Dubai is een geweldige stad die je een keertje gezien en meegemaakt moet hebben. Het is waarschijnlijk een stad waar je van houdt of juist helemáál niet. Alles is er groots, nóg groter, nieuw en nog nét iets nieuwer. Wij vonden het fantastisch om er een paar dagen rond te lopen en ons in deze wereld van rijke Sheikhs te bewegen. Als er iets groots en opvallends is in Dubai dan is het wel de Burj Khalifa, deze enorme toren van 828 meter hoogte, pronkt hoog in deze stad. Wij hebben deze prachtige Burj Khalifa toren op een unieke manier meegemaakt en delen graag onze tips!

burj khalifa dubai

Wij raden je aan om de Burj Khalifa ook ’s avonds te bekijken, hij is dan prachtig verlicht. Bovendien is er ’s avonds een fonteinenshow waar de dansende fonteinen zijn afgestemd op de muziek. Er hangt een gezellige sfeer ’s avonds en je hebt ook nu weer unieke uitzichten. Dus neem je camera mee!

burj khalifa 's nachts

Burj Khalifa hoogte

De Burj Khalifa is 828 meter hoog en dat is echt reusachtig! Het is hiermee de hoogste toren ter wereld en laat daarmee andere bekende torens achter zich. Ter vergelijking; de Eiffeltoren in Parijs is ‘slechts’ 300 meter, de toren van Pisa ‘slechts’ 58 meter en het Vrijheidsbeeld in New York ‘slechts’ 93 meter.

Als je met de lift naar boven gaat weet je niet wat je meemaakt, je gaat zo ontzettend snel. Je legt binnen een paar seconden meerdere verdiepingen af! Binnen mum van tijd ben je daarom al boven en sta je te wankelen op je benen als je de lift weer uitstapt. Eenmaal boven zie je het spectaculaire uitzicht vanaf de Burj Khalifa voor je.

Burj Khalifa verdiepingen

De Burj Khalifa heeft in totaal 163 verdiepingen. Op deze verdiepingen bevinden zich onder andere kantoorruimten, appartementen, restaurants, bars, zwembaden, hotels, een nachtclub, een moskee en nog veel meer.

Burj Khalifa hotel

Wil je slapen in de Burj Khalifa, dan kan dat ook! Zo vind je er het 5-sterren Armani Hotel. Dit hotel in de Burj Khalifa heeft 11 verdiepingen en is ontworpen door mode-icoon Giorgio Armani. Je moet wel je portemonnee trekken, want je betaalt er al snel ruim 500 euro per nacht.

Burj Khalifa restaurant en bar

In de Burj Khalifa bevindt zich op de 122ste verdieping een restaurant en bar. Deze bar heet de ‘At.mosphere’ lounge. Vanaf deze verdieping heb je, zoals je kunt raden, een fan-tas-tisch uitzicht over de stad! De bar is helemaal van glas zodat je alle hoeken van de stad kunt bewonderen.

Je kunt een ticket kopen naar de 122ste verdieping om er te genieten van het uitzicht. Deze tickets kosten ongeveer 32 euro per persoon. Wat je ook kunt doen is net als ons een ticket kopen om naar de 122ste verdieping te gaan en je daar een paar uur in de watten te laten leggen met heerlijke cocktails!

Voor 80 euro per persoon koop je een kaartje die je toegang geeft tot de 122ste verdieping en voor dit bedrag mag je in de At.mosphere lounge drankjes drinken. Wij dronken de hele avond margarita’s en bestelde voor deze 80 euro ongeveer 4 a 5 cocktails. Er worden gedurende de avond wat kleine (heerlijke) hapjes gereserveerd.

Ga je naar de At.mosphere lounge reserveer dan vooraf kaartjes en het heeft zéker de voorkeur om tickets te boeken voor een tafel aan het raam. Je hebt hier het mooiste uitzicht. Wij hebben de bar zelf even gebeld om er zeker van te zijn dat we alleen kaartjes kochten voor toegang en drankjes, maar niet kwamen dineren.

Hou er rekening mee dat er kledingvoorschriften zijn. Je dient netjes gekleed te zijn, geen open schoenen te dragen en je mag geen korte kleding aan. Vrouwen mogen wel een rok of jurkje dragen.

Check vooraf hoe laat de zonsondergang is, zodat je op dat moment in de bar bent. Je ziet de stad dan zowel met zonlicht, met zonsondergang en in het donker.

burj khalifa bar en restaurant

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.