Death Valley staat voornamelijk bekend als de warmste en droogste plek in Amerika. Het wordt omringd door bergen waardoor het er bijna nooit regent. Toen wij een roadtrip door Amerika gingen maken, zeiden veel mensen tegen ons dat we Death Valley wel konden overslaan omdat zij het niet zo bijzonder vonden. Eigenwijs als wij zijn, zijn wij wel naar Death Valley gegaan en gelukkig maar, want wij vonden het er geweldig! Er is zoveel te doen dat je je ogen uitkijkt. Zo kun je er prachtige hikes maken, zoals de Golden Canyon Trail, heb je prachtige uitzichtpunten, zoals het Zabriskie point en stops die je nooit zult vergeten. Een must see wat ons betreft!

death valley

Temperatuur in Death Valley

In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur in Death Valley zo’n 40 graden. Ga je er in de zomer heen, zorg dan dat je vooraf een koelbox koopt, zodat je eten en drinken gekoeld blijven. Een koelbox kun je in iedere supermarkt kopen en hier kun je ook ijs kopen. In de overige maanden schommelt de temperatuur tussen de 10 en 30 graden. Wij waren er in oktober en zelfs toen was het er 40 graden. En zodra de zon begint te schijnen, gaat hij meteen goed branden, ondanks dat het misschien nog vroeg is. Wil je een wandeling gaan maken, loop deze dan niet midden op de dag als het er enorm warm is. Doordat de zon hoog staat loop je continu in de brandende zon en zijn er maar weinig schaduw plekken te ontdekken. Start je dag daarom vroeg of wacht tot de ergste warmte voorbij is.

Beste reistijd Death Valley

Death Valley wordt het hele jaar druk bezocht. Met name gedurende de zomermaanden vind je er veel Europeanen die hun zomervakantie in Amerika doorbrengen. Wil je Death Valley bezoeken tijdens de zomermaanden, ga dan vroeg heen of juist aan het eind van de dag zodat je grootste drukte vermijdt. Ook in de andere maanden zijn er veel toeristen in Death Valley, maar lang niet zoveel als tijdens de zomer. Bovendien is de temperatuur aangenamer waardoor je waarschijnlijk meer kunt zien en doen.

Tanken voordat je Death Valley ingaat
Zorg ervoor dat je voordat je Death Valley inrijdt hebt getankt. Je vindt diverse tankstations voordat je het park inrijdt, dus gooi je tank vol. De tankprijzen in Amerika zijn in vergelijking tot Nederland enorm laag en ook de tankstations voor het park zijn niet veel duurder dan de andere tankstations.

Bezienswaardigheden Death Valley

Er zijn heel veel bezienswaardigheden in Death Valley. Lees je daarom vooraf goed in wat je allemaal wilt zien en welke route je wilt rijden. Als je vooraf een route bedenkt, kun je veel bezienswaardigheden meepakken!

Golden Canyon Trail

Ons hoogtepunt was de Golden Canyon Trail. De wandeling vinden we een absolute aanrader. Je ziet hier prachtige rotsformaties, de mooiste uitzichten en klimt en klautert over de rotsen. Zeker als je doorloopt tot Red Cathedral en net voordat je daar bent omhoog klimt, zie je adembenemende uitzichten en ervaar je pure rust. Er zijn maar weinig mensen die deze klim maken (het is ook wel enigszins gevaarlijk en uitdagend), waardoor je bovenin het idee hebt dat je heel even alleen op de wereld bent.

Zabriskie point

Het Zabriskie point is één van de bekendste uitzichtpunten van Death Valley. Je kunt net als bij alle bezienswaardigheden je auto makkelijk parkeren en je loopt dan een paar honderd meter. Vanaf daar heb je een prachtig mooi uitzicht over het golvende woestijnlandschap dat is gevormd door regenwater. Als het eenmaal regent in Death Valley dat gaat het erg tekeer, waardoor diepe geulen ontstaan in het gesteente. Dit natuurlijke proces zorgt voor prachtige natuur.

zabriskie point death valley

Badwater

Het allerlaagste punt van Noord-Amerika is badwater en ligt midden in het Death Valley National Park. Badwater is een zoutvlakte dat 85,5 meter onder zeeniveau ligt. In de zomer ligt het meer droog en zie je alleen het zout liggen. Je kunt dan meters ver kijken en lopen over de zoutvlakte.

badwater death valley

Artist drive

Nog zoiets bijzonders is artist drive. Dit is een route door Death Valley waar je prachtige gekleurde rotsen ziet. Het lijkt alsof iemand met stoepkrijt de rotsen heeft ingekleurd, de ene is groen, de ander roze of geel. Het meest fotogenieke plekje is Artist Palette, maak hier dan ook zeker even een stop!

artist drive death valley

Devils golf course

Devils golf course is nog zo’n bijzonder natuurfenomeen. Deze vlakte bestaat uit allemaal verschillende gevormde zoutkristallen waar je niet overheen mag lopen. Als je er staat en stil bent hoor je het geluid van het knisperende zout.

Hoe kom ik in Death Valley?

Je kunt op verschillende manieren in Death Valley komen. Wij maakten een roadtrip door Amerika en startte in San Francisco. Nadat we Lake Tahoe, Yosemite, Zion en Sequoia National Park hadden bezocht, sliepen we in Ridgecrest. Vanuit Ridgecrest was het nog ongeveer 2 uur rijden naar het hart van Death Valley, Furnace Creek. We vertrokken al vroeg, omdat we niet midden op de dag aan wilden komen als het erg warm zou zijn. Om met de auto Death Valley in te komen betaal je 20 dollar toegang, als je een nationale parken pas hebt gekocht dan kun je hiermee het park in.

Rij je vanuit Los Angeles, dan doe je er ongeveer 4 tot 4,5 uur over. Vanuit Las Vegas ben je er in ongeveer 2 uur rijden. Vliegen op Death Valley is niet mogelijk. Je zult dan een ticket moeten boeken naar Los Angeles of Las Vegas en daar een auto huren.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.