Wil je graag een wereldreis maken gedurende een langere tijd? Dan kan het absoluut meerwaarde hebben om een around the world ticket te boeken. Dit wordt ook wel een wereldticket genoemd en is voordeliger dan het boeken van een aantal losse vliegtickets. Tegen een aantrekkelijke prijs kun je zelf je reis samenstellen en op deze manier besparen op de kosten die je voor een wereldreis maakt. Voordat je zo’n ticket boekt, is het belangrijk om je te verdiepen in de mogelijkheden en de voor- en nadelen van zo’n ticket.

Around the world ticket, wat is het?

Een wereldticket bestaat veelal uit een serie vliegtickets die je bij één luchtvaartmaatschappij boekt. Dit betekent echter niet dat je elke vlucht van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij kunt boeken. Je bepaalt namelijk voor je reis de route die je maakt en dus ook de bestemmingen waar je naartoe vliegt. Wel kun je enigszins afwijken van de route, maar dit brengt vaak wel extra kosten met zich mee.around the world ticket

Hoelang is een Around the world ticket geldig?

Over het algemeen is een wereldticket maximaal 1 jaar geldig. De terugreis is eventueel flexibel in te plannen, maar hier betaal je wel extra geld voor als je later terugkeert. Dit is niet aan te raden als je zo goedkoop mogelijk een wereldreis wilt maken. Met een ticket around the world vlieg je vaak in een bepaalde richting de wereld rond. Bij het boeken van een around the world ticket is het dus slim om vooraf te bepalen of je westelijk of oostelijk start met je wereldreis (veelal is dit een vereiste!).

Waar kun je een around the world ticket boeken?

Wil je een onvergetelijke wereldreis boeken? Dan wil je natuurlijk bij een betrouwbare partij jouw around the world ticket boeken. Dit kan onder andere bij WTC (World Ticket Center). Deze organisatie biedt al langer dan 25 jaar de mogelijkheid om zo’n ticket te boeken. Ook Kilroy of Joho bieden je de mogelijkheid om een wereldticket te boeken. Je kunt altijd advies inwinnen of tips vragen omtrent het samenstellen van de vliegroute. Alle organisaties helpen je graag om je droomreis in vervulling te laten gaan. Tenslotte kunnen ook allianties (een groep vliegtuigmaatschappijen die samenwerken) als Star Alliance, Skyteam (hier valt KLM onder) of Oneworld je helpen aan een around the world vliegticket.

Wat kost een around the world ticket?

Gemiddeld bedragen de kosten van een around the world ticket tussen de € 1.500,- en € 1.600,-. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. De prijs wordt namelijk bepaald door de route die je vliegt. Het aantal mijlen die je vliegt is eveneens bepalend voor de prijs van je wereld ticket. Hoe meer en langer je vliegt, hoe duurder je ticket. Verder is een belangrijke factor de vliegvelden waarop je vliegt. Grote bekende vliegvelden zijn veelal goedkoper dan wanneer je een onbekende airport selecteert.

Wat zijn de voordelen van een around the world ticket?

Een wereldticket heeft natuurlijk als voordeel dat je betaalbaar de wereld over kunt reizen. Wil je zo veel mogelijk van de wereld zien gedurende één reis, dan is een wereldticket zeker aan te raden. Met een wereldticket kun je zorgeloos op reis en hoef je geen losse vluchten meer te boeken. Lekker makkelijk dus! Bovendien beschik je te allen tijde over geldige reispapieren. Dat is natuurlijk wel zo prettig als je een wereldreis maakt.

Zijn er ook nadelen aan een around the world ticket?

Aan een wereldticket kleven echter ook wel wat nadelen. Zo ligt je route vast en moet je voor wijzigingen een extra betaling doen. Dit kan de kosten van een around the world ticket flink doen oplopen als je dit regelmatig doet. Verder ben je ook niet vrij in je keuze voor een luchtvaartmaatschappij en is het niet mogelijk om kris kas de wereld over te reizen. Je vliegt van Oost naar West of van West naar Oost. Tenslotte stelt een wereld ticket ook bepaalde eisen bij het samenstellen van je reis. Zo moet je bijvoorbeeld allebei de grote oceanen oversteken tijdens je wereldreis.

Bespaar op kosten door deel te nemen aan een spaarprogramma

Wil je graag besparen op de kosten die een wereldticket met zich meebrengt? Aangezien je met een wereld ticket vele mijlen vliegt, kan het raadzaam zijn om deel te nemen aan een spaarprogramma van de vliegmaatschappijen. Aan de hand van de punten die je spaart, krijg je korting op de kosten van een eventuele extra vlucht die je boekt of kun je upgraden naar een comfortabelere stoel in het vliegtuig. Het is altijd de moeite waard om de verschillende spaarprogramma’s met elkaar te vergelijken.wereldticket

Stel je favoriete Around the world ticket samen

Je hebt nu alle informatie tot je beschikking om een mooie wereldreis te maken. Beslis wat in jouw situatie het meest voordeligst is en laat je goed adviseren door de verschillende allianties. Ongetwijfeld kom je daar prima samen uit en ga je alleen, met een vriend of vriendin of met je partner de reis van je leven tegemoet door een vliegticket te kiezen dat het beste bij je past.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.