Mont Saint Michel is een rotsachtig schiereiland in Normandië (Frankrijk) en staat meer dan terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het ligt ongeveer een kilometer van de kust en is oorspronkelijk een getijdeneiland. Voorheen kon je het eiland daardoor alleen bij laagtij bereiken. Tegenwoordig ligt er een smalle weg waardoor je Mont Saint Michel altijd kunt bezoeken.

Mont Saint Michel bezoeken

Beste reistijd Mont Saint Michel

Mont Saint Michel is een echte trekpleister en dat vinden wij meer dan terecht, want het is heerlijk om hier even rond te lopen. Als je in Normandië rijdt richting Mont Saint Michel dan verschijnt het eiland uit het niets. Het is een bijzonder gezicht, zo’n rotsachtig eiland in the middle of nowhere. Mont Saint Michel is tegenwoordig één van de meest bezochte trekpleisters in Frankrijk en wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 3 miljoen toeristen. Kun je buiten de maanden juli en augustus naar Mont Saint Michel dan zouden wij dit zeker aanraden. In deze maanden is het er extra druk. Wij hebben Mont Saint Michel in mei bezocht, het was er toen wel toeristisch maar op een hele gezellige manier. Er is niet echt een beste reistijd om Mont Saint Michel te bezoeken, maar we raden je aan om vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond te gaan.

Mont Saint Michel is ook prachtig zodra de zon is gezakt en het donker wordt. Het schiereiland wordt dan prachtig verlicht. Een bezoek ’s avonds is daarom ook absoluut de moeite waard!

Mont Saint Michel

Eenmaal aangekomen op Mont Saint Michel kun je heerlijk wandelen langs de restaurantjes, toeristen winkeltjes en musea. Alles is bereikbaar via trapstraatjes wat het een heel authentiek middeleeuws dorpje maakt. Voor mensen die slecht ter been zijn is het eiland lastiger begaanbaar.

Mont Saint Michel things to do

Bij Mont Saint Michel kun je verschillende dingen doen:

  • Flaneer langs de straatjes met restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes.
  • Ga wadlopen bij Mont Saint Michel.
  • Loop naar boven, naar de kerk over trappetjes en langs kleine straatjes.
  • Bezoek een van de vele musea (1) Archeoscope over de geschiedenis en constructie van Mont Saint Michel. (2) Museum of History over kunst, wapen en de geschiedenis van de gevangenen op dit eiland. (3) Tiphaine’s Huis vol met antieke meubels, schilderijen en tapijten uit de 14e eeuw. (4) Maritiem en ecologisch museum over de getijden en de baai van Mont Saint Michel.
  • Bezoek de abdij.
  • Woon een mis bij om 7 uur ’s morgens (di – vr), om 8 uur ’s morgens (weekend) of aan het begin van de avond om 18.30 uur (niet op zondag).

Slapen in Mont Saint Michel

In Mont Saint Michel zijn een paar hotels gevestigd. Deze vind je zowel op het eiland, als net erbuiten. Een prachtige beleving, maar erg prijzig. Veel mensen kiezen er daarom voor om ergens in de buurt van Mont Saint Michel te blijven slapen.

Mont Saint Michel bezoeken

Je kunt Mont Saint Michel bezoeken vanuit de plaats Avranches in Normandië. Daar parkeer je de auto (betaalt) en neem je een gratis shuttle bus naar Mont Saint Michel. Deze rit duurt ongeveer 10 a 15 minuten. Ook kun je er naartoe wandelen, dit duurt ongeveer 40 minuten. Een bezoek brengen aan Mont Saint Michel is gratis (op de parkeerkosten na). Wij hebben er in ongeveer 2 a 3 uur doorheen gelopen en ergens wat lekkers gedronken. Ga je naar een museum of uitgebreid lunchen trek er dan wat meer tijd voor uit. Wij hebben Mont Saint Michel gecombineerd met een bezoek aan de invasiestranden van Normandie, wat er op ongeveer 1 uur en 45 minuten bij vandaan ligt.

Bezienswaardigheden Mont Saint Michel

Geschiedenis van Mont Saint Michel

In eerste instantie was Mont Saint Michel een militaire vesting waar vervolgens een klooster en een kerk bij gebouwd werden. Tijdens de Middeleeuwen kreeg Mont Saint Michel een rol als belangrijk religieus bedevaartsoord. Vervolgens werd het eiland tijdens de Franse revolutie gebruikt als gevangenis. In 1979 maakte UNESCO er een werelderfgoed van.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.