Skiën en snowboarden zijn twee adrenaline sporten die voor iedereen enorm leuk zijn. Duizenden toeristen genieten in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland van de vele skioorden. Zelfs voor beginners kan de eerste wintersportvakantie een hoogtepunt vormen. Hieronder een leuke blog voor inspiratie over skiën met praktische tips waar je moet opletten. Doe hier reisinspiratie op hoe je je eerste ski- of snowboardvakantie voorbereidt en wat je kan verwachten van je verblijf in de sneeuw.

Een goede voorbereiding is heel belangrijk

Naast vakantiebenodigdheden zoals je paspoort en reisverzekering, moet je ervoor zorgen dat je de benodigde ski outfit hebt om veilig hellingen af te dalen. Goede skibrillen, warme thermische ski uitrusting en handschoenen zijn allemaal essentieel. Zo is zonnecrème bijvoorbeeld belangrijker dan voor een zomervakantie omdat de zon weerkaatst op de sneeuw. Door de koudere temperaturen kunnen die UV-stralen sneller op je lichaam branden. De meeste skioorden bieden skiverhuur, ski lift passen en lessen. Maar het loont de moeite om hiermee rekening te houden.

’s Morgens al op de skipiste staan

Een leuke blog voor inspiratie geeft je meteen een gouden tip. Nadat je jouw bestemming hebt bereikt, kan je best een vroege start nemen in de ochtend. De meeste ski- en snowboard fanaten staan op de skipistes bij het krieken van de dag wanneer de sneeuw nog onaangeroerd ligt. De meeste skileraren beginnen ook ’s morgens vroeg met hun initiatie. De meeste lessen kunnen op zijn minst een paar uren duren. Dit kan heel vermoeiend zijn als je heel veel valt. Het helpt zeker als je een basisniveau van fitness hebt. De meeste skiliften beginnen te sluiten tussen 16 en 17 uur.

Een leuke après-ski zorgt vaak ook voor ongevallen

Reisinspiratie doe je uiteraard ook op tijdens de après-ski. Na acht uur op de skilatten te hebben gestaan, ben je toe aan verdiende ontspanning. Toch schuilt er een addertje onder het gras. Hoewel je tot in de ochtenduren kan fuiven, zorg ervoor dat je niet overmatig alcohol gebruikt tijdens de oergezellige après-ski. Het is niet verstandig om te laat te feesten. De meeste ongelukken bij het skiën gebeuren na een nachtje uit door concentratieverlies en vermoeidheid. Wie voor het eerst skilessen volgt, wil uiteraard de ochtendlessen niet missen ondanks de losbandigheid van de vorige nacht. Het is heel belangrijk dat je skilessen volgt bij je eerste wintersport. Het is een slimme manier om plezier te hebben aan het skiën in de beginfase en later veilig op de hellingen te vertoeven. Dorpen als Ischgl, Westendorf, Mayrhofen en Kirchberg staan bekend als echte après-ski-bestemmingen.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.