Het liefst vliegen we allemaal wel naar Fiji, Australië of de Cayman Eilanden, maar de gemiddelde mens zal toch écht naar een budget moeten kijken. Heb jij een reis naar de Verenigde Staten altijd al op jouw bucketlist gehad? Ook dit land zal de portemonnee hard raken. De levensstandaard is in de VS nou eenmaal hoog, wat je al snel merkt aan de hoge prijzen bij vooral hotels en excursies. Gelukkig hoef je hiervoor niet direct een tweede bijbaan te nemen, zolang je weet waar je het moet zoeken.
Zo zijn de vluchtprijzen naar de VS al jaren enorm aan het dalen door een steeds groter aantal verbindingen: een retourtje Amsterdam naar New York scoor je tegenwoordig al vanaf €214,-. Wat ook enorm scheelt, is om de juiste regio te vinden. Daarom dit rijtje met (relatief) goedkope steden
in de VS, om die droomreis mogelijk te maken.

 1. Memphis, Tennessee
  Memphis scoorde hoog in de top vijf voor gratis entertainment in de buitenlucht. Een vrij specifieke sfeer, maar dat is precies wat jij zoekt om een goedkope vakantie naar Amerika tot een succes te maken. Hier vindt je namelijk volop muziek, maar ook diverse straatoptredens en het kost je vaak geen cent. Memphis is een prachtige stad, waardoor wandelingen een goede manier zijn om deze regio te verkennen.
 2. Dallas-Forth Worth, Texas
  Dallas en Forth Worth zijn beide losse steden van enorme omvang, maar worden als metropool vaak in één adem genoemd. Hier kun je los voor alle stereotypische zaken die Texas zo bekend maken. Groot haar, brede auto’s en bootcut jeans. Een echte geboren Texaan herken je nog steeds door naar beneden te kijken of hij of zij cowboy schoenen draagt. Ook cowboyhoeden kom je op straat geregeld tegen zonder enige ironie. Beide steden zijn ideaal als je van goed en goedkoop eten houdt, naar een schietbaan wilt of van sport houdt. Fort Worth heeft een fantastische dierentuin, maar ga vooral naar de Stockyard voor geschiedenis, hilarische saloons en om een rodeo te zien. Dallas is bekend om haar aquarium en als plaats waar John F. Kennedy is neergeschoten. Vooral het JFK museum is indrukwekkend, inclusief groot kruis op de weg om de exacte locatie aan te geven. Het meeste kun je besparen door tevoren tickets te boeken.
 3. Fort Lauderdale, Florida
  Deze stad ligt vlakbij Miami, waardoor de vluchten voor Nederlanders redelijk betaalbaar zijn. Dit zorgt er ook voor dat het nachtleven bruist en je hier komt voor het zonnige klimaat. Je vindt hier
  volop stranden en een goede balans met betaalbare accommodatie. Goed geschikt voor families, maar ook ideaal voor de vrijgezel.
 4. Williamsburg, Virginia
  Nooit van Williamsburg gehoord? Het is je vergeven. Dit kleine stadje is ideaal voor de geschiedenisliefhebbers en was in 1632 één van de eerste nederzettingen in Amerika. Er zijn volop mooie restaurants, boutiques om te shoppen en tours waarvoor het spaarvarken niet kapot geslagen hoeft te worden. Williamsburg is goed geschikt voor families en stellen op een budget. De nabijgeleden steden Jamestown en Yorktown zijn ook de moeite waard.
 5. Phoenix, Arizona
  In deze goedkope Amerikaanse stad moet je iets beter oppassen, maar als je bewust bent van de opties, is het realistisch om hier een budgetvriendelijke reis naartoe te maken. De stad zit volop luxueuze winkelstraten en resorts, maar dit werkt juist in jouw voordeel. Maak een wandeling tussen de waanzinnige resorts in de Sonoran woestijn en scoor online een goede deal voor een kamer. Foodies zullen in Phoenix ook hun geluk erg goed kunnen vinden.
 6. Philadelphia, Pennsylvania
  Wij Nederlanders kennen deze stad vooral van de Tom Hanks film, maar in de Verenigde Staten staat het bekend als ‘The City of Brotherly Love’. Je vindt hier meerdere gratis museums en attracties om te bezoeken. Hier is de Amerikaanse democratie geboren en de stad barst van de historische locaties. Je vindt de beste architectuur in Old City en Fishtown: vergeet hier vooral je fotocamera niet mee te nemen. Scoor op zaterdagen en gratis tour bij de Yards Brewing Company en vergeet vooral de bekende Philly cheesesteak niet.
 7. Charleston, South Carolina
  Deze bruisende stad scoort altijd hoog als romantisch uitstapje, maar het is vooral (voor Amerikaanse begrippen) ook erg betaalbaar. Waar je ook gaat kom je bijzondere restaurants en de bekende zuidelijke gastvrijheid tegen. Het beste is om in het centrum te verblijven in één van de vele budgethotels, waar alles op loopafstand is. Ga voor een dagtrip, loop over de Thomas Ravenel brug
 8. naar Folly Beach en ga los op de verse vis en schaaldieren.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.