Zon, zee, strand en matige surfrock op de boulevard. Ben je in Californië? Nee, je bent gewoon in New York City! Coney Island laat zich het beste omschrijven als een ‘crazy place’, waar je echt even kunt ontsnappen aan de drukte van New York.

Aankomst in Coney Island, gezien vanaf het metrostation Coney Island-Stillwell Av

Coney Island is een schiereiland in het zuiden van de wijk Brooklyn. Eeuwen geleden werd het door de Nederlanders het Konijneneiland (Conyne Eylandt) genoemd en dat is later verbasterd tot Coney Island. Een echt eiland is het echter niet meer, want het is inmiddels vastgemaakt aan het vasteland.

Het is handig om Coney Island te bezoeken in combinatie met een dagje Brooklyn. Ga je toch rechtstreeks vanuit Manhattan? Dan is metrolijn D het snelste en bovendien rijdt deze metro over de Manhattan Bridge, wat een leuke ervaring is. Stap uit bij het eindpunt: Coney Island-Stillwell Av.

De grootste attracties zijn het strand, de boardwalk en het pretpark Luna Park.

Het strand van Coney Island

Het strand van Coney Island is ideaal. Het is lang, breed en bestaat bovendien volledig uit zand. Je loopt zo de Atlantische Oceaan in! Een ideale plek om van de zon te genieten tijdens je trip naar New York.

Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden ontzettend druk kan zijn. Niet alleen toeristen, ook locals weten dit strand te vinden. In het voor- en naseizoen is het wat rustiger en kun je ook op een mooie lente- of herfstdag profiteren van het strand.

Het strand van Coney Island

De Coney Island Boardwalk

De publiekstrekker van Coney Island is de boulevard, oftewel de Boardwalk. Deze kilometerslange houten promenade strekt zich uit langs het strand en biedt volop gelegenheid voor een fijne wandeling. In de zomer bruist de Boardwalk van het leven en is het hier heel gezellig.

In het najaar is de sfeer wat minder, maar op mooie dagen is het nog steeds een leuke plek om te wandelen en de sfeer te proeven. Een aantal kraampjes op de Boulevard is vrijwel het hele jaar geopend, waaronder het iconische Nathan’s, waar je heen gaat voor een hotdog.

De boardwalk van Coney Island

Luna Park in Coney Island

Wat de beleving van Coney Island compleet maakt, is Luna Park. Dit pretpark biedt tientallen attracties en andere vormen van vermaak. De bekendste attractie is de houten achtbaan Cyclone, die liefkozend de “Big Momma” van Coney Island wordt genoemd. Tevens vind je er Deno’s Wonder Wheel, een bijna 50 meter hoog reuzenrad. Officieel is het Wonder Wheel geen onderdeel van Luna Park, maar het staat wel op hetzelfde terrein.

De openingstijden van Luna Park variëren sterk. Grofweg loopt het seizoen van Pasen tot Halloween. Tot eind mei is het park alleen in de weekenden geopend. Tijdens het hoogseizoen (van juni tot begin september) de hele week en daarna tot eind oktober weer alleen de weekenden. De precieze tijden zijn echter afhankelijk van het weer. Op deze pagina vind je actuele openingstijden van Luna Park.

Het pretpark Luna Park in Coney Island

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.