Als student zijnde kun je elke zuurverdiende cent die je hebt goed gebruiken. Daarom wil je ook niet al te veel betalen voor je vakantie. Jammer genoeg, lopen de meeste vakanties al snel hoog in de kosten. Een vakantie hoeft echter niet duur te zijn, dus lees snel verder voor tips om goedkoop op vakantie te gaan.

goedkope vakanties

Voorbereiding is het halve werk

Mocht je een hele poos van tevoren al weten dat je op vakantie wilt en waar je heen wilt? Boek dan alvast je vakantie! Als je namelijk een tijd van te voren boekt zijn de kosten lager en heb je meer keuze. Probeer ook altijd in het laagseizoen te gaan. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, maar als je de kans hebt doe dit dan. Hiermee bespaar je kosten en je vermijdt de drukte. Neem de tijd om goed uit te zoeken waar je heen wilt en vergelijk alle prijzen met elkaar. Als je de activiteiten, accommodaties en vliegtickets los boekt ben je meestal goedkoper uit. Wees ook flexibel met je reisdata, de prijs kan namelijk per datum verschillen.

Op de bestemming zelf

Als de vakantie eenmaal is aangebroken, heb je ook nog een kostenpost op de bestemming zelf. Stel een budget op per dag en houd je hier ook aan. Vaak is het geval dat je tijdens de vakantie toch meer uitgeeft dan gepland. Bepaal welke dingen jij echt belangrijk vindt en waar je meer geld aan wilt uitgeven dan andere dingen.  Vooral op eten en drinken kan je heel veel geld besparen. Probeer niet elke dag uit eten te gaan en ga liever naar lokale eettentjes dan de toeristische eetgelegenheden. Ook op vervoer kan je veel geld besparen. Zoek bijvoorbeeld uit of het goedkoper is om een auto/scooter te huren of om met het openbaar vervoer te gaan.

Maak jij gebruik van bovenstaande tips, dan kun jij lekker budgetvriendelijk genieten tijdens je vakantie!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.