Wanneer je langere tijd in New York bent of wanneer je er al vaker bent geweest, is het een aanrader om een keer de oversteek te maken naar New Jersey. Hoewel dit eigenlijk een compleet andere staat is dan de staat New York, ligt het ontzettend dichtbij. Bovendien ben je er vanaf Manhattan in slechts enkele minuten.

In New Jersey hoef je geen hele dag rond te lopen. De meest voor de hand liggende plaats om te bezoeken is de stad Hoboken, die eenvoudig te bereiken is vanuit new York City. Je zou er een ochtendje of twee uurtjes aan het einde van de middag aan kunnen besteden. In dit artikel geef ik je vier redenen om de oversteek te maken.

New Jersey is geen absolute must-see, maar is zeker leuk om eens te bezoeken. Wanneer je slechts enkele dagen in New York bent, zijn er nog zoveel andere dingen die je kunt doen. Maar als je er een week (of langer) bent – of je bent er vaker geweest – dan kun je een bezoek aan New Jersey zeker overwegen.

De oversteek is eenvoudig

Om in New Jersey te komen, hoef je alleen maar de Hudson over te steken. Met de auto kan dit door de Holland Tunnel, maar het is waarschijnlijker dat je de PATH-metrolijn pakt. Dit kan gewoon met dezelfde MetroCard die je elders in New York City gebruikt.

Een alternatief is de ferry, die vanaf het World Financial Center in Lower Manhattan vertrekt. Dit is een snelle manier om in Hoboken te komen. Bovendien is het een leuke ervaring om vanaf de Hudson op de skyline van New York uit te kijken. Dit is echter alleen handig als je toch al in Lower Manhattan bent. De prijs van de ferry is $6 voor een enkele rit.

De Hoboken Terminal in New Jersey

Het contrast tussen Hoboken en New York

Het contrast tussen New York (zeker Manhattan) en Hoboken is groot. De hectiek van New York vind je in Hoboken niet terug, het heeft meer de sfeer van een gemoedelijk Amerikaans stadje. Deze stad is dan ook niet te vergelijken met een van de vijf wijken van New York.

Het is vooral leuk om even de sfeer te proeven. Wandel bijvoorbeeld vanaf de Hoboken Terminal via Newark Street naar Washington Street. Volg deze straat in Noordelijke richting door het centrum van de stad. Ga rechts op 5th Street en loop door het Sinatra Park de Hudson River Waterfront Walkway op. Volg dit pad langs de over van de Hudson en eindig in Pier A Park (zie verderop in dit artikel).

Bezoek Carlo’s Bake Shop uit de tv-show Cake Boss

In Hoboken ligt de bakkerij Carlo’s Bake Shop van Buddy Valastro. Deze bakkerij is bekend geworden dankzij het programma Cake Boss, dat ook in Nederland al jarenlang te zien is op de zender TLC. Tegenwoordig is er flink uitgebreid en is er ook een locatie vlakbij Times Square, maar de originele bakkerij staat in Hoboken. Het is slechts vijf minuten lopen vanaf de Hoboken Terminal (waar zowel de metro als de ferry aankomt).

Carlo's Bake Shop uit de tv-serie Cake Boss

Hoewel de winkel bij Times Square het toonbeeld is van de commercie rondom het programma, wordt ook in de ‘originele’ bakkerij in Hoboken volop geprofiteerd van het programma. Naast de bekende baksels en taarten kun je hier ook items uit de flinke merchandisecollectie rondom het programma kopen. In de zomer kunnen er lange rijen voor de winkel staan. De echte authenticiteit is er dus wel af, maar als je een fan bent van het programma is het natuurlijk wel leuk om het eens in het echt te zien. Vergeet niet om de specialiteiten – de cannoli en lobster tail – te proeven!

Pier A Park

In Hoboken loopt langs de oever van de Hudson de Hudson River Waterfront Walkway. Dit is een lang pad langs de Hudson-rivier, ideaal voor een mooie (avond)wandeling. Aan het zuidelijke einde van het pad ligt Pier A Park, een park dat – inderdaad – op een pier ligt. Bij mooi weer biedt het park gelegenheid om op het grote grasveld in de zon te picknicken.

Verder heeft het park zelf niet zo heel veel te bieden, maar de reden om hier toch een kijkje te nemen is het uitzicht over de skyline van Lower Manhattan. Zeker na een mooie wandeling langs de Hudson is Pier A Park een ideale plek om de zon onder te zien gaan, voordat je weer terugkeert naar New York. Om deze reden behoort dit park zeker tot mijn favoriete parken in New York.

De skyline van Manattan, gezien vanuit Pier-A-Park in New Jersey

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.