Lissabon is niet alleen de Portugese hoofdstad, maar ook één van de weinige hoofdsteden van Europa waar je ook gewoon lekker lui op een heerlijk strand kunt relaxen. Sterker nog: het is de enige Europese hoofdstad die stranden aan de Atlantische Oceaan heeft. De stad zelf ligt aan de monding van de bekende rivier de Taag en de kuststreek rond Lissabon, de Costa de Lisboa, telt enkele van de mooiste stranden van Europa. Welk Lissabon strand een echte aanrader is tijdens jouw vakantie? Lees verder, ik geef je enkele opties die echte must-sees Lissabon stranden zijn.Lissabon strand

Lissabon strand kenmerken

De kustlijn van Lissabon is een kustlijn waarvoor heel wat watersport liefhebbers een moord zouden plegen. Ruige kliffen worden afgewisseld met parelwitte stranden en wilde golven. Niet voor niets is deze regio in Portugal ontzettend populair bij ervaren en minder ervaren bodyboarders en surfers. Het water trekt surfers aan van over de hele wereld en er wordt gefluisterd dat je hier de beste golven van heel Europa terug kun vinden. Super leuk om je hier zelf aan te wagen, maar ook om een kijkje te nemen!

Cascais stranden bij Lissabon

Cascais is een hip vakantieoord vlakbij Lissabon dat een gezellige en bruisende atmosfeer uitstraalt. In Cascais kun je heel veel activiteiten ondernemen (denk maar eens aan fietsen, golfen en surfen), maar wat is de echte trekpleister? Dat zijn absoluut de stranden! Veel stranden liggen in rotsachtige baaien en dit is dé populairste plek van het land voor windsurfers.strand Lissabon

Praia do Guincho
De grote uitschieter bij de stranden van Cascais die je zeker niet wilt missen is Praia do Guincho. Je kunt dit parelwitte strand terugvinden op vijf kilometer van Cascais. Vergeet je camera niet mee te nemen, want volgens sommigen is dit het mooiste Lissabon strand. Een leuk weetje: het Praia do Guincho is één van de stranden die gebruikt werd tijdens het filmen van de James Bond film “On her majesty’s secret service”. Het is populair bij surfers, let als onervaren surfer of zwemmer wel op voor de stevige onderstroom.

Praia da Ribeira de Cascais
Het Praia da Ribeira de Cascais heeft een indrukwekkend lange naam, maar is eigenlijk gewoon een groot en breed strand bij Cascais. Misschien minder indrukwekkend dan het Praia do Guincho maar vast en zeker de moeite waard al was het maar om de vele watersporters in actie te zien.

Ericeira stranden bij Lissabon

Ericeira is van oorsprong een oud vissersdorpje dat vandaag de dag vooral dienst doet als populaire badplaats. Je vindt hier kleine witte huisjes met nauwe straatjes. Dus een wandeling door dit schattige dorpje is zeker een aanrader. Daarnaast heeft Ericeira één van de mooiste stranden van Lissabon.lissabon beach

Praia da Ribeira de Ilhas
De Praia da Ribeira de Ilhas is een beroemde surfplek net ten noorden van Ericeira. Dit prachtige strand heeft wilde golven, waardoor hier regelmatig de World Championship Surfing gehouden wordt. Iets dat je meteen zult begrijpen zodra je je voeten op dit heerlijke Lissabon strand zet.

Praia de Sao Lourenço
Ben je iemand die het liever allemaal wat rustiger houdt en niet zo’n fan is van de drukte of een overvloed aan surfers? Dan vind je iets ten noorden van Ericeira het Praia de Sao Lourenço strand. Dit strand is een relatief rustig en ongerept strand waar je echt nog kunt genieten van het authentieke uitzicht.

Praia Grande
Het Praia Grande is één van de drukste stranden van Lissabon. Dat hoeft je echter nog niet af te schrikken want, zoals de naam al zegt, het Praia Grande is een enorm groot en breed wit zandstrand. Geen zin om de zee in te gaan? Dan kun je ook lekker gaan zwemmen in een zwembad van maar liefst 102 meter lang met echt zeewater. Ook hier worden vaak ‘heats’ gehouden van het European Surfing Championship.

Praia das Maças
Het Praia das Maças is een relatief klein strand dat vooral geschikt is voor wie na het zwemmen nog een gezellig winkeltje wilt bezoeken of heerlijk tafelen. Een mooi voorbeeld van een knap Lissabon beach maar daarbuiten niet uitzonderlijk.

Setubal stranden bij Lissabon

De mooiste stranden van Lissabon? Daarvoor moet je eigenlijk bij het eiland Setubal zijn. Niet voor niets trekken heel wat inwoners van de stad richting dit eiland in het weekend. Op slechts 20 minuten rijden van het centrum ben je al bij de prachtige stranden van de westkust.

Nova Praia
Het Nova Praia is geschikt voor wie een rustige zee wilt met een moderne infrastructuur op het strand. Dit relatief smalle zandstrand is daarom ook vooral een goede keuze om de strandstoel uit te klappen en enkele uren weg te dromen.

Sesimbra
Het strand van Sesimbra heeft een brede boulevard, een baai om u tegen te zeggen en een schitterende azuurblauwe zee. Dit is de ideale plek om met de kinderen naartoe te trekken. De baai alleen al maakt dit strand de moeite waard.

Praia Anixa
Het Praia Anixa is een klein zandstrand waar je enkele heerlijke visrestaurants vindt. De belangrijkste reden om richting dit strand te trekken is het fantastische witte zand met talloze verdwaalde rotsen. Een avontuurlijk strand!

De zandstranden van Troia
Vergeet ook absoluut de  zandstranden van Troia niet! Dit schiereiland is bereikbaar met de veerboot vanuit Setubal en een waar wonder der natuur. De witte zandstranden zijn al adembenemend mooi maar echt speciaal wordt het pas wanneer je de dierenwereld in ogenschouw neemt. Je kunt hier immers tientallen dolfijnen terugvinden die hier hun thuis hebben en het natuurreservaat do Estuario do Sado. Het resultaat van dat alles? Een Lissabon strand om nooit te vergeten!Troia strand Lissabon

Wat vind jij het mooiste strand van Lissabon?

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.