Na een aantal uur rijden in de Navajo woestijn tref je de Antelope canyon. Behalve een parkeerplaats en een gebouw zie je niets en je vraagt je af of je wel op de juiste plek bent beland. De canyon is nergens te bekennen. Maar wees gerust, want hij is er echt. En wat voor één! Een parel die je absoluut niet mag missen! De Antelope canyon in Arizona is één van onze favoriete canyons in Amerika.antelope canyon picture

Antelope canyon tours

De Antelope canyon bestaat uit twee delen; de lower en de upper Antelope canyon. Je mag de canyon niet zonder gids bezoeken. Wij boekten daarom vooraf een tour via Ken’s tours. Ter plekke kun je ook een kaartje kopen, maar wellicht moet je dan even wachten totdat je de canyon in kunt. De canyon wordt steeds populairder, dus we raden je aan om vooraf kaarten te reserveren.

Een kaartje voor de Antelope canyon kost ongeveer 20 dollar per persoon. Daarnaast betaal je nog 10 dollar om te mogen parkeren en toegang te verkrijgen tot de canyon. De canyon ligt in de Navajo woestijn en dit is van de indianen en dus geen Amerikaanse grondgebied. Je kunt de Antelope Canyon daarom niet bezoeken met een nationale parkenpas.antelope canyon tour

Lower Antelope canyon vs Upper Antelope canyon

Wij hebben een ticket voor de lower Antelope canyon tour gekocht en zouden deze lower tour ook absoluut aanraden. Je loopt met de gids naar de canyon toe en als hij niets zou zeggen, zou je de canyon zo voorbij lopen. De Antelope canyon is namelijk een gleuf in de grond. Met een trap daal je ongeveer 15 meter af tot je op de bodem van de Antelope canyon bent. En daar begint het feest.

De lower Antelope canyon is 140 meter lang. Met klimmen en klauteren loop je over een smal kronkelig zandpad door de canyon. Op sommige plekken is hij maar 50 cm breed. Kijk naar boven en verbaas je van het kleurenpalet dat zich tentoonstelt. De gehele dag schijnt de zon in de canyon en verlicht de zon de canyon op verbazingwekkende manier op. Zoveel kleuren oranje en roze heb je nog nooit gezien en je wilt overal wel een foto van nemen. Wij hebben tijdens deze tour, die ongeveer 1,5 uur duurt zo’n 600 foto’s gemaakt.

De upper Antelope canyon is ongeveer 400 meter lang en is makkelijker begaanbaar en breder. Je hoeft niet met een trap af te dalen, maar loopt de canyon zo in. Deze tour is beter bekend en daardoor vaak wat drukker bezocht. Heb je last van claustrofobie, dan is de lower Antelope canyon tour af te raden. Wellicht kun je dan beter de upper Antelope canyon tour doen. Ben je goed ter been en niet bang voor smalle paden, dan adviseren we je zeker de lower Antelope canyon tour te boeken.

De Antelope canyon is een van de meest fotogenieke plekken in Amerika. Geef de gids jouw mobiel en vraag of hij jouw camera instellingen wilt instellen. Zij weten precies welke instellingen zorgen voor de perfecte foto’s. En laat de gids af en toe ook een foto maken, zij weten exact welke foto’s zorgen voor dé perfecte instagram foto! En daar wil jij bij thuiskomst natuurlijk ook mee pronken!

Antelope canyon foto

Beste tijd om de Antelope canyon te bezoeken

De Antelope canyon tour raden wij iedereen aan, want het is een unieke ervaring. De canyon is totaal anders dan alle andere canyons en parken in Amerika. Maak daarom een paar uur vrij in jouw reisschema om deze canyon te bezoeken, je zult er zeker geen spijt van krijgen! Ondanks dat de canyon zo’n 15 meter diep ligt, is het er niet koud. Je hoeft dus geen dikke kleding mee te nemen. De beste tijd om de canyon te bezoeken is rond het middag uur. Dan staat de zon vaak recht boven de canyon, waardoor de meeste zonnestralen de canyon weten te bereiken. Hierdoor krijg je prachtige kleur effecten en kun je sprookjesachtige foto’s maken.

De Antelope canyon ligt in het plaatsje Page. Vanuit Page is het ongeveer 5 minuten rijden naar de canyon. Wij vonden dit plaatsje zelf niet zo bijzonder, maar de natuur in de omgeving is erg mooi. Je kunt een bezoek aan de Antelope canyon combineren met een bezoek aan Horseshoe bend, Lake Powell en/ of Glen Canyondam.Antelope canyon in alle kleuren

Fototour Antelope canyon

Je kunt ook een speciale fototour door de canyon boeken. Je mag dan ook je statief meenemen in de canyon, iets wat anders niet mag. De gids geeft je tijdens deze fototour goede tips om de mooiste foto’s te maken.

Antelope canyon gevaarlijk?

Let op: doordat de canyon een gleuf in de grond is, kan de canyon makkelijk onder water te komen staan. De tours gaan daarom alleen door als het goed weer is. Kijk een dag van te voren wat het weerbericht wordt. Als er ook maar kans is op regen, dan worden de tours geannuleerd. Boek je de tour van te voren, dan staat dit ook op de bevestiging die je hebt ontvangen, inclusief een website of telefoonnummer waar je kunt navragen of jouw tour doorgaat.antelope canyon light

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.