Veel backpackers besluiten om tijdens hun rondreis in Australië te gaan werken. Dat komt omdat je als ‘longstay’ toerist makkelijk een working holiday visum kunt aanvragen. Met een dergelijk visum heb je de mogelijkheid om een jaar lang in Australië te werken. Je kunt zelfs je visum verlengen als je drie maanden achter elkaar werkt op het platteland. Voor veel backpackers is dit niet alleen een welkome gelegenheid om de hoge kosten een beetje in te halen maar tevens een leuke manier om in contact te komen met locals en het land nog beter te leren kennen.

East Coast
Als je graag veel wilt zien en geen zin hebt om elke dag lange afstanden af te leggen is een reis langs de East Coast ideaal. Ontdek de mooie stranden, steden en natuurparken op de route van Cairns naar Melbourne. De oostkust heeft ongekend veel moois te bieden met hoogtepunten die je niet mag missen!

Great Ocean Road
Een andere route waar de natuur in Australië zich van een prachtige kant laat zien is de Great Ocean Road, een 240 km lange kustroute ten westen van Melbourne. Deze route voert je op een kronkelige weg langs schitterende stranden en kliffen. De meest bekende attractie zijn de Twaalf Apostelen, twaalf kalkstenen rotsen die uit de zee steken.

Blue mountains
Als je tijdens je backpackreis in Sydney bent en je wilt meer zien dan alleen mooie kusten, vergeet dan niet een trip te maken naar de Blue Mountains. Deze weelderige bergketen ligt ruim een uur rijden bij Sidney vandaan en is een prachtig gebied om te wandelen. Wil je vooral genieten van het mooie uitzicht en niet te veel klimmen, neem dan de kabelbaan.

Surfen
Surfen is in Australië ongekend populair. Je kunt het leren door individueel lessen te nemen maar ook op de zogenoemde surfcamps. Instructeurs staan tijdens deze camps elke dag tot je beschikking om je te helpen het surfen onder de knie te krijgen. Naast persoonlijke aandacht is er ook de mogelijkheid om te overnachten en krijg je ontbijt, lunch en diner. Zo kun je lekker de hele dag door de aandacht richten op het surfen. Een surfcamp lijkt een behoorlijke investering, maar de lessen, accommodatie en maaltijden zouden veel duurder zijn als je het allemaal los zou moeten betalen.

Buspas of campervan?
Australië heeft genoeg mogelijkheden om je te verplaatsen. Vliegen is niet heel erg duur, dus een binnenlandse vlucht behoort zeker tot de opties. Een andere geschikte mogelijkheid voor backpackers is het nemen van een buspas. Met deze pas kun je bijvoorbeeld langs de gehele oostkust reizen en uitstappen wanneer je maar wil.
Als dat niet avontuurlijk genoeg is kun je ook kiezen om een eigen auto of campervan te huren.

Reisbudget
Reizen in Australië is een geweldige ervaring maar vraagt om een weloverwogen voorbereiding wat betreft je reisbudget. Het land is bepaald niet goedkoop, maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Wil je gaan backpacken met een beperkt budget, dan kun je flink wat kosten besparen door zelf te koken in je hostel of op een camping te overnachten. Wil je graag een auto huren en elke dag uit eten, houd dan zeker rekening met 100 Australische dollars per dag.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.