…een goed boek. Een tandenborstel. Paspoort. Kaart. Onderbroek. Zonnebrand. Winterjas. Bril met bifocale glazen. Ja? Nee? Warm? Koud? Zitten we al enigszins in de buurt?

Ja, nou, dat alles zou je heel goed mee kunnen nemen op vakantie. Afhankelijk van je specifieke bestemming, natuurlijk. Oh, en vergeet sowieso je tickets niet! Tenzij het een autovakantie wordt, natuurlijk. Want dan-

Sorry, we kunnen rondjes blijven draaien, maar wat je meeneemt kunnen wij niet voor je bepalen. Daar zul je zelf heel goed over na moeten denken. Maar hoe breng je je bagage met je mee? Dat is waar wij graag even met je bij stil willen staan. Ook hierop zal je uiteindelijke bestemming wel invloed hebben. Echter, de diverse transportmiddelen voor jouw spullen hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Laten we eens naar de meest voorkomende soorten kijken.

Reistassen

Die variëren uiteraard enorm in grootte. Voor een korte vakantie heb je aan een rugtas wellicht al wel genoeg. Echter, zo’n uitvergrote sporttas heeft natuurlijk veel meer capaciteit! En zeg nou zelf, wie gaat er nou slechts met één tas het land door of uit? Precies. Kies daarom voor tassen die je qua gewicht en manier van dragen eenvoudig met elkaar combineert. Door verschillende manieren van bagage bundelen bij je te hebben, ben je altijd goed op weg. Zo gebruik je de ene tas om spullen te stallen die je in het hostel, op de camping of in je hotelkamer achterlaat. In je rugtas zit dan het hoog noodzakelijke wat je gebruikt zodra je je tijdelijke nieuwe omgeving gaat verkennen!

Oh ja, nog even dit. Kies wel voor tassen die zo zijn ontworpen dat zakkenrollers bij voorbaat al geen kans hebben om in hun opzet te slagen. En kies je een reistas die volgens jou betrekkelijk veel voorkomt? Dan is het wellicht verstandig om contrasterende bagageriemen uit te kiezen, zodat je jouw tas gemakkelijk herkent zodra je ‘m van de band haalt op het vliegveld.

Koffers

Bestaan die nog? Natuurlijk wel! Natuurlijk lijkt de klassieke koffer enigszins op de achtergrond geraakt sinds er allerlei handige varianten op zijn ontstaan – zie bijvoorbeeld hieronder. Maar het staat wel zo mooi, toch? Aan de andere kant geef je meteen weg dat je een toerist bent en dat is wellicht niet een label dat je heel graag op jezelf plakt. Alleen al omdat de lokale bevolking daar gretig misbruik van kan maken. Maar er past dan wel weer veel in en je hebt volop de ruimte om er stickers op te plakken van alle plekken waar je geweest bent! Echter, het gewicht kan een dingetje zijn.

Rolkoffer

Een veel gezien alternatief is natuurlijk de rolkoffer! Het kost geen enkele moeite om die met je mee te nemen. Maar afhankelijk van waar je op vakantie gaat, kan het zijn dat je omgeving dat wél heeft. In sommige populaire steden zijn kunststof wieltjes namelijk verboden, omdat die over de keien of plavuizen veel te veel herrie maken. Maar daar heb je geen last van wanneer je toch maar voor luchtbanden gaat.

Alvast een hele goeie reis toegewenst!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.