Een gave
wereldreis maken staat op de bucketlist van duizenden Nederlanders. Een reis
over de wereld is voor veel mensen het ultieme avontuur. Iets dat je in je
leven minimaal één keer moet hebben gedaan. Toch lopen veel mensen die deze
droom hebben vast, omdat ze de financiering van hun geplande wereldreis niet
goed rond krijgen. Een wereldreis maken kan flink in de papieren lopen.
Gemiddeld (per continent verschillende de kosten) kun je uitgaan van bedragen
tussen de 25 en 60 euro per dag om in je levensonderhoud te kunnen voorzien en
een verblijfsplaats te kunnen betalen.

Hierbij moeten nog de ticketkosten opgeteld worden en variabele kosten als vervoer op locatie, uitstapjes, de reisverzekering, vaccinaties, koffers, extra kleding, et cetera. Twee maanden op wereldreis gaan kost je in totaal al snel zo’n 4000 tot 6000 euro. Vijf maanden op reis over de wereld kost je doorgaans zo’n 10.000 euro. Veel aspirant-globetrotters lukt het maar niet om voldoende geld, tijd en ruimte vrij te maken om de reis daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Toch valt een wereldreis goed te bekostigen, als je het ten minste slim aanpakt. Er zijn uiteenlopende manieren om jouw mondiale reis financieel rond te krijgen. De belangrijkste manieren voor het bekostigen van jouw wereldreis vind je, met de voordelen en nadelen erbij, in dit blogartikel. Doe er je voordeel mee. Want dan kun je binnenkort jouw wereldreis gaan organiseren en natuurlijk daarna ook lekker op pad gaan om nieuwe plekken op deze aarde te verkennen!

1. Geld sparen voor een wereldreis
Een van de manieren om een wereldreis te bekostigen, is door hiervoor te gaan sparen. Sparen voor een mondiale trektocht om nieuwe werelddelen te verkennen, heeft flink wat voordelen. In de eerste plaats bereid je je zo heel bewust en intens voor op de reis die je gaat maken. Nadat je hebt bepaald hoeveel geld je voor jouw wereldreis nodig hebt, begint het bewuste sparen. Zet hierbij elke maand automatisch een bedrag opzij, zodat je weet hoe lang je moet sparen. Je weet dan heel precies hoe lang je nog moet sparen en wanneer je de reis kunt plannen. En het plannen zelf doe je door de langere tijd van voorbereiding een stuk bewuster. Een tweede voordeel is de bevrediging die deze manier van geld apart zetten geeft. Onderzoeken tonen aan dat spullen of activiteiten waarvoor je hard gespaard hebt écht een goed gevoel geven. Elke keer dat je centen apart zet oor jouw droomreis, denk je aan het toekomstige genot dat je gaat beleven. Ten slotte heeft sparen als voordeel dat je geen onnodige kosten maakt. Je hoeft geen geld te lenen en daarover (fikse) rente te betalen. Ten slotte is de verleiding om over je budget heen te gaan met sparen minimaal. Sparen vereist, anders dan geld lenen, een doordachte aanpak en geduld.

Via familieleden of bekenden geld lenen
Een optie naast geld sparen is om geld te lenen bij familieleden of bekenden. Aantrekkelijk hieraan is dat je doorgaans zonder rente of tegen een erg lage rente kunt lenen. Hierdoor spaar je natuurlijk flink wat geld uit. Nadelig aan lenen via familie, vrienden of kennissen is dat je in de problemen kunt komen na afloop van je reis als je niet of niet snel genoeg kunt aflossen. Dat kan spanningen opleveren met familieleden of vriendschappen kosten.

Geld lenen via een bank
Wanneer sparen niet lukt of te lang duurt, kun je ook kiezen voor het lenen van geld via een bancaire instelling. Veel banken verstrekken niet snel leengeld voor een wereldreis, omdat je om geld te lenen ook inkomsten nodig hebt. Op het moment dat je op wereldreis bent, komt er natuurlijk geen geld binnen. Daarom zijn banken terughoudend met het verstrekken van leningen voor een reis over de wereld. Een oplossing is om een persoonlijke lening aan te vragen. Via deze website kun je een lening aanvragen. Hiervoor bestaan minder restricties. Een groot voordeel van geld op deze manier lenen is dat je het bedrag snel hebt en er direct gebruik van kunt maken. Veder is je reis direct van begin tot eind financieel rond, dat is nog een belangrijk voordeel. Maar geld lenen heeft ook een paar nadelen. Zo moet je over het geleende dag relatief veel rente betalen. Nadelig is verder dat je na afloop van je reis nog een flinke tijd aan het aflossen bent. En ten slotte bestaat natuurlijk het risico dat je te veel geld leent en de leensom niet terug kunt betalen.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.