Wat is de beste reisverzekering?

De leukste tijd van het jaar is aangebroken, je gaat op zonvakantie! Genieten van zon of juist van de sneeuw. Dansen, sightseeing, hiking, of op het strand liggen, wat je ook wil gaan doen op de eerste plaats wil je gewoon genieten en je gedachten verzetten. Dat moment waar je zo naar hebt uitgekeken kan er niet snel genoeg zijn, maar wat als er voordien iets gebeurd? Wat als je uiteindelijk toch niet op reis kan vertrekken of als er op reis zelf iets gebeurd? Oké, het is niet fijn om je slechte scenario’s in te beelden, maar ergens moet het toch gebeuren. Een reisverzekering kan je rust in je hoofd bieden, want als je een reisverzekering aanschaft dan spaar je jezelf heel wat kosten uit. Maar stel nu dat je al besloten hebt om een reisverzekering aan te schaffen, welke kun je dan het best kiezen?

Waarin verschillen de meeste reisverzekeringen met elkaar en waar moet je rekening mee houden?

Je wil dus zeker zijn dat je op reis kunt vertrekken zonder zorgen en besluit om een reisverzekering te gaan aanschaffen, maar hoe maak je nu een keuze tussen al de verschillende mogelijkheden en wat zorgt voor de verschillen tussen deze verzekeringen?

beste reisverzekering

Het is voornamelijk de dekking van de reisverzekering die sterk verschilt naargelang de verzekeraar. Kijk dus altijd goed wat een reisverzekering inhoud, voordat je er een afsluit. Soms zijn enkel buitengewone kosten gedekt, en andere keren dekt de verzekering een compleet pakket. De inhoud van de reisverzekering hangt natuurlijk sterk af van de prijs. Als je op zoek gaat naar de ideale reisverzekering moet er dus zeker ook rekening gehouden worden met je beschikbaar budget, maar er zijn nog andere zaken waar je best rekening mee kan houden als je op zoek bent naar een reisverzekering.

Als eerste is het van belang dat er gekeken wordt naar het soort reis dat je zal gaan maken. Een wintersportvakantie heeft een betere verzekering nodig dan een gewone zonvakantie. Daarnaast moet je kijken naar wie er allemaal meegaat op die reis en of je reis binnen of buiten Europa valt. Ook met de hoeveelheid bagage en het vervoer die je gaat gebruiken kan het best rekening gehouden worden. Er bestaan gelukkig een aantal sites die je kunnen helpen met het vinden van de ideale reisverzekering voor jou en je gezin. Hier kun je een Reisverzekering vergelijken.

Wat is de beste reisverzekering volgens de consumentenbond?

Volgens de consumentenbond kwam de reisverzekering van ANWB, Unigarant, als beste uit de test naar voor. Dat wil zeggen dat deze reisverzekering de beste kwaliteit heeft. Deze verzekeraar voerde in 2018 allerlei verbeteringen aan de reisverzekering uit, en dat heeft dus zijn effect gehad! De Unigarant reisverzekering is onder andere een goede optie voor zij die reizen voor een studie of van plan zijn vrijwilligerswerk in buitenland uit te voeren, want ook zij worden in de Unigarant reisverzekering standaard mee opgenomen, en dat is niet overal zo.wat is de beste reisverzekering

Welke reisverzekering is de beste koop?

De consumentenbond heeft nowGo Plus als beste koop beoordeeld. Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe zo’n beste koop nu juist berekend wordt. Wel, er wordt gekeken naar de gemiddelde premie op jaarbasis en dit aan de hand van 240 profielen per aanbieder, daarin worden verschillende bagagevergoedingen, gezinssamenstellingen en dekkingsgebieden opgenomen.

NowGo is dus de voordeligste, maar is een middelmaat qua voorwaarden. Als positief punt is er de goede regeling voor extra reis- en verblijfskosten in geval van ziekte of ongeval. Hun minpunten zijn de verzekering van de bagage en de medische kosten die op eigen risico zijn.