Ga je op reis naar de Verenigde Staten? Voor velen is het een langgekoesterde wens. Of je nu naar de oost- of westkust gaat, er is ontzettend veel te zien en beleven. Afreizen naar de VS vergt echter wel iets meer voorbereiding dan het oversteken van de grens met België. Hieronder vind je een checklist met handige tips voor je reis naar de VS!

Verenigde Staten checklist

De vlucht naar de VS

Het is een misvatting dat vliegen naar de Verenigde Staten je een rib uit je lijf kost. Voor nog geen 300 euro heb je al een retourticket naar de oostkust. Denk echter wel goed na wat het belangrijkste voor je is: prijs of comfort.

Goedkoop naar de VS
Als geld het belangrijkste is, kun je het beste vliegtickets vergelijken op de diverse vergelijkingssites die hiervoor bestaan. Hier kun je jouw voorkeuren invullen, aan de hand waarvan de goedkoopste tickets tevoorschijn komen. Let er wel op dat je vliegtuig, wanneer je gaat voor zo goedkoop mogelijke tickets, vaak een tussenstop maakt en je moet overstappen op een ander toestel. Dit kost niet alleen moeite, maar mogelijk ook een hoop tijd.

Comfortabel naar de VS
De duur van een vlucht naar de Verenigde Staten (zonder overstap) varieert van ruim acht uur naar de oostkust tot circa twaalf uur naar de westkust. Dat is best een tijdje en het kan daarom verstandig zijn om voor comfort te kiezen. Dat hoeft niet te betekenen dat je meteen Business Class moet gaan zitten, maar je kunt in ieder geval kiezen voor een rechtstreekse vlucht met een gerenommeerde maatschappij. Vaak heb je dan, ook in Economy Class, net iets meer beenruimte. Ook kun je rekenen op een ruim aanbod (gratis) versnaperingen. Besparen kan dan alsnog, bijvoorbeeld door te boeken tijdens de Wereld Deal Weken van KLM en vliegtickets te vergelijken.

KLM Boeing 747 landt op Schiphol

Verblijven in de VS

Wanneer je gaat rondreizen door de Verenigde Staten, heb je natuurlijk meerdere hotels nodig. Wanneer je van plan bent om hele dagen op pad te zijn en je hotel alleen te gebruiken om te overnachten, kun je tijdens een roadtrip ook kiezen voor motels. Dit zijn goedkopere hotels die vaak vlak langs de snelweg staan. Verwacht hier geen luxe, hier kom je echt alleen voor een bed en een dak boven je hoofd.

Als je een stedentrip gaat maken, bijvoorbeeld naar New York City, ligt een hotel voor de hand. Als goedkoper alternatief kun je ook kiezen voor een hostel. Voor dit laatste geldt ook weer dat je dan niet te veel luxe moet verwachten – en zeker geen privacy. Dit hoeft echter geen nadeel te zijn: wellicht ga je alleen op reis en vind je het juist leuk om veel contact te hebben met anderen.

Een goed alternatief is Airbnb. Voor een relatief laag bedrag verblijf je dan in het huis of appartement van iemand anders. Zoals overal geldt ook voor een Airbnb in New York: kijk goed naar de recensies van eerdere huurders. Maak je voor het eerst gebruik van Airbnb? Dan krijg je via reizenisfijn €35 korting!

Een geldig paspoort

Dit klinkt logisch, maar let goed op! Je paspoort moet niet alleen geldig zijn bij aankomst in de Verenigde Staten, maar ook wanneer je weer vertrekt. Als je een weekje op stedentrip gaat is de kans klein dat dit voor jou van toepassing is, maar als je meerdere weken (of zelfs maanden) gaat rondreizen, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Om de Verenigde Staten in te komen, heb je echt een paspoort nodig. Een ID-kaart is niet toegestaan.

Een ESTA aanvragen

Om de Verenigde Staten in te mogen, heb je van tevoren toestemming nodig. Sinds 2008 is dat geregeld met het zogenaamde Electronic System for Travel Authorization (ESTA), dat geldt voor burgers van de landen die vallen onder het Visa Waiver Program (VWP). Nederland is een van deze landen.

Een ESTA aanvragen is tegenwoordig erg makkelijk. Je kunt de ESTA aanvragen in Nederland of via de deze website van de Amerikaanse overheid. Hier vul je een aantal gegevens in, waarna je direct moet betalen. Inclusief administratiekosten komen de kosten uit op ongeveer 14 dollar. Na goedkeuring mag je maximaal 90 dagen in de VS verblijven (vanaf het moment dat je aankomt).

Je ziet in de meeste gevallen vrijwel meteen of je aanvraag is goedgekeurd. Formeel houdt de Amerikaanse overheid echter een tijdsduur van maximum van 72 uur aan om je aanvraag te keuren. Wacht dus niet tot het allerlaatste moment!

Er zijn verschillende bedrijfjes die de ESTA-aanvraag voor je kunnen regelen. Je betaalt hen hier dan een vergoeding voor. Wees echter niet bang om het zelf te regelen: het systeem leidt je eenvoudig door het proces.

Een reisverzekering

Dit is een minder leuk onderdeel van de voorbereidingen voor je reis, maar wel belangrijk. Een reisverzekering lijkt misschien niet noodzakelijk, maar kan je een hoop gedoe schelen. Je investeert een hoop in je reis en een reisverzekering is niet duur. Wees daarom verstandig en zorg voor een goede verzekering.

Geld: creditcard, pinpas en cash

Als echte reisliefhebber heb je waarschijnlijk al lang een creditcard. Wanneer je naar de Verenigde Staten gaat, is deze echt noodzakelijk. Op bijna alle plekken kun je in de VS afrekenen met je creditcard. Van een taxirit tot een hotdog: met je creditcard zit je vrijwel altijd goed.

Met je ‘gewone’ pinpas uit Nederland kun je op diverse plekken ook betalen, hoewel het minder gebruikelijk is en je hier dus niet zomaar van uit kunt gaan. Neem je ‘m toch mee? Vergeet dan niet om deze op ‘internationaal’ te zetten.

Wat contante dollars meenemen is geen slecht idee. Omdat je ter plekke vaak met een creditcard kunt betalen, is het echter niet nodig om heel veel mee te nemen. Velen vinden het wel fijn om toch wat contant geld bij zich te hebben en het kan zeker geen kwaad om zo’n 100 dollar mee te nemen. Pinnen in de VS is duur, omdat je een toeslag betaalt.

Amerikaanse dollars

Maak een plan!

Naar de VS ga je niet op de bonnefooi. Bedenk van tevoren wat je wilt zien en doen – voor sommige attracties moet je al ruim van tevoren tickets bestellen. Heb je wat inspiratie nodig? Wij hebben alvast negen typisch Amerikaanse dingen op een rijtje gezet die je echt gedaan moet hebben!

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.