening houden met het regenseizoen. Vooral in de maanden mei en oktober kan er flink wat regen vallen. In het zuidwesten van Sri Lanka valt vanaf mei tot eind september de zuidwest-moesson. Er kunnen forse tropische regenbuien vallen. In het noordoosten valt de noordoostmoesson in de maanden oktober tot en met maart. Vooral in november en december kan het flink regenen in het noorden en oosten van Sri Lanka. Van de 12 maanden in het jaar kan het dus 7 maanden goed regenen. Tijdens het regenseizoen regent het niet de gehele dag, maar het kan wel 2 uur achter elkaar doorregenen.

Wat is de temperatuur in Sri Lanka?

Het land Sri Lanka heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er altijd aangenaam warm is. De gemiddelde temperatuur bedraagt 27 graden Celsius. De temperaturen kunnen bij mooi weer oplopen tot ruim 33 graden Celsius. Als je het hebt over de beste reistijd Sri Lanka, dan is deze periode terug te dringen naar een aantal maanden. Wel moet je daarin een onderverdeling maken inzake de westkust en oostkust. Afhankelijk van je reisbestemming in Sri Lanka is het belangrijk om met deze factoren rekening te houden. Hoe zijn het weer en de temperatuur aan de west- en oostkust van Sri Lanka?Beste tijd Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka westkust

Wil je graag de westkust van Sri Lanka bezoeken tijdens je vakantie? Doe dit dan tijdens de maanden december tot april. Dit zijn de droogste maanden van het jaar waardoor je de kans hebt om met droog weer de kust en het bergachtige landschap met eigen ogen te zien. Het westen en oosten van Sri Lanka hebben een beduidend ander klimaat. Van april tot en met juli valt de moesson in het westen van Sri Lanka. Het is verstandig om rekening te houden met grote overstromingen. De beste reisperiode voor een bezoek aan het westen van Sri Lanka is van half december tot en met half maart.

Beste reisperiode Sri Lanka oostkust

Wanneer je afreist naar de oostkust van Sri Lanka dan kun je dit het beste doen tijdens de maanden april tot september. De moesson periode in Oost Sri Lanka duurt van november tot en met januari. Februari en maart zijn dan ook perfecte maanden om af te reizen naar Sri Lanka. Net na het regenseizoen is de temperatuur ook niet meer zo verstikkend, waardoor je nog meer kunt genieten van je verblijf in Sri Lanka.

De beste periode voor een reis naar Sri Lanka

De beste tijd om Sri Lanka te bezoeken hoef je niet direct af te laten hangen van het regenseizoen. Juist tijdens de regenperiode kan het in Sri Lanka ongelofelijk mooi zijn. De natuur oogt niet alleen groener, maar is ook daadwerkelijk groener. Zelfs de bergen in het land zien er nog meer sprookjesachtig uit. Bovendien stromen de watervallen ook harder dan buiten het regenseizoen. Heb je plannen om in het noorden van Sri Lanka je vakantie door te brengen? Doe dit dan na of tijdens het regenseizoen. Als je voorkeur uitgaat naar droog heen en weer reizen tussen de verschillende plaatsen, dan is het beter om tijdens de droge periode een vakantie te boeken naar Sri Lanka.beste reistijd Sri Lanka

Tips voor goedkoop reizen naar Sri Lanka

Wil je goedkoop reizen naar Sri Lanka? Dan is het belangrijk om niet alleen met de moessons en je reisbestemming rekening te houden. Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen, doe dit dan vooral. Daarmee bespaar je flink wat kosten op een Sri Lanka vakantie. Dit is een interessante optie als je geen kinderen hebt of werkzaam bent als ZZP’er. Verder is het de moeite waard de verschillende reisaanbieders met elkaar te vergelijken voordat je daadwerkelijk een vakantie boekt. Online is het eenvoudig om reisorganisaties met elkaar te vergelijken op basis van prijzen. Reis je buiten het hoogseizoen? Dan bespaar je natuurlijk altijd op de kosten van een Sri Lanka vakantie.

Geniet van je reis naar Sri Lanka

Wanneer je ook afreist naar Sri Lanka, de beste reisperiode naar deze fascinerende vakantiebestemming wordt mede bepaald door jouw passie voor reizen. Eigenlijk maakt het dan niet zoveel uit wanneer en waar je in Sri Lanka verblijft. Wel is het goed om bovenstaande in acht te nemen voordat je een vakantie naar Sri Lanka boekt. Houd rekening met de soms warme en verstikkende temperatuur en de moessons in Sri Lanka. Het land is echter zeer de moeite waard om te ontdekken dankzij een rijk aanbod van culturele schatten en een paradijselijke natuur. Daarmee doe je mooie reiservaringen op waar je later met veel plezier op kunt terugkijken.

Wij wensen je daarom een goede zonvakantie toe in het mooie Sri Lanka!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.