Bijna iedereen gaat graag op vakantie. Of je nou lekker in eigen land blijft, of de halve wereld over vliegt naar tropische bestemmingen. Elke reis brengt je naar een andere omgeving en vallen er nieuwe dingen te ontdekken. Reizen is avontuur! Helaas zit vakantie er dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet in, in elk geval niet op de zorgeloze manier waarop we altijd op vakantie hebben kunnen gaan. Hoe komen we dan toch zorgeloos en ontspannen de zomer door?

Herbeleef vorige reizen

Waarschijnlijk heb je eerder al mooie reizen gemaakt. Wat is er nou heerlijker door weer even in dat gevoel van die reis terug te duiken? Haal herinneringen op met degene met wie je op reis bent geweest. Kijk foto’s terug om weer helemaal in de vakantiesfeer te komen. Nog beter is het om
alsnog een reisdagboek of reisverslag te maken. Zoek de mooiste foto’s uit en print deze uit. Het maken van een reisdagboek is erg simpel. Koop een invulboekje en vul alles van dag tot dag in. Plak de mooie foto’s erbij en je hebt een mooie, tastbare herinnering aan je reis. Door dit dagboek alsnog in te vullen, herbeleef je de hele reis opnieuw en waan je je weer even in die sfeer.

Knap de tuin op

Als weggaan er even niet in zit, moet je het vakantiegevoel thuis zien te creëren. Dat kan je doen door de tuin op te knappen. Wanneer het mooi weer is, wil je graag buiten zitten. Hoe geweldig is het, om in je eigen tuin het idee te hebben dat je bijvoorbeeld in Japan rondloopt? Of in een tropisch gebied? Die sfeer kan je al creëren door enkele dingen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van enkele palmen in de tuin. Ook kan je een schutting van bamboe laten maken. Op die manier maak je je eigen exotische tuin waaruit je niet meer weg te slaan bent. Nu nog een boekje erbij, teenslippers aan, strandjurkje aan, cocktail erbij, en het ultieme vakantiegevoel is compleet. Het enige wat je nog te doen staat is genieten.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.