Londen is een populaire stad voor een stedentrip. Jaarlijks vliegen tienduizenden toeristen naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk om er een weekend door te brengen. Bovendien is de stad populair onder zakelijke reizigers. Er wonen zo’n 8 miljoen inwoners in Londen en bovendien is er van alles te zien. Toen ik een vlucht naar Londen wilde boeken kreeg ik keuze stress. Ik kwam maar liefst 6 vliegvelden in Londen tegen en wist niet welke de beste was. Vervolgens was het veel uitzoekwerk om de beste luchthaven van Londen te kiezen voor een stedentrip en dat wil ik jou besparen. Heb je op korte termijn een vakantie of stedentrip naar Londen in de planning staan? Zorg dan dat je vliegt naar een vliegveld dichtbij je hotel of vakantieadres. Hoe zit dat eigenlijk met de luchthavens van Londen? Dat lees je in dit artikel.

Hoeveel vliegvelden zijn er in Londen?

Vanuit Nederland vlieg je binnen 5 kwartier naar Londen in Engeland. Totaal beschikt Londen over 6 verschillende vliegvelden. Deze vliegvelden liggen niet allemaal in de buurt van het centrum, dus kijk goed naar welk vliegveld je vliegt bij het boeken van je vliegtickets. Wat in eerste instantie voordelig kan uitpakken met een goedkoop vliegticket, wordt al snel duurder als je met het openbaar vervoer of taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Londen reist.

Vliegvelden Londen kaart

[insert_php]
include ‘mapLondenAirports.php’;
[/insert_php]

De 6 luchthavens van Londen

Londen beschikt dus over een zestal luchthavens. Uit welke luchthavens heb je de keuze bij het boeken van een voordelig vliegticket naar Londen? Wij zetten de 6 vliegvelden in Londen voor je op een rij:

Londen Heathrow
Londen Heathrow is het grootste vliegveld van de stad en bovendien een belangrijke speler op de wereldmarkt. Het vliegveld beschikt over 5 verschillende terminals, waarvan de laatste terminal recent geopend is. Het centrum van Londen bereik je gemakkelijk met de metro of trein.

Londen Gatwick
Een ander belangrijk vliegveld in de stad is Londen Gatwick. Dit vliegveld wordt steeds populairder aangezien het meer vluchten aanbiedt. Er landen veel vluchten van EasyJet en British Airways.

Londen Stansted
Vlieg je met Ryanair of EasyJet naar Londen? Dan is de kans groot dat je vliegt naar Londen Stansted. Het centrum van Londen bereik je gemakkelijk met de trein. Vind je dit te duur? De bus is een goedkoper alternatief.

Londen Luton
Londen Luton wordt ook wel gezien als de thuisbasis van EasyJet. Het is een klein vliegveld, maar wel beschikt wel over allerlei voorzieningen en faciliteiten. Met de trein reis je gemakkelijk naar het centrum van Londen, maar je kunt ook gebruikmaken van de easyBus.

Londen City Airport
Reis je voor zaken naar Londen? Dan boek je je vlucht veelal naar Londen City Airport. Dit vliegveld ligt aan de rand van het centrum. De stad bereik je gemakkelijk met het openbaar vervoer.

Londen Southend
Londen Southend ligt niet in de directe nabijheid van Londen, maar bij de kustplaats Southend-on-Sea. Dit vliegveld is daarom minder geschikt voor een stedentrip naar Londen. Wel is het een uitkomst als je graag een Engelse badplaats bezoekt.

Beste vliegvelden Londen

Eigenlijk ben je bij elk vliegveld in Londen verzekerd van een topservice. Het beste vliegveld voor jouw reis naar Londen is afhankelijk van waar je in Londen verblijft. Gebruik bij het boeken van je vliegticket de vliegvelden Londen kaart. Daarmee is direct duidelijk welk vliegveld er het dichtstbij jouw accommodatie ligt. Dit maakt het vergelijken van de diverse airports gemakkelijker en bovendien kun je zo uitrekenen wat voor jou het meest voordeligste is qua vliegvelden en afstanden met openbaar vervoer om in hartje Londen aan te komen.

Vliegveld Londen dichtbij centrum

Elk vliegveld in Londen heeft een goede verbinding met het centrum. Dit is altijd prettig om te weten. Londen Heathrow ligt op korte afstand van hartje Londen. De meeste mensen die een citytrip maken doen dit via Londen Heathrow. Dankzij de Heathrow Express ben je binnen 15 minuten op station Paddington. Vanuit Londen Gatwick ben je binnen ongeveer 35 minuten in het centrum van Londen. Dit is dus eveneens prima te doen. Vanuit Londen Stansted duurt de reis naar het centrum ongeveer 3 kwartier. Londen City Airport ligt het dichtst bij, maar is niet altijd even comfortabel voor particuliere reizigers.vliegvelden Londen

Vliegvelden Londen afstand tot het centrum

Londen Heathrow: deze airport ligt ongeveer 20 kilometer ten westen van Londen.
Londen Gatwick: vanaf dit vliegveld leg je een afstand af van 45 kilometer naar het centrum van Londen.
Londen Stansted: 63 kilometer bedraagt de afstand vanaf de airport naar het centrum.
Londen Luton: dit vliegveld ligt op 60 kilometer afstand van Londen.
Londen City Airport: de afstand tussen dit vliegveld en het centrum bedraagt slechts 9,5 kilometer.
Londen Southend: de afstand tussen deze luchthaven en hartje Londen bedraagt 66 kilometer.

Tips voor een voordelige vlucht naar Londen

Vlieg je naar Londen voor een onvergetelijk weekendje weg? Zorg dan dat je zo goedkoop mogelijk afreist naar Londen. Vliegtickets kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken. Hoe eerder je boekt, hoe meer euro’s je bespaart op je vliegticket. Vanuit Nederland vliegen er diverse maatschappijen rechtstreeks naar Londen. Daar zitten ook enkele prijsvechters tussen. Doe er je voordeel mee en probeer zoveel mogelijk doordeweeks te vliegen. Soms kun je ook een vliegticket en hotelovernachting tegelijkertijd met veel voordeel boeken. Onderzoek online de diverse mogelijkheden.

Overige tips voor een weekendje Londen

In Londen kun je helaas niet betalen met de euro. Dit betekent dat je geld moet inwisselen bij de bank voor Engelse ponden. Zit je hier niet op te wachten? Vrijwel overal in Londen betaal je gemakkelijk met je creditcard. De meest gangbare creditcards in Londen zijn Visa, Mastercard en American Express. Doe er je voordeel mee! Verder is het interessant om een London Travelcard aan te schaffen. Hiermee reis je voordelig met het openbaar vervoer in de hoofdstad van Engeland en maak je ook nog eens kennis met de hoogtepunten van de stad.Londen

Boek je vlucht online en ga voor een fantastisch verblijf in Londen

Wil je er graag even tussenuit en hiervoor niet te ver vliegen? Dan is een vlucht naar Londen snel geboekt. Dankzij een ruim aanbod van verschillende maatschappijen vlieg je voordelig en snel naar de hoofdstad van Engeland. Ga samen met je partner of vriend(in) een fantastische tijd tegemoet in Londen en keer met een voldaan gevoel terug in Nederland.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.