Wij zijn deze zomer een weekje naar de camping La croix du vieux pont in Frankrijk geweest. In juli en het was heerlijk. Ondanks een aantal negatieve reviews die we online lazen namen we toch de gok en hebben we onze koffers gepakt. Het bleek een heerlijke week en van de negatieve reviews begrepen wij niets.

camping la croix du vieux pont

Verblijf op de camping La croix du vieux pont

Interesse in een verblijf op camping La croix du vieux pont? Wij kunnen het aanraden! Een paar tips;

  • boek indien mogelijk last minute, dan ben je eerder verzekerd van mooi weer. In het noorden van Frankrijk ben je nou eenmaal niet verzekerd van de zon.
  • boek bij voorkeur een verblijf rondom het meer. De caravans en huisjes rond het meer hebben prachtig uitzicht. Sowieso hebben alle plekken veel ruimte en bieden genoeg privacy door de hoge groene heggen. 
  • ga je voor een caravan? Dan zijn de Azure Plus en Aspect aan te raden. Deze zijn lekker ruim en een aantal staan mooi langs het meer. De Aspect caravans leken ook een stuk nieuwe.
  • ook de safaritenten zagen er erg mooi en nieuw uit. Deze zijn voorzien van een kleine keuken en bedden. De safaritenten staan ook bij het meer.
  • zorg ervoor dat je niet in ‘het nieuwe deel’ verblijft. Er is een kleine tunnel gemaakt waar een deel van de camping uitgebreid wordt. In dit deel is echter niets te beleven en is nog niet af. Wat ons betreft zou dit een afknapper zijn geweest.

Drie meren

De camping heeft een aantal meren waar je heerlijk langs kunt wandelen. Ze zijn omringd door gras en bomen, met uitzicht op beboste bergen. Twee meren zijn bedoeld voor vissers. Zij kunnen hun lust op, want er zwemmen grote vissen rond. Er is ook een meer om in te zwemmen. Dit mooi aangelegen meer is zowel heerlijk voor de allerkleinsten als voor volwassenen. Rondom het meer ligt bijna wit zand, waardoor het aandoet alsof je in een mooi tropisch oord bent beland. De strandbedden en parasols staan voor je klaar. Ook is er een terras aan het meer waar je lekker wat kunt eten of drinken. 

Zwembaden

Naast de mooie meren zijn er ook zwembaden. Drie om precies te zijn. Een zwembad voor de allerkleinsten onder ons. En twee zwembaden waar ook volwassen kunnen genieten van een frisse duik. Boven de zwembaden zijn schermen / koepels geplaatst. Bij mooi weer gaat het grootste deel open zodat de zon lekker kan schijnen. Bij slecht weer kunnen ze dicht zodat je niet in de regen zwemt. Goed over nagedacht toch?

Sporten

Zin in wat actie? De keus is enorm! Voor ieder is wat wils op de camping. Zo kun je er fietsen huren (ook kinderfietsen), je kunt er tennissen, tafeltennissen, voetballen, volleyballen, lasergamen, bowlen en tokkelen. Ook is er een springkussen, een mini kartbaan en een klimruimte. Tevens kun je er vissen, waterfietsen en kanoën. Wat wil je nog meer?

Faciliteiten

Naast bovenstaande faciliteiten heeft de camping ook een restaurant, bar, supermarkt, bakker en een afhaalrestaurant. De prijzen vonden wij reuze meevallen, ondanks reviews die wij elders online lazen. Het personeel was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. 

Wat te doen rondom camping La croix du vieux pont?

Misschien heb je geen zin om de hele week op de camping te blijven en wil je wat moois bezoeken in de omgeving. Laten we allereerst vermelden dat er dichtbij de camping niet veel te beleven is. Toch wel belangrijk om te weten als je deze camping gaat bezoeken. Verderop vind je er wel wat mooie plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan Parijs als hoogtepunt. Lees hier wat je kunt doen rondom de camping La croix du vieux pont.

Ben je op zoek naar een camping in de buurt van Parijs en Disney? Ook dan is deze camping een aanrader.

Wil je er ook naartoe? Boek dan direct jouw vakantie!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.