Een vakantie met je paard is enorm leuk. Je hebt alle vrijheid en jullie kunnen samen genieten van de natuur. Ook wel fijn voor je paard om eens in een andere omgeving te lopen. Een vakantie met je paard is echter wel enige voorbereiding voor nodig. Zo moet het vervoer goed zijn, moet de plek van bestemming genoeg natuur hebben om rond te lopen en moet het paard zich op zijn gemak voelen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Hotel/huis met stallen voor paarden

Allereerst is het belangrijk dat je een hotel of huis kiest waar een stal dichtbij in de buurt zit. Je kan tenslotte niet je paard in de trailer laten staan. Er zijn in Nederland veel accommodaties met stallen. Zo heb je vakantiehuis camerduin in Noord-Holland en Wellerlooi in Limburg. Ook in omringende landen als België en Duitsland zijn er genoeg plekken te vinden waar je paard kan overnachten.

Vervoeren van je paard

Naast een plek om te overnachten is het ook belangrijk dat het vervoeren van het paard goed verloopt. Zo moet een paard genoeg bewegingsruimte hebben in een trailer en moet er voldoende zuurstof aanwezig zijn. Daarnaast moet er eten en drinken beschikbaar zijn voor het paard.

Paarden vinden een trailer en vervoerd worden niet erg fijn, zeker geen lange afstanden. Het is daarom goed om 1x in het uur even te stoppen en het paard uit de trailer te laten. Lange afstanden overbruggen waarbij het paard in een trailer staat, is zeker niet aan te raden en kan er voor zorgen dat een paard onrustig wordt.

Paardendekens voor ideaal comfort

Om het paard op zijn gemak te laten voelen is het verstandig om een paardendeken aan te schaffen. Paardendekens hebben namelijk
verschillende voordelen voor een paard. Zo zorgt het ervoor dat het paard het niet te warm of te koud krijgt. Daarnaast beschermt een paardendeken het paard ook tegen insecten en vliegen. Vooral vliegen zijn vaak een enorm plagen voor paarden.

Met deze tips ben je klaar om op vakantie te gaan met je grote vriend. Het zal een onvergetelijke tijd worden waarbij je nog meer liefde krijgt van je paard en de band nog sterker wordt.

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.