Als je naar die echte Amerikaanse films kijkt, zie je de lokale bevolking regelmatig line dansen. Mocht je je afvragen of men dat nog steeds doet in Amerika, dan kan ik je hierbij bevestigen dat dit absoluut het geval is. En hoe! Mocht je op reis gaan door Amerika ga dan zeker een keer langs op een line dance avond, het is echt fantastisch!

Wij kregen van een vriend de tip om in San Diego naar een line dance avond te gaan. Op dinsdagavond was zo’n avond en eerlijk gezegd stelde ik me er niet heel veel bij voor. Op een dinsdag, iedereen moest gewoon werken de dag erna, hoe gezellig kon het zijn?! Nou daar had ik me in vergist!

We reden de parkeerplek op die afgeladen vol stond met auto’s en pick-up trucks, waarna we in de rij moesten staan om naar binnen te komen. Nadat we 10 dollar per persoon entree hadden betaald mochten we naar binnen en kwam de originele line dance / country muziek ons tegemoet. Alsof we een filmset betraden, wauw wat was dit leuk!

line dance

Country laarzen, hoeden, geruite bloesjes en afgeknipte spijkerbroekjes

Het typische beeld dat je waarschijnlijk hebt bij mensen die line dansen is waar. De vrouwen dragen geruite bloesjes, het liefst met een knoop zodat er een stukje buik te zien is, een afgeknipte gerafelde korte spijkerbroek en country laarzen. De mannen een stro/country hoed en ook country laarzen.

In rijen naast elkaar staan mannen en vrouwen te dansen. Niemand trekt zich ergens iets van aan en iedereen gaat lekker los. Sommigen kunnen het ontzettend goed en anderen zijn net begonnen. Het maakt allemaal niets uit. Iedereen danst om de beurt met elkaar, iedereen is vrolijk en behulpzaam en de sfeer is echt fantastisch! Ook de muziek is natuurlijk heerlijk. Van die echte country nummers waar je spontaan vrolijk van wordt.

line dancing

Bier en mozzarella sticks

Als je met de echte locals wilt meedoen bestel je bij het line dansen een biertje en mozzarella sticks. Dus ja dat deden wij natuurlijk ook, een beetje inburgeren hoort erbij en dit is natuurlijk geen verkeerde manier! Je krijgt er ook meteen een aantal gebakken aardappels bij die we echt super lekker vonden! Biertje, hapje, dansen, wat wil je nog meer!

Hup gewoon meedoen!

En als je daar toch zit en wat moed hebt ingedronken, moet je natuurlijk ook even meedoen met het line dansen. Bij ons was er een uur gereserveerd voor beginners waarbij een instructrice ons de pasjes leerde. Natuurlijk heb ik ook even meegedaan, al waren mijn line dance skills niet van hoog niveau.. Een man naast me probeerde me tevergeefs nog te helpen, wat ontzettend vriendelijk was, maar toch niet mocht baten.. Ach het ging om de lol laten we maar zeggen.

Al met al hebben wij een top avond gehad en raden we iedereen aan om ook een line dance avond mee te maken als je op trip in Amerika bent! Overigens hoef je zelf niet in country kleding naar zo’n avond te gaan, maar flip flops worden niet gewaardeerd. Lees hier meer over typisch Amerikaanse dingen die je moet doen als je een trip door Amerika maakt.

line dansen

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.