Midden in Andalusië, Spanje, ligt het smurfendorp Juzcar. Alsof de smurfen op ieder moment tevoorschijn kunnen komen, leven de mensen in Juzcar in een Disney dorp waar veel kinderen jaloers op zullen zijn.

Juzcar spanje

Hoe is het Smurfendorp ontstaan?

Sinds 2011 is het voorheen traditioneel witte dorp omgetoverd tot blauw trekpleister. De reden? Sony Pictures Espana selecteerde dit dorp als dé locatie voor de promotie van de Smurfen 3D film. Sony wilde dat het dorp er precies zo uitzag als in de smurfen film. Uiteraard kon dit niet zomaar doorgevoerd worden en moest iedereen uit het dorp het eens zijn met deze actie. Er werd gestemd en nadat de bewoners hun akkoord hadden gegeven, konden de schilderswerkzaamheden uitgevoerd worden. In mei 2011 is er 3 weken lang geschilderd en is maar liefst er 9.000 liter smurfblauwe verf doorheen gegaan. En het resultaat mag er zijn! Het smurfendorp Juzcar ziet er prachtig uit!

Juzcar smurfendorp

In juni 2011 werd het persevenement gehouden ter promotie van de nieuwe film en kreeg het dorp een officiële gedenkplaat van Sony. Sindsdien staat Juzcar niet alleen bekend als het eerste Smurfendorp in Spanje, maar ook als eerste smurfendorp ter wereld.

Door deze unieke stunt werd Juzcar in een keer in trek bij toeristen die het blauwe dorp massaal kwamen bewonderen. De bewoners stemden er in december 2011 daarom mee in om het dorp zo te laten. Dit in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan om het eind 2011 weer naar zijn oorspronkelijke witte kleur te verven. Tot wanneer dit dorp de blauwe kleur zal behouden is niet bekend, vooralsnog geniet men van de toeristen die het dorp komen bewonderen.

Het Smurfendorp Juzcar bezoeken

Wij zijn in juni 2017 naar Juzcar gegaan en vonden het ontzettend gaaf om dit dorp met eigen ogen te zien. De route er naartoe brengt je langs vele mooie witte dorpen. Tot op 2 kilometer afstand van Juzcar is er nog geen smurfendorp te zien en wij vroegen ons daarom af of ze Juzcar inmiddels weer wit hadden geschilderd. Maar ineens was het daar, het blauwe dorp midden in de bergen. Hoe dichterbij je komt, hoe meer de smurfenwereld tot leven lijkt te komen. Prachtig en uniek!

Juzcar smurfen

Wat te doen in Juzcar

Juzcar bezoeken is wat ons betreft een absolute aanrader! Wandel even lekker rond en doe een drankje of hapje in het restaurant bij de ingang (of uitgang als je van de andere kant komt). Zorg uiteraard voor een opgeladen camera want dit wil je zeker vastleggen! Het dorp is niet groot. Binnen een uurtje heb je waarschijnlijk alles gezien. Een bezoek aan Juzcar is daarom perfect te combineren met bijvoorbeeld een dagje Ronda, Marbella of tijdens het rijden langs de witte dorpjes in Andalusië.

Juzcar blauw dorpje

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.