Gister hebben wij een super gave tour gedaan: Canyoning door de Gorges du Verdon! Canyoning is klimmen over rotsen, glijden over natuurlijke glijbanen, ziplinen en zwemmen tussen de rotsen. Misschien een beetje eng, maar het is één groot avontuur. Een avontuur die we zeker aanraden!

Canyoning Gorges du Verdon

Canyoning Gorges du Verdon

In de Gorges du Verdon is ontzettend veel te zien en te doen. Hou je wel van een actieve vakantie en ben je niet bang voor een letterlijke sprong in het diepe? Dan is canyoning in de Gorges du Verdon ook echt iets voor jou! Het gebied leent zich ontzettend goed voor canyoning. Je hebt er veel bergen en je ziet er op veel plekken kloven waar water doorheen stroomt. Dé ingrediënten voor canyoning!

Canyoning gorges verdon

Hoe gaat het in z’n werk?

Canyoning kun je privé doen als je hier ervaring in hebt én een wetsuit hebt of je kunt een tour boeken bij een van de aanbieders. Met name de plaats Castellane staat bekend om de vele sportactiviteiten en hier kun je dan ook van alles boeken, waaronder canyoning Gorges du Verdon. Je kunt ook online boeken, wij hebben online geboekt bij Maison du Canyoning en kregen een ontzettend leuke gids Caroline. Ook kun je boeken bij Canyoning Sud Est. Je betaalt, afhankelijk van de gekozen tour, zo’n 45 euro per persoon en krijgt de locatie en andere benodigde informatie per mail toegestuurd.

Je kunt verschillende canyoning tours boeken. Zo heb je verschillende canyons en verschillende moeilijkheidslevels. Wij kozen voor de Saint Auban canyon met een medium niveau. Wij hadden het nooit eerder gedaan, maar de beginners tour leek ons te eenvoudig, omdat daarbij stond dat kinderen ook mee konden doen. Bij het medium niveau is het met name van belang dat je sportief bent en van 3 meter hoge rotsen durft af te springen het water in (wat in de praktijk overigens 5 meter was). Onze tour duurde ongeveer 3 uur, maar je hebt ze ook van 5 tot 6 uur. De moeilijkere tours zijn alleen aan te raden als je dit al vaker hebt gedaan. Alle informatie hierover kun je lezen op de websites van de aanbieders.

Op de dag van de tour ontmoet je jouw gids en de groep (meestal maximaal 8 personen) bij de parkeerplaats van de canyon. Daar krijg je uitleg van de gids en ontvang je jouw wetsuit. Zelf hoef je alleen te zorgen voor zwemkleding en sportschoenen. Een lunch hoef je alleen mee te nemen als je een dagtour boekt. Zodra iedereen gereed is ga je samen naar de canyon toe en start het avontuur!

Telefoons en camera’s die niet waterdicht zijn kun je niet meenemen. Onze gids maakte onderweg zelf meerdere foto’s van ons en onze groep en plaatste deze op hun website, waar wij deze gratis konden downloaden. Vraag je gids om onderweg wat foto’s van je te maken, zodat je een paar gave actiefoto’s hebt van dit spektakel!

Canyoning verdon

Wat moet je allemaal doen?

Canyoning bestaat uit verschillende onderdelen. In het kort komt het er op neer dat je in een kloof tussen de bergen, waar het water stroomt van punt A naar punt B gaat. Ondertussen kom je veel verschillende hindernissen tegen. Denk hierbij aan rotsen waar je overheen klimt, natuurlijke glijbanen die je afglijdt, rotsen waarvan je afspringt het water in (soms tot 5 meter hoog, afhankelijk van het niveau van de tour), en ziplinen van de berg het water in.

Canyoning Gorges du Verdon ervaringen

Wij vonden de canyoning tour door de Gorges du Verdon een dikke vette aanrader. Het was ontzettend gaaf! Je bent 3 uur lang aan het klimmen en klauteren door het water en over de rotsen. Ondertussen zwem je van de ene naar de andere hindernis en glij je met je armen gekruist door prachtige natuurlijke glijbanen. We hebben een aantal grote sprongen in het water gemaakt. De eerste twee waren ongeveer 3 meter en daarna kwam een sprong van 5 meter. We kunnen je vertellen dat dat best even een dingetje is.. Maar eenmaal kopje onder in het koude water ben je het snel vergeten en staat de volgende hindernis al weer op je te wachten. Als je houdt van sportieve activiteiten, dan moet je dit zeker een keertje doen!

Hierbij een kort filmpje over de tour die wij hebben gedaan.

Canyoning in Frankrijkgorges du verdon canyoningcanyoning zuid frankrijk

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.