Portofino is een kleine maar prachtige plaats aan de Italiaanse Rivièra, gelegen in de provincie Genua. Het haventje van Portofino wordt als een van de mooiste havens aan de Middellandse Zee gezien. Daarnaast staat Portofino vooral bekend als luxueuze badplaats waar beroemde sterren zich vanuit de hele wereld verzamelen met hun prachtige jachten. Een bezoek aan deze mooie plaats raden wij absoluut aan! Portofino kun je eenvoudig bezoeken als je op vakantie bent in Frankrijk aan de Côte d’Azur of als je in Noord Italië bent. Wat je er allemaal kunt doen lees je hieronder bij de Portofino bezienswaardigheden.

Portofino bezienswaardigheden

Portofino bezoeken

Portofino ligt verborgen in een inham aan de Ligurische kust en bestaat uit slechts een aantal straatjes en een kleine haven. Ondanks dat er slechts 600 mensen wonen in Portofino, bezoeken in de zomermaanden enorm veel mensen deze badplaats en puilt het uit van de toeristen. Wil je in Portofino een huis of appartement kopen, dan moet je daar aardig wat geld voor neerleggen. Per vierkante meter betaal je hier zo’n slordige 30.000 euro. Aangezien er sinds 1935 niet meer gebouwd mag worden in Portofino en de plaats enorm in trek is, lopen deze huizenprijzen alleen maar verder op. Wonen in Portofino is daarom alleen voor de rijken der aarde weggelegd.

Portofino Italie

Portofino bezoeken kun je natuurlijk ook als als je geen vette bankrekening hebt en wij raden dit ook zeker aan! Het is er zo mooi. Alleen de weg er naartoe is al een feestje. Je rijdt langs een aantal dorpjes die er stuk voor stuk uitzien om door een ringetje te halen. Overal zie je prachtige gekleurde huizen en gebouwen. In de haven zie je de mooiste boten en jachten en alles is er schoon. Wil je een stukje wandelen, dan is de rode loper al voor je uitgelegd. Dit kenmerkt deze dorpjes. Overal is aan gedacht. Natuurlijk betaal je er ook iets meer. Voor parkeren betaalden wij hier 5.50 euro per uur (op zich niets geks als je de parkeerkosten in Amsterdam gewend bent) en voor een wijntje zo’n 9 euro.

Portofino bezienswaardigheden

Portofino is zoals gezegd een hele kleine plaats waar je even lekker doorheen kunt wandelen en kunt genieten van alle mooie uitzichten. Hieronder vind je onze tips voor Portofino bezienswaardigheden.

1Geniet van een heerlijk drankje of hapje aan de haven
Dit is onze absolute nummer 1 in de lijst met Portofino bezienswaardigheden! De haven van Portofino leeft en het is er altijd gezellig. Schuif daarom absoluut aan bij een van de gezellige terrasjes en laat je verwennen met een lekker wijntje of hapje.

2Ga (window)shoppen bij de prachtige exclusieve boetiekjes
In Portofino heeft ieder exclusief merk een winkeltje. De prijzen zijn enorm, maar desalniettemin natuurlijk heerlijk om je hieraan te vergapen.

3Maak een wandeling naar de vuurtoren
Zin in wat activiteit? Maak een wandeling naar de vuurtoren. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de baai van Portofino.

4Wandeling over de rode loper
Je kunt naar de andere prachtige dorpjes en baaitjes wandelen via de rode loper die er is uitgelegd. Een heerlijke wandeling waarbij je continue de mooiste uitzichtpunten hebt over de dorpjes en de havens.

5Huur een boot of kano
Ontdek de kust van de Middellandse Zee en huur een bootje of een kano. In Portofino kun je beide huren en direct lekker het water opgaan om de prachtige kust en verschillende baaitjes te ontdekken. Je hebt zelfs kans om dolfijnen te spotten! Deze zwemmen hier het hele jaar rond.

6Bezoek een klooster en diverse badplaatsen
Stap vanaf Portofino op de veerboot en ontdek het voormalige klooster van San Fruttuoso en vaar naar de heerlijke badplaatsen Santa Margharita Ligure en Rapallo.

[insert_php]
include ‘mapPortofino.php’;
[/insert_php]

Portofino bezienswaardigheden

Vervoer naar Portofino

Met de auto
Richting Portofino loopt slechts een weg. Ondanks dat dit een prachtige route is, is het er in de zomermaanden enorm druk. De weg is smal en zowel heen- als terug rij je over dezelfde weg. Wij hebben Portofino in juni bezocht en kozen ervoor om wel met de auto te gaan. Het hoogseizoen was nog niet aangebroken en ondanks dat het er gezellig druk was met toeristen, was het perfect met de auto te bereiken. Er is een parkeerplaats bij de ingang van het dorp waar je 5,50 euro per uur betaald. In het hoogseizoen is het niet verstandig om met de auto naar Portofino te gaan, omdat het er dan ontzettend druk is en de parkeerplaats hoogstwaarschijnlijk continu bezet zal zijn. Wil je in het hoogseizoen alsnog met de auto gaan? Probeer je auto dan in Santa Margherita Ligure of Rapallo te parkeren en ga verder met het openbaar vervoer.

Met de bus
Vanuit de plaats Rapallo vertrekt iedere twintig minuten een bus naar Santa Margherita Ligure en Portofino. Dit scheelt je in ieder geval parkeerstress en parkeergeld!

Met de boot
Je kunt Portofino ook perfect bereiken met de boot. Stap in Rapallo op de boot en vaar via Santa Margherita Ligure naar Portofino. Niet alleen een heerlijke boottocht, maar natuurlijk ook super leuk om via de haven aan te komen in Portofino!

Hopelijk heb je iets aan deze Portofino bezienswaardigheden! Heb jij er eentje die nog niet in de lijst staat, plaats dan onder dit artikel een reactie.

bezienswaardigheden Portofino

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.