Hoewel New York bekendstaat om de hectiek, zijn er een heleboel parken te vinden in de stad. De bekendste is natuurlijk Central Park, maar er zijn nog talloze andere rustgevende, groene plekjes in the city that never sleeps. Veel daarvan zijn echte aanraders, maar er zijn er ook bij die je best kunt overslaan. Hier vind je mijn persoonlijke favorieten (in willekeurige volgorde)!

High Line

De High Line is een van de meest bijzondere parken in New York. Het is bijna 2,5 kilometer lang en op de meeste plekken slechts enkele meters breed. Hoe dat kan? Het park is gemaakt op een voormalige spoorlijn die boven de huizen en straten van de wijk Chelsea liep. Op sommige plekken in het park zijn de rails nog te zien.

Als je op een doordeweekse dag en vroeg in de ochtend de High Line bezoekt, is de kans groot dat het nog lekker rustig is en je volop kunt genieten van de mooie tuinen en het uitzicht op de wijk Chelsea die tot leven komt.

De High Line is een van de meest bijzondere parken van New York

Bryant Park

Het in Midtown Manhattan gelegen Bryant Park is als het ware de achtertuin van de New York Public Library. Het bestaat uit een groot grasveld, dat in het najaar wordt omgetoverd tot een schaatsbaan. Zowel in de zomer- als wintermaanden is hier dus voldoende vermaak. Rondom het grasveld staan honderden kleine tafeltjes en stoeltjes.

Het fijne aan Bryant Park is dat er voldoende ruimte is om even uit te rusten van een lange wandeling. Ondanks dat dit park ongeveer in het absolute middelpunt van Midtown Manhattan ligt, is dit (mede daarom) een heerlijke plek om even tot rust te komen en een kop koffie te drinken.

Madison Square Park

Op de plek waar Broadway en Fifth Avenue elkaar kruisen, is een park aangelegd tussen Fifth Avenue en Madison Avenue. Vandaar de naam Madison Square Park. Zowel het bekende Flatiron Building als de Met Life Tower liggen aan de rand van dit park en de kans is dan ook groot dat je hier langskomt tijdens een tour langs de bezichtigingen van de stad.

Flatiron Building gezien vanuit Madison Square Park
Met Life Tower gezien vanuit Madison Square Park

Union Square park

Aan de zuidgrens van Midtown Manhattan, ligt Union Square Park. Qua uitstraling is het vergelijkbaar met Madison Square Park, dat slechts zes blocks noorderlijker ligt. Hoewel het park relatief klein is, is er een overvloed aan bankjes. Je hebt hier dus vrijwel altijd een plekje om even uit te rusten!

Extra leuk is de grote hoeveelheid eekhoorns die onverstoord door het park rennen. Dit zie je in een hoop parken in de stad, maar het blijft een opmerkelijke aanblik, zo middenin de hectiek van New York!

Central Park

Dit bekendste park ter wereld is een bezoek meer dan waard. Verwacht niet om even een ochtendje alle hoeken van het park te bekijken: hier kun je namelijk gerust een hele dag voor uittrekken. Met een oppervlakte die gelijkstaat aan bijna 700 voetbalvelden ben je hier wel even zoet.

Central Park is ontzettend afwisselend. Het biedt grote open velden, maar ook kleine perkjes. Je vindt er enorme watermassa’s, maar ook langzaam kabbelende beekjes. Het park is behoorlijk geaccidenteerd, dus verwacht af en toe een kleine klim. Wat ik verrassend vind aan Central Park, is dat je er – ondanks de ligging en populariteit – nog veel rustige plekjes kunt vinden.

Central Park in New York

Pier A Park

Dit park ligt eigenlijk niet in de stad New York. Sterker nog, het ligt in een heel andere staat! Toch is het ontzettend dichtbij en zeker de moeite waard om dit park te bezoeken. Pier A Park ligt in de stad Hoboken, in de staat New Jersey, meteen aan de overkant van de Hudson-rivier.

Langs de oever van de Hudson loopt, evenwijdig aan Sinatra Drive, de Hudson River Waterfront Walkway. De naam laat weinig aan de verbeelding over: dit pad voert je enkele honderden meters langs de Hudson en eindigt in het Pier A Park. Het park zelf is niet eens zo bijzonder, maar het biedt je een geweldig uitzicht over de skyline van Lower Manhattan. Daarom is het absoluut een van de redenen om de oversteek naar New Jersey te maken.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.