Verwacht jij of je partner een baby? Gefeliciteerd! Jullie gaan een mooie, maar ook drukke tijd tegemoet. De eerste maanden met jullie kleine zullen waarschijnlijk gevuld zijn met voedingen, gebroken nachten en kraambezoek. Daarom is het heerlijk om nu nog even samen te ontspannen. Een babymoon is daar de perfecte gelegenheid voor.   

Wanneer is de beste tijd om te gaan? 

Ga niet direct op babymoon bij de eerste symptomen van je zwangerschap. Het beste kan je in het tweede trimester van je zwangerschap op vakantie gaan. In het eerste trimester heb je vaak last van zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en vermoeidheid. Tijdens het derde trimester word je steeds minder mobiel en moet je rekening houden met het regelen van een zwangerschapsverklaring.  

Waar gaat de reis naartoe? 

Je kan het dicht bij huis houden. Wat dacht je van de Waddeneilanden of van de Ardennen? Je bent er zo, maar je kan er optimaal genieten. Wil je liever zongarantie? Dan zijn Andalusië, Lanzarote, Cyprus en Sicilië goede opties. Je kan hier genieten van zon, zee en warmte zonder al te lang te moeten vliegen.  

Waar moet je rekening mee houden? 

Een babymoon is goed voor jou én goed voor je baby. Wanneer jij je ontspannen voelt, kan je kleine zich optimaal ontwikkelen. Snel boeken dus, die babymoon! Hierbij is het goed om rekening te houden met een aantal zaken: 

  • Regel een goede reisverzekering. Controleer wat het beleid van je verzekering omtrent zwangerschap, vakantie en eventuele kosten in het buitenland is. Misschien is het nodig om bij te verzekeren. 
  • Lees de voorwaarden van de reismaatschappij. Iedere maatschappij heeft zijn eigen voorwaarden. Bij de één mag je tot later in je zwangerschap meevliegen dan bij de ander. Ook heb je bij sommige maatschappijen een zwangerschapsverklaring nodig.  
  • Check van tevoren de medische voorzieningen op je bestemming. Tijdens je zwangerschap wil je geen enkel risico nemen. Sla daarom voor de zekerheid de gegevens van een ziekenhuis in de buurt en die van je eigen verloskundige op.   

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.