Hou je van wandelen en ben je in of in de buurt van Death Valley, loop dan absoluut de Golden Canyon Trail! Wauw wat is dit een mooie hike! Echt een van de mooiste die wij hebben gelopen. Je ziet er prachtige rotsformaties, hebt er enorme uitzichten over Death Valley en je wandelt er heerlijk door de natuur. Wij hebben echt genoten. Ga je ook?

De Golden Canyon Trail

De Golden Canyon is de meest bekende kloof van Death Valley. Door deze canyon lopen twee wandelroutes, namelijk de Golden Canyon Trail (3,2 kilometer) en de Gower Gulch Loop (6,4 kilometer). Wij hebben de Golden Canyon Trail gelopen en zouden deze aan iedereen aanraden. Het is een prachtige wandeling waar je ongeveer een uur over doet.

De moeilijkheidsgraad van de Golden Canyon Trail is “gemiddeld”. Ben je niet zo goed ter been, dan kun je mogelijk wel een start maken aan de wandeling, maar de kans is groot dat je de hike niet helemaal kunt lopen. Je kunt gelukkig op ieder moment stoppen en terugkeren, omdat de heen en terugweg hetzelfde pad is. Ook handig als je met kinderen op pad gaat!

Het pad van de Golden Canyon Trail

Het pad van de Golden Canyon Trail is deels heel breed en op andere delen weer wat smaller. Langzaam loop je omhoog, waarbij je af en toe over wat rotsen moet klimmen. Doe dit ook vooral want dan heb je de mooiste uitzichten over de canyon! De Golden Canyon Trail is in totaal 3,2 kilometer lang, inclusief de terugweg.

Als je aan het eind van de trail bent, dan kun je nog ongeveer 800 meter verder lopen richting de rotsformatie Red Cathedral. Doe dit zeker, want het is er prachtig! Hier kun je ook via de rechter zijkant omhoog klauteren voor een adembenemend zicht over Death Valley. Wees wel voorzichtig want het pad naar boven is geen officieel pad en het kan er behoorlijk steil zijn.

Heb je nog energie over? Loop dan door naar Zabriskie point, de totale wandeling wordt dan zo’n 6,5 kilometer. Ook dit uitzichtpunt is prachtig! Wij zijn na Red Cathedral teruggekeerd naar de auto en zijn vervolgens met de auto naar het Zabriskie point gereden.

golden canyon trail

golden canyon trail uitzicht

Water water water

Zorg dat je voldoende water meeneemt als de trail gaat lopen. Het kan heel warm worden in Death Valley en zeker als je gaat wandelen, zul je veel water nodig hebben. Doordat je zweet verlies je veel vocht, blijf dus veel water drinken om uitdroging en hoofdpijn te voorkomen. Tijdens de Golden Canyon Trail hebben wij allebei 1,5 liter water gedronken. Het leek ons overdreven om zoveel water mee te nemen gedurende zo’n relatief korte wandeling, maar we waren blij dat we het bij ons hadden. Door het klimmen over de rotsen heb je het extra warm en verlies je meer zweet dan je verwacht. Daarnaast tikte de temperatuurmeter bij ons 40 graden aan, dus was water geen overbodige luxe.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.