Redenen om een creditcard mee te nemen op reis

Een creditcard meenemen op reis is iets wat je zeker niet moet vergeten. Of het nou is voor een hotelovernachting in een luxe hotel of een rondreis door Azië, een creditcard meenemen op reis is altijd verstandig en komt gegarandeerd van pas. In dit artikel geven wij verschillende redenen waarom een creditcard op reis onmisbaar is!

Reden 1. Hotel boeken

Bij het boeken van een hotelovernachting is het vaak nodig om over een creditcard te beschikken. Bij een hostel of hotel waar je toevallig binnen komt lopen kan je gewoon contant betalen. Veel (luxe) hotels vragen bij het boeken van een kamer om een creditcard nummer. Ook bij het boeken van accomodaties via Booking.com wordt er vraag om een creditcard gevraagd.

Reden 2. Visum kopen

Bij het kopen van een visum kan je meestal gewoon contant betalen, echter is dat niet overal het geval. In sommige landen kan er enkel betaald worden met een creditcard. Daarom is het verstandig om altijd een creditcard mee op reis te nemen. 

creditcard op reis

Reden 3. Vliegticket boeken

Ook als je een vliegticket wilt boeken is het handig om over een creditcard te beschikken. Steeds meer vliegticket aanbieders en vliegmaatschappijen accepteren iDEAL of Paypal, maar er zijn er nog genoeg die enkel creditcard accepteren. Als je goedkoop een vliegticket wilt boeken, dan is een creditcard erg handig. Zo kan je alle aanbieders van vliegtickets vergelijken en de goedkoopste bestellen.

Reden 4. Handig bij noodgevallen

Je pinpas verloren? Of in je vakantieaccommodatie laten liggen? Dan is het handig om als backup een creditcard in je rugzak te hebben zitten. Zo ga je altijd op pad met een betaalmiddel dat overal ter wereld wordt geaccepteerd. Ook als een pinautomaat je normale pinpas niet accepteert is het fijn dat je met je creditcard kunt pinnen en niet verder hoeft te zoeken naar een ander pinautomaat.

Overtuigd om een creditcard mee op reis te nemen? Bezoek deze website om verschillende aanbieders te vergelijken.