Voor de mooiste bezienswaardigheden hoef je niet direct ver op vakantie te gaan. Er zijn namelijk volop bezienswaardigheden in Nederland die je misschien nog nooit hebt gezien. Wil je graag in Nederland bezienswaardigheden bezoeken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben een top 10 samengesteld van de belangrijkste highlights in Nederland. Doe er je voordeel mee en geniet van een fantastisch dagje uit in eigen land.

Bezienswaardigheden Nederland

Hieronder vind je onze top 10 bezienswaardigheden Nederland. Leuke uitstapjes in eigen land!

1. De Amsterdamse grachten
Als je het hebt over de Nederlandse bezienswaardigheden, dan nemen de Amsterdamse grachten een belangrijke plaats in. Wist je dat de binnenstad van Amsterdam behoort tot de mooiste binnensteden ter wereld? Hoe uniek is het dan om in een rondvaartboot over de grachten van Amsterdam te varen. Je kijkt er je ogen uit en je hoeft je er bovendien nooit te vervelen. Wil je een unieke belevenis opdoen? Bezoek dan de Amsterdamse Grachten tijdens de jaarlijkse Gaypride of Koningsdag. Zodra je bent uitgevaren, duik je natuurlijk nog even de stad in! Drink ergens een lekker kopje koffie, geniet van alle mensen die voorbij lopen als je op een terras zit en bezoek eventueel nog een mooi museum of restaurant. Volop keus!

bezienswaardigheden nederland amsterdam

2. De molens van Kinderdijk
De Kinderdijkse molens zijn al jaren een ware trekpleister in Nederland. Jaarlijks reizen duizenden mensen af naar Nederland voor een bezoek aan de molens van Kinderdijk. Ze vormen dan ook een prachtig gezicht langs de dijk en staan bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een tripje naar deze bijzondere attractie is het mogelijk om een molen van binnen te kijken. Bovendien kun je er in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Niet voor niets behoren de molens van Kinderdijk tot de belangrijkste bezienswaardigheden Nederland.

nederland bezienswaardigheden molens van kinderdijk

3. De Veluwe
De Veluwe is een populair vakantiegebied onder Nederlanders en buitenlandse toeristen. Dit natuurgebied ligt in de omgeving van Utrecht en heeft een oppervlakte van maar liefst 1.000 km2. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Met een beetje geluk zie in de vroege ochtend of avondschemering herten, reeën en wilde zwijnen. Laat je verrassen door het mooiste natuurgebied in Nederland en ontdek hoe mooi groen ons land wel niet is. Dit kan uitstekend tijdens een weekendje, midweek of weekje weg in eigen land.

4. De Keukenhof
De Keukenhof wordt ook wel het bekendste bloemenpark van Nederland genoemd. De Keukenhof ligt in Lisse en trekt jaarlijks bijna 1 miljoen bezoekers. Vooral de maanden maart tot en mei zijn perfecte maanden om de Keukenhof in Lisse van een bezoek te voorzien. De tulpenbollen staan dan prachtig in bloei en opeens begrijp je weer waarom Nederland een tulpenland wordt genoemd. De Keukenhof behoort absoluut tot de mooiste bezienswaardigheden in Nederland. Je ontkomt daarom niet aan een bezoekje aan de Keukenhof.

bezienswaardigheden nederland keukenhof

5. De Waddeneilanden
De Waddeneilanden behoren eveneens tot de top 10 bezienswaardigheden Nederland. Dit unieke natuurverschijnsel ligt in het noorden van Nederland. De Waddeneilanden zijn eigenlijk altijd in beweging. Wist je dat er in de afgelopen eeuwen dorpen van de Waddeneilanden compleet in zee zijn verdwenen? De eilanden vallen natuurlijk vooral op vanwege het eb en vloed verschijnsel en het rijke natuurleven. Met eb zie je overal zeehonden genieten van een lekker zonnetje. Als je wilt, kun je ook kennismaken met wadlopen tijdens een bezoek aan de Waddeneilanden. Een unieke belevenis die ongetwijfeld veel lol met zich meebrengt.

6. Het Rijksmuseum in Amsterdam
Het grootste museum van Nederland is het Rijksmuseum in Amsterdam. Het museum ligt in Amsterdam-Zuid en is een ware herberg voor veel kunstwerken en laat je laagdrempelig kennismaken met de Nederlandse historie. Je vindt er vooral kunstwerken en voorwerpen uit het tijdperk van de Gouden Eeuw. Prettig om te weten is dat je in het Rijksmuseum dagelijks terecht kunt. Bovendien kun je een bezoek aan dit museum uitstekend combineren met een dagje Amsterdam.

bezienswaardigheden nederland rijksmuseum

7. Vrijthof in Maastricht
Ook in het zuiden vind je mooie plekjes! Bij de top 10 Nederland bezienswaardigheden mag het Vrijthof in Maastricht zeker niet ontbreken. Dit centrale plein in de binnenstad van Maastricht is de thuisbasis voor veel evenementen. Andre Rieu geeft er bijvoorbeeld jaarlijks zijn wereldberoemde concerten. Bovendien zijn er overal op dit plein oude gebouwen te vinden. Ongetwijfeld maakt Maastricht veel indruk op je en dat is niet alleen vanwege het Vrijthof. De hoofdstad van Zuid-Limburg heeft jou als toerist nog veel meer te bieden. Het is in ieder geval de moeite waard om het te ontdekken!

8. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam
Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is de oudste dierentuin van Nederland. De dierentuin is opgedeeld in verschillende natuurgebieden. Indrukwekkend is bijvoorbeeld het Oceanium. Als je een bezoek brengt aan Diergaarde Blijdorp is het slim om ook de andere attracties in Rotterdam te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld historisch Delfshaven, loop over de Erasmusbrug, geniet van een schitterend uitzicht op de Euromast of waan jezelf in de Markthal in een compleet andere wereld. Rotterdam heeft zoveel mooie bezienswaardigheden en attracties die je kunt bewonderen dat je er best een hotelovernachting aan vast kunt plakken.

Als je naar de Euromast gaat, vraag dan vooraf na of er die dag geabseilt kan worden. Het is een super gave beleving om van de Euromast te abseilen!

9. Giethoorn
Giethoorn is misschien wel één van de bekendste dorpen in Nederland. Het dorpje is vooral beroemd vanwege de talloze waterwegen en bruggetjes. Giethoorn wordt daarom ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Jaarlijks wordt dit waterdorp door zo’n 1 miljoen binnenlandse en buitenlandse toeristen bezocht. Ontdek zelf hoe het is om in een gondel te varen over de verschillende waterwegen rondom Giethoorn. Een absolute topper in deze top 10 bezienswaardigheden Nederland!

bezienswaardigheden nederland giethoorn

10. De Efteling
Natuurlijk mag De Efteling niet ontbreken in het lijstje met de mooiste bezienswaardigheden Nederland. Elk jaar wordt het plaatsje Kaatsheuvel bezocht door 4 miljoen toeristen. Het is dan ook het belangrijkste attractiepark van Nederland. Het Sprookjesbos was de eerste attractie die werd geopend voor het publiek. Ben je nog nooit in dit attractiepark geweest? Laat je betoveren door wat De Efteling je te bieden heeft en neem deel aan attracties zoals de Vliegende Hollander of Joris de Draak.

Ga gezellig op pad
Wil je binnenkort unieke attracties bezoeken? Breng dan een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in eigen land. Bovenstaande 10 attracties behoren tot de allerbeste highlights in Nederland en zijn de moeite waard om eens te bezichtigen. Ontdek hoe bijzonder Nederland eigenlijk wel niet is. Ga daarom samen met je familie of vrienden op pad en laat je verrassen door deze top bezienswaardigheden in Nederland.

Vakantiehuis in Nederland huren?

Ben je opzoek naar een vakantiehuis in Nederland? Kijk dan eens op de website van Interhome vakantiewoningen.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.