Alles wijst erop dat een vakantie in de zomer van 2020 er voor niemand in zit. Althans, een vakantie naar het buitenland in ieder geval niet. Een dagje uit in eigen land zou tegen die tijd waarschijnlijk wel weer moeten kunnen. Een vakantie naar het buitenland kan op zijn vroegst pas weer in het najaar. Het grote probleem aan het najaar is echter dat het bijna nergens meer lekker weer is. En dat is toch wel iets dat je wil als je bijvoorbeeld een stedentrip maakt. Prachtige steden als Londen, Kopenhagen of Hamburg vallen dan dus af. In het najaar zul je het zuidelijker moeten zoeken, wil je ook kunnen genieten van lekker weer tijdens je stedentrip. Welke unieke bestemmingen zijn dan juist wel geschikt voor een stedentrip in het najaar? Wij hebben een aantal zonnige stedentripbestemmingen op een rij gezet!

Athene

Mede door de kredietcrisis staat Griekenland er niet al te best op in Europa, aangezien het land van faillissement gered moest worden door de Europese Unie. Toch blijven met name de Griekse eilanden onverminderd populair in de zomer. En dat is ook niet vreemd, aangezien het altijd lekker weer is (ook in het najaar) en er overal een gezellige sfeer hangt. Dat is niet anders in Athene. In deze culturele stad wonen ruim 4 miljoen mensen en is van alles te doen en te bezichtigen. Athene is historisch gezien een wereldstad, aangezien een groot gedeelte van de culturele beschaving en wetenschap daar is ontstaan. Dat zie je nog altijd terug in de straten va Athene. Het aparte aan de stad is dat je tussen de oude monumenten ook tal van moderne gebouwen ziet staan. Dit zorgt voor een prettige mengelmoes van oud en nieuw. Absoluut een aanrader voor een stedentrip. 

athene

Istanbul

Istanbul is niet de hoofdstad (hoewel veel mensen dit wel denken), maar wel met afstand de grootste en beroemdste stad van Turkije. De stad is onder andere bijzonder omdat het gelegen is op twee continenten en wordt gescheiden door de rivier de Bosporus. Het land ten westen van de Bosporus is Europa en het land ten oosten van de Bosporus is Azië. Het feit dat Istanbul een belangrijke verbinding is tussen het westen en oosten blijkt wel uit het feit dat je door de hele stad allerlei culturen door elkaar heen kunt bewonderen. Je zult je ogen niet geloven. Er is genoeg te doen, te zien en te eten, dus voor een stedentrip is deze stad zeker de moeite waard.  

Marrakech

Marrakech is met recht een mysterieuze stad te benoemen. Op zich ligt het niet eens zo ver weg, maar toch verschilt het in alles zoveel van een traditionele westerse stad. Dat het een oude stad is, zie je overal terug. Door de hele stad heen vind je karakteristieke huizen en steegjes en talloze kleurrijke markten waarin je vruchten, specerijen en nog veel meer dingen vindt die je nog nooit eerder gezien hebt. Ook heb je in Marrakech het beroemde Djemaa El Fna-Plein, waar je onder anderen slangenbezweerders, musici, acrobaten en nog veel meer tegenkomt. Tegenover dit traditionele Marrakech heb je het moderne gedeelte van de stad. In dit Franse stadsdeel is de bouwstijl veel moderner en vind je allerlei hippe barretjes en bijvoorbeeld ook nachtclubs.

Er zijn natuurlijk nog meer zonnige stedentrips. Op het meest zonnige reisblog Travesol.nl vind je inspiratie voor nog meer zonnige stedentrips!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.