IJmuiden is de op twee na grootste havenstad van Nederland. Gelegen in de provincie Noord-Holland. Veel Nederlanders bezoeken deze stad voor een dagje uit of weekendje weg. Wat is er allemaal te doen in IJmuiden? Wij hebben de leukste vijf dingen om te doen hieronder verzameld!

1. IJmuider Zee- en Havenmuseum bezoeken

Dit scheepvaartmuseum is absoluut een aanrader. Ook voor mensen die minder geïnteresseerd zijn in scheepvaart is dit absoluut een aanrader. Er is namelijk voor jong en oud genoeg te beleven in dit grote museum. Je vindt er alles over de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal, maar ook over de havenstad IJmuiden. Voor kinderen is er veel te beleven in dit leuke museum, denk bijvoorbeeld aan speurtochten, leren knopen en spelen op een boot.

2. Stadsschouwburg Velsen

Als je IJmuiden bezoekt dan is het echt een aanrader om Stadsschouwburg Velsen te bezoeken. Dit is een groot theater met allerlei bekende theatervoorstellingen. Als je gezellig een avondje uit wilt met vrienden, familie of je geliefde is dit theater absoluut een aanrader.

3. Genieten van het strand

Het strand geeft je direct een vakantiegevoel. In het voorjaar kan je een heerlijke strandwandeling maken en in de zomer kan je heerlijk genieten van de zon. Het Kennemerstrand van IJmuiden is het breedste strand van Nederland. Er is altijd wel iets te beleven op dit strand. Als je een dagje naar het strand wilt, dan is het Kennemerstrand een echte aanrader.

Ijmuiden dingen om te doe

4. Fietsen door de duinen

Hou je ervan om te fietsen? Dan zijn de duinen van IJmuiden een prachtige omgeving voor fietsliefhebbers. Door de duinen kan je fietsen naar andere bekende badplaatsen zoals Zandvoort, Bloemendaal aan Zee en Wijk aan Zee.

5. Bunkermuseum

Ben je geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog? Dan is het Bunker museum in IJmuiden zeker het bezoeken waard. Dit museum bevindt zich in de bunkers die in de tweede wereldoorlog zijn gebruikt.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.