Als je op reis gaat dan is een creditcard onmisbaar. Of je nu gaat om een stedentrip in Europa, backpacken in Azië of een rondreis door Amerika: een creditcard mee op reis is altijd handig en soms zelfs onmisbaar. Hieronder geven wij 3 redenen om altijd een creditcard mee te nemen in je bagage.

Reden 1. Verplicht bij auto/scooter huur

Als je tijdens je reis een auto of scooter wilt huren dan is het bij alle leasebedrijven verplicht om over een creditcard te beschikken. In het buitenland een auto of scooter huren zonder creditcard is bijna onmogelijk. Leasebedrijven hebben een creditcard nodig voor de borg, eventuele verkeersboetes, het verhalen van schade en het eigen risico. Bij het huren van een auto wordt in eerste instantie de borg van je creditcard ingehouden. Dit bedrag krijg je pas weer terug als je de auto terug hebt gebracht. Als je van plan bent om een auto te huren, dan is een creditcard essentieel.

Creditcard mee op reis

Reden 2. Hotel boeken

Tijdens je reis kan je vaak zonder problemen een hostel of hotel binnen lopen om vervolgens contant te betalen. Als je wat meer luxe wilt en in een luxe resort wilt plaatsen, dan is het vaak nodig om online te reserveren. Bij veel luxere hotels is er een creditcard nodig om een overnachting te boeken. Ook via Booking.com zijn er veel hotels in het buitenland die vragen om een creditcard ter bevestiging van je reservering. Heb je deze niet? Dan kan je niet reserveren.

Reden 3. Back up

Een creditcard komt altijd van pas. Zeker bij noodgevallen ben je enorm blij dat je voor de zekerheid nog een creditcard hebt meegenomen. Is je pinpas kwijt of werkt die niet meer? Dan is het fijn om als back up een creditcard in je bagage te hebben. Met een creditcard kan je wereldwijd bijna overal betalen.

Ben je ervan overtuigd om een creditcard mee te nemen op reis? Dan kun je via deze website gemakkelijk verschillende creditcard aanbieders met elkaar vergelijken en de goedkoopste creditcard aanvragen.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.