Ronda is een van de oudste steden in Spanje, gelegen in de provincie Malaga. Ronda is net als veel dorpjes in deze regio helemaal wit geverfd. Het is een kleine stad waar je je meteen thuis voelt, je proeft de oude sfeer in de stad en kunt alles makkelijk lopend bezoeken. In en om Ronda kun je je zeker twee dagen heerlijk vermaken.

Ronda – de leukste bezienswaardigheden

1Fotografeer de prachtige brug van Ronda, Puente Nuevo.
Ronda heeft een prachtige brug, genaamd Puente Nuevo, de nieuwe brug. Dit is waarschijnlijk de meest bekende bezienswaardigheid van Ronda en terecht want het uitzicht én de brug zelf zijn adembenemend! De brug is 120 meter lang, is 98 meter hoog en heeft 3 grote bogen. Vanaf de brug kijk je in de enorm diepe Tajo kloof.

Puente Nuevo is de scheiding tussen het oude en het nieuwe centrum. Wees niet bang dat je hem mist, want dat is onmogelijk! We raden je aan de brug zowel overdag als ’s avonds te bezoeken. Zodra de zon is gezakt wordt de brug prachtig verlicht.

Maak een korte wandeling aan beide kanten van de brug. Dit duurt slechts een minuut of tien. Je komt dan aan de onderkant van de brug uit en hebt vanaf hier prachtig zicht op de brug waardoor je hele mooie foto’s kunt maken.

Ronda brug

2Uitzichtpunt Balcón del Coño
Balcón del Coño is een prachtig uitzichtpunt boven de kloof (zie de rechter foto hieronder). Als je geen hoogtevrees hebt, dan raden we je aan om bij dit uitzichtpunt door te lopen tot het uiterste puntje..

3Bezoek Plaza de Toros de Ronda
Plaza de Toros is een van de oudste stierenarena’s in Spanje en is gebouwd in 1758. Hier werden tevens de paarden getraind waar de ruiters opzitten tijdens een gevecht. Plaza de Toros in Ronda is dagelijks te bezoeken.

De openingstijden variëren per maand:
Januari – Februari 10:00 – 18:00 uur.
Maart 10:00 – 19:00 uur.
April – September 10:00 – 20:00 uur.
Oktober 10:00 – 19:00 uur.
November – December 10:00-18:00 uur.

Meer informatie vind je op deze website.

 Plaza de Toros de Ronda

4Maak een mooie wandeling.
Hou je wel van een beetje sportieve activiteiten tijdens je vakantie? Ga dan voor de prachtige wandeling van 13 kilometer, waarbij je kunt opstarten bij Ronda. Voor het startbordje loop je naar het pad dat je onder de brug brengt. Geniet onderweg van de prachtige omgeving en natuur. Neem flink wat water mee want het kan erg warm worden in Ronda.

5Bewonder de prachtige tuinen.
De mooie tuinen genaamd “Jardines de Cuenca” zijn gelegen aan de rand van Ronda. Ze vormen een soort terrassen gelegen op verschillende niveau’s. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Ronda.

ronda spanje

6Geniet van het heerlijke Spaanse eten.
Wij hebben ontzettend lekker gegeten bij restaurant San Francisco. Dat ligt in het oude centrum op Plaza Ruedo Alameda. Let op; je moet hiervoor iets verder lopen waardoor het lijkt alsof je het centrum uitloopt. Binnen een paar minuten ben je er, het is zeker de moeite waard!

Naast dit restaurant ligt restaurant Casa Maria, dit schijnt ook een heel goed restaurant te zijn. Hier hebben ze naar horen zeggen geen menukaart en serveert de chef zijn specialiteit van het huis. Je betaalt hier ongeveer 30 euro per persoon.

Bestel bij restaurant San Francisco de inktvisringen, kipspiesjes en de rosada a la placha, een voortreffelijke vis! Voor 32 euro aten we onder anderen deze heerlijke hapjes en meer, inclusief wijn.

7Lekker struinen door het centrum.
Ronda heeft een nieuw en oud stadsdeel. Het oude deel heeft smalle straatjes, gezellige restaurantjes en prachtige uitzichtpunten en komt ’s avonds echt tot leven. Het nieuwe deel van het centrum is wat moderner en meer ingericht op toeristen. In de straat Carrera Espinel vind je veel winkeltjes. Daarnaast vind je ook in het nieuwe centrum gezellige restaurantjes en terrasjes. Overdag kun je hier heerlijk rondstruinen. Wij vonden het nieuwe deel leuker voor overdag en het oude centrum gezelliger voor de avonduren.

ronda tips

8Bezoek het smurfendorp Juzcar.
Juzcar is het eerste smurfendorp ter wereld en heel gaaf om te bezoeken! Het is een klein dorpje dat helemaal smurfen blauw is geverfd. Juzcat ligt op slechts 36 minuten rijden van Ronda. Een absolute aanrader!

Juzcar spanje

9Ga naar Setenil de las Bodegas.
In dit bijzondere witte dorpje zijn de huizen en restaurantjes gebouwd in rotsen in plaats van erop. Dit is echt heel uniek en gaaf om te zien! Het dorp is niet erg groot, maar je kunt er een lekker hapje of drankje doen. Setenil de las bodegas ligt op 30 minuten rijden van Ronda.

[insert_php]
include ‘mapRonda.php’;
[/insert_php]

Tot slot nog wat praktische tips

  • Wij verbleven in Apartamentos Rondacentro. Het heeft een goede centrale locatie, met prachtig uitzicht op de brug. Het appartement is groot, schoon en rustig, een absolute aanrader! Je kunt kiezen voor een kamer met uitzicht op de brug of een kamer met uitzicht over het prachtige landschap rondom Ronda.
  • In Ronda kan het heel warm worden. Met name in de maanden juli en augustus draait de zon overuren en is een temperatuur rond de 40 graden geen uitzondering. Plan je bezoek aan Ronda zoveel mogelijk buiten deze maanden om. Bijkomend voordeel is dat het er dan ook nog eens minder druk en minder duur is!
  • De meeste restaurantjes zijn ’s middags gesloten als men een siësta houdt.
  • Avondeten doet men rond 21 uur, zodra het wat afgekoeld is. Voor die tijd is het centrum een stuk rustiger. Wij raden aan om ook pas rond 21 uur te gaan zodat je de gezelligheid meekrijgt.
  • Een deel van de restaurantjes is op dinsdag gesloten. Wij waren er zelf wel op dinsdag en er was nog voldoende plek, maar dit kan natuurlijk iedere week anders zijn.

ronda brug

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.