Ik vind het altijd gaaf om avontuurlijke dingen te ondernemen. Dus toen ik hoorde dat ik als verjaardagscadeau ging paragliden in Oostenrijk, was ik super blij! We zouden een paar dagen later op wintersportvakantie naar Oostenrijk gaan, dus dit was naast skiën een ontzettend gave ervaring!

Eehm, paragliding?

Wat is paragliding ook al weer… Paragliden wordt ook wel schermvliegen genoemd. Zelf denk ik altijd aan parachute springen, alleen spring je nu nergens uit, maar ren je van de berg af en vangt het vliegscherm de wind, waardoor je blijft vliegen. Het doel met paragliding is om zo lang mogelijk in de lucht te vliegen. Het vliegscherm is langwerpig en meestal voorzien van vrolijke kleuren.

paragliden oostenrijk

1, 2, 3, run run run….

En nu was het mijn beurt om te paragliden in Oostenrijk! In mijn ski outfit ging ik met de skilift naar boven, waar mijn instructeur op mij stond te wachten. Ik kreeg een korte uitleg over paragliden en deed daarna mijn uitrusting aan. De instructeur vertelde me dat hij tot drie zou tellen en ik daarna heel hard moest gaan rennen. En dus deed ik wat mij gevraagd werd. One, two, three, runnnnnn!! Maar helaas… ik ging niet snel genoeg. Ik kan je vertellen dat door de sneeuw rennen met skischoenen aan en een instructeur die aan je vastzit, niet bevorderlijk is voor de snelheid. En dus moesten we het opnieuw proberen. Het scherm werd weer uitgelegd over de piste en de instructeur begon me op te peppen. Dit keer moet je echt harder rennen! Oké, Oke! En dus ging ik als een dolle tekeer toen de instructeur bij drie was. En jaaa we gingen! Ik was aan het paragliden in Oostenrijk!

paragliden

Doodse stilte..

Zodra de paraglide de wind vangt ga je vliegen. In het begin voel je je langzaam de berg afgaan en dan ineens vangt de wind je op en ga je omhoog. Heel rustig en dan besef je je ineens dat je vliegt! Langzaam zie je de bergen onder je uitstrekken en heb je uitzicht over het hele skigebied. Het was een prachtige dag en we konden kilometers ver kijken.

Als je dan eenmaal boven de pistes bent hoor je plotseling niets meer. Doodse stilte… Het is zo gek om mee te maken. Je hoort, behalve de wind, helemaal niets meer. Geen mensen, geen auto’s, geen muziek, he-le-maal niets. Je hangt in de lucht en bewonderd de prachtige witte bergtoppen, ziet mensen van de pistes afgaan en terrasjes onder je vol zitten met mensen.

Even freestylen?

De instructeur zag dat ik enorm genoot van paragliding en maakte onderweg met zijn selfie-stick foto’s van ons. Omdat hij zag dat ik niet bang was, stelde hij voor om even te freestylen. Ik had geen idee wat ik me daar precies bij moest voorstellen, maar het leek me een gaaf idee. En dus begon hij aan zijn lijnen te trekken waardoor we van links naar rechts gingen en draaiden en keerden, alsof we in een achtbaan zaten! Wat was dit gaaf!!

Na zo’n 25 minuten paragliden, zette hij de landing in en zorgde de instructeur dat we veilig op een parkeerplaats terecht kwamen. Nog beduusd van deze prachtige ervaring bleef ik even op de grond zitten. Ik had gewoon gevlogen!

Paragliden in Oostenrijk

Twijfel je nog of je ook wilt paragliden in Oostenrijk, dan zeg ik; DOEN! Het is een unieke ervaring en een aanrader voor op jouw bucketlist! Paragliden kun je op verschillende plekken in Oostenrijk doen, dus check dit even voordat je vertrekt.

paragliding

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.