Thailand is natuurlijk een fantastisch vakantieland. Je kunt er eindeloos ronddwalen in de hoofdstad Bangkok, maar je kunt ook Noord Thailand of Zuid Thailand intrekken voor een backpackvakantie. Als je op vakantie gaat naar Thailand is het verstandig om rekening te houden met de beste reistijd voor een vakantie naar Thailand. Besluit je om af te reizen naar Thailand? Wij geven je graag een aantal tips en adviezen wanneer het de beste periode in Thailand is voor een ontspannen vakantie.

Wat is de beste reistijd in Thailand?

De beste reistijd in Thailand is grotendeels afhankelijk van het klimaat. Thailand wordt gekenmerkt door een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er niet erg warm is, maar ook erg vochtig kan zijn. Bovendien kan er tijdens het regenseizoen de nodige regen vallen. De beste tijd om Thailand van een bezoek te voorzien, is bovendien mede afhankelijk van wat je wensen zijn, hoe flexibel je bent in je vertrek en aankomst en hoe groot je budget is. Zeker is in ieder geval dat Thailand een prachtig land is om je vakantie door te brengen.

Wat is de temperatuur in Thailand?

De gemiddelde temperatuur in Thailand ligt zo rond de 30 graden Celsius. Wel zitten er tussen het noorden en zuiden van Thailand flink wat verschillen in het klimaat. Bij een reis naar Thailand dien je daar rekening mee te houden. Wel kun je zeggen dat de maanden november tot en met maart de beste maanden zijn voor een vakantie in Thailand. Zowel in het noorden als het zuiden geniet je dan van aangenaam weer en dit is wel zo prettig tijdens een vakantie, nietwaar?beste reistijd Thailand

Orkaanseizoen Thailand

Thailand ligt in een gebied waarin de meeste kans is op orkanen. Toch komen orkanen in Thailand zelden voor. De keren dat Thailand werd getroffen door een orkaan zijn op een hand te tellen. Thailand werd in 2004 wel getroffen door een tsunami, maar de kans is niet heel groot dat dit nogmaals gebeurd. Meestal wijken orkanen uit naar landen zoals Filippijnen, Taiwan, China en Japan. Wel moet je in Thailand rekening houden met tropische stormen. En uiteraard kan er in Thailand tijdens het regenseizoen flink wat regen vallen. Boven de 300 millimeter regen per maand is dan heel normaal.

Regenseizoen Thailand

Van juni tot en oktober is het regenseizoen in Thailand. De grote hoeveelheden regen beginnen vooral te vallen in de maand juli. In de maand september valt de meeste regen in Thailand. Reis je tijdens het regenseizoen naar Thailand? Dit hoeft echt niet altijd onaangenaam te zijn. Tijdens het regenseizoen in Thailand regent het ongeveer eenmaal per dag en soms twee keer. De regen houdt ongeveer een uurtje aan en daarna wordt het veelal prachtig weer. De prijzen zijn tijdens het regenseizoen veelal een stuk lager dan buiten het regenseizoen. Je kunt vaak gemakkelijk onderhandelen over de prijs en dit kan je vaak de nodige euro’s schelen. Ideaal als je wilt besparen op een indrukwekkende reis naar Thailand.Regenseizoen Thailand

Beste reistijd Bangkok

Reis je tijdens je vakantie naar Bangkok? Dan kun je dit het beste doen in de maanden november tot en met april. Bangkok is gelegen in Centraal Thailand en heeft tijdens deze maanden weinig last van overvloedige regen. Ga je eerder of later? Houd dan rekening met eventuele overstromingen in het regenseizoen. Zeker als je gaat backpacken in Thailand is het geen pretje om met een zware tas door de volgelopen straatjes te zeulen. Zorg daarom dat je goed bent voorbereid wanneer je precies je vakantie naar Bangkok boekt.

Maand Max. temp. (°C) Min. temp. (°C) Dagen neerslag
Januari 32 21 1
Februari 33 23 3
Maart 34 25 3
April 35 26 7
Mei 34 26 16
Juni 34 26 16
Juli 33 25 18
Augustus 33 25 20
September 32 25 20
Oktober 32 25 16
November 32 23 6
December 31 21 2
* Op basis van gemiddelden

Beste reistijd Noord Thailand

Wil je dolgraag een bezoek brengen aan Chiang Mai in Noord Thailand? Houd dan rekening met een aantal factoren. Het noorden van Thailand wordt gekenmerkt door een tropisch savanne klimaat. Dit betekent dat de zomers nat zijn en de winters erg droog. De maanden juni, juli en augustus kun je maar beter vermijden als je een bezoek brengt aan Noord Thailand. Je hebt dan de meeste kans op regen. Aangezien het in de maanden november tot en met januari erg droog is, kun je Noord Thailand het beste bezoeken net voor of net na het regenseizoen. De natuur is in die periode mooi groen en een bezoekje zeker waard.

Maand Max. temp. (°C) Min. temp. (°C) Dagen neerslag
Januari 28 13 2
Februari 32 14 1
Maart 34 17 2
April 36 21 7
Mei 33 23 16
Juni 31 23 19
Juli 31 23 21
Augustus 30 22 23
September 31 22 19
Oktober 30 21 13
November 29 18 6
December 28 14 3
* Op basis van gemiddelden

Beste reistijd Zuid Thailand

Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat. Dit betekent dat je gedurende het gehele jaar verzekerd bent van een warme en aangename temperatuur. Wel valt er in Zuid Thailand wel meer regen dan bijvoorbeeld in Noord Thailand. De maanden december tot en met maart zijn de beste maanden om Zuid Thailand van een bezoek te voorzien. De natuur is er dan mooi groen en er valt bovendien weinig regen. Met een temperatuur van 31 tot 33 graden Celsius is het er altijd lekker warm.

Maand Max. temp. (°C) Min. temp. (°C) Dagen neerslag
Januari 32 23 6
Februari 33 23 4
Maart 33 24 5
April 33 24 10
Mei 32 24 18
Juni 31 24 18
Juli 31 24 17
Augustus 31 24 18
September 31 24 19
Oktober 31 24 20
November 31 24 17
December 31 23 12
* Op basis van gemiddelden

Beste periode om in Thailand je vakantie door te brengen

Wat is nu de beste reistijd voor een bezoek aan Thailand? Je doet er slim aan om net na het regenseizoen je vakantie te boeken als je Thailand op zijn mooist wilt zien. Het regenseizoen is dan net achter de rug en Thailand kleurt in deze periode prachtig groen. Bovendien zijn de watervallen krachtig en vol met water dankzij de overvloedige regen in de voorgaande maanden. De beste tijd om Thailand te bezoeken is ook afhankelijk van welke soort reis je maakt. Als je graag iets van de natuur wilt zien, dan trek je veelal het noorden van Vietnam in. Dit kan goedkoop tijdens het regenseizoen of net na het regenseizoen. Wil je liever van eiland naar eiland reizen? Dit kun je beter ondernemen tijdens de drogere periodes in Thailand.

Geniet van je vakantie in Thailand

Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden Celsius ben je in Thailand altijd verzekerd van mooi weer. Ga daarom op zoek naar een reisaanbieder of reisorganisatie die een reis voor je kan samenstellen tegen een scherpe prijs. Je kunt natuurlijk ook zelf je vliegtickets en accommodaties boeken. De mensen in Thailand zijn in ieder geval erg vriendelijk en bovendien hoef je je over de prijzen niet al teveel zorgen te maken. In Thailand kun je prima onderhandelen voor een goedkope overnachting.

Wij wensen je een plezierige reis toe naar Thailand en hopen dat je hier veel mooie reiservaringen opdoet. Altijd leuk om later op terug te kijken!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.