Met de motor op vakantie geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Voor motorliefhebbers is het dan ook absoluut een aanrader om met de motor op vakantie te gaan. Bij een motorvakantie geniet je alleen al extra van het rijden naar de vakantiebestemming toe. Ben je van plan om met de motor op vakantie te gaan? Wij hebben 4 dingen waarop je moet letten!

Tip 1: Comfortabele motorkleding

Misschien wel het allerbelangrijkste bij het voorbereiden is dat je comfortabele motorkleding hebt. Comfortabele motorkleding is natuurlijk erg fijn. Zeker als je veel uren in verschillende weersomstandigheden aan het rijden bent dan kan je het beste kiezen voor comfort. De waterdichtheid en de ventilatie zijn belangrijke punten om op te letten. Tijdens je motorvakantie kan je namelijk te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Extra comfortabele motorkleding kopen voor je motorvakantie? Dat kan via MotorkledingStore.nl!

regelen motorvakantie

Tip 2: Route uitstippelen

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Zeker als je met de motor op vakantie gaat dan is het belangrijk om aan een aantal belangrijke dingen te denken. Zo ook het uitstippelen van de route die je gaat rijden. De reis is belangrijker dan de bestemming als je met de motor op vakantie gaat. Vermijd daarom snelwegen, rij over mooie binnendoor wegen en kies de mooiste rustpunten. 

Tip 3: Motor check

Voordat je lange afstanden met je motor gaat afleggen is het van belang om je motor goed te checken. Geef de motor desnoods een kleine onderhoudsbeurt, zodat je de kans op pech onderweg verkleind. Check ook altijd even de bandenspanning. Te zachte banden zorgt namelijk voor meer onnodig brandstof gebruik en minder grip.

Tip 4: Denk aan de regels

Als je met de motor onderweg gaat geldt er in ieder land een andere regelgeving. Voordat je vertrekt is het verstandig om de regels te checken. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om een groene kaart in bezit te hebben.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.