Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om per trein een stedentrip te maken in plaats van met het vliegtuig. En dat is op zich niet vreemd, aangezien een trein vele voordelen heeft ten opzichte van een vliegtuig. Je bagage meenemen is gratis en daarnaast kost een retourtje naar de Franse zuidkust bijvoorbeeld slechts 120 euro. Dat is vergeleken met een vliegticket zeker niet duur. Met de TGV is de reis bovendien slechts 7 uur vanaf Amsterdam, waardoor je niet eens veel langer onderweg bent dan met het vliegtuig. In een trein heb je verder veel meer bewegingsvrijheid en reizen met de trein is veel beter voor het milieu dan reizen met het vliegtuig. Kortom, reis met de trein! Zeker als je een stedentrip gaat maken.

Wenen

Iedereen die weleens in Wenen is geweest, zal beamen dat het een prachtige stad is. Cultuur en geschiedenis spelen een belangrijke rol in de Oostenrijkse hoofdstad. Omdat de stad gelegen is in centraal Europa en een bewogen geschiedenis heeft gehad, zie je zowel West- als Oost-Europese invloeden terug in het straatbeeld. Het paleis van Sisi is zonder twijfel het absolute hoogtepunt van de stad. Je kunt het gemakkelijk met de gewone trein bereiken vanaf Amsterdam. Wat een veel efficiëntere manier van reizen is, is het nemen van de nachttrein. Deze brengt je in een nacht van Amsterdam naar Wenen, terwijl jij lekker ligt te slapen. Natuurlijk zijn bij de trein bedden inbegrepen. Bovendien betaal je nog geen 59 euro voor een enkele rit. Dit maakt Wenen een van de meest ideale stedentrips met de trein!

Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een van de mooiste steden van Scandinavië en daarom absoluut het bezoeken waard. De stad is erg kleurrijk, zowel letterlijk als figuurlijk. Je hebt er bijvoorbeeld de beroemde Nyhavn, waar talloze kleurrijke huisjes naast elkaar gebouwd zijn. Die huizen zie je op alle reisbrochures terug die over Kopenhagen gaan. Verder is er van alles te doen in het ruim opgezette centrum en daarbuiten. Je hebt er tal van gezellige winkelstraten en genoeg eetgelegenheden. Met de trein is het ongeveer 11 uur reizen naar de stad. 

Luik

Hoewel deze prachtige stad vaak over het hoofd wordt gezien als bestemming voor een stedentrip, is het zeker de moeite waard. Veel mensen denken bij Luik aan mijnbouw en staalindustrie. Decennia geleden is het belang van die industrieën in België in zoverre afgenomen, dat de stad veel van haar invloed en aanzien heeft verloren. Veel mensen weten niet dat Luik de afgelopen jaren bezig is aan een toeristische opmars. Het stadsbestuur heeft duidelijk ingezet op toerisme vanaf de tweede helft van de 20e eeuw en daar plukken ze nu de vruchten van. Tal van highlights zijn te bewonderen in de stad, zoals de Marche de la Batte (de grootste markt van België) en Montagne de Bueren (een steile straat van bijna 300 meter die je met de trap kunt beklimmen).

Dit waren onze 3 favoriete stedentrips met de trein. Reizen per trein is hartstikke leuk én de meest duurzame optie. Meer duurzame reistips vind je op TheDailyGreen.nl!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.