Als je met jouw gezin naar Parijs of Disneyland gaat, dan wil je wellicht niet in een peperduur hotel zitten in Disney zelf. De kinderen waarschijnlijk wel, maar man man man wat kost dat een geld! Gelukkig kun je ook kamperen in de buurt van Parijs en Disney. Zo kun je toch naar de stad van de liefde of het sprookjesachtige Disneyland Parijs. En heb je ook nog eens de voordelen van een camping. Wij verbleven op camping La croix du vieux pont en vertellen je er graag meer over!

kamperen in de buurt van Parijs

Camping La croix du vieux pont dichtbij Parijs

De vijfsterren camping La croix du vieux pont ligt in de buurt van Parijs. Namelijk op anderhalf uur rijden van Parijs. Een perfecte uitvalsbasis. De camping is heel groen, zo zijn er aantal meren, zwembaden en grote kampeer plaatsen. Je hebt er alles. Wil je met eigen tent of caravan? Geen probleem. Liever een safari tent? Ook die staat voor je klaar. Geen fan van een tent, dan zijn er ook allerlei grootte caravans. Toch iets meer comfort? Huur dan een van de mooie houten huisjes aan het meer.

Van de camping naar Parijs

Wij hebben tijdens ons weekje Frankrijk natuurlijk ook een uitstapje gemaakt naar het mooie Parijs. Vanaf de camping anderhalf uur rijden. Een prima aanrijroute en niet te lang. Ook met onze dochter van één jaar prima te doen. Buggy mee, eten en drinken in de tas en gaan! De hele dag hebben we heerlijk door Parijs geslenterd. De Notre Dame, het Louvre, de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren, wat is het toch een mooie stad. Tussendoor op een van de heerlijke terrassen geluncht en tot slot een heerlijk ijsje gegeten. Zo hoort vakantie te zijn.

Vanaf de camping was het dus heel goed te doen om naar Parijs te gaan. Wij kozen ervoor om de auto in Parijs te parkeren. Dat kostte zo’n 4,20 euro per uur en viel ons mee voor deze wereldstad. Wij stonden in parkeerplaats Lobau, vlakbij de Notre Dame. Het is natuurlijk ook mogelijk om in een voorstad van Parijs (gratis) te parkeren en het laatste stukje met de trein te doen. Wij zagen dat zelf niet zitten met onze kleine meid en vanwege corona, maar het is vast iets goedkoper.

Kamperen in de buurt van Disneyland

Disneyland ligt zelfs nog iets dichterbij. In 5 kwartier rijden ben je op het park. Wij zijn zelf niet naar Disney geweest, maar andere campinggasten wel. Het voordeel is dat je snel bij Disneyland bent, maar toch kunt genieten van het campingleven en de rust om je heen. Slaap je in Disneyland zelf, dan is dat natuurlijk een heel ander verhaal en een andere beleving.

Meer weten over kamperen in de buurt van Parijs? Hier lees je alles over de camping La croix du vieux pont. Overtuigd? Dan kun je meteen hier jouw vakantie reserveren.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.