Afrika is het continent in de wereld om op safari te gaan. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met onze drie favoriete landen, zodat ook jij vanaf nu weet waar je het beste op safari kunt!

1. Tanzania

In Tanzania raden wij echt het Serengeti Nationaal Park aan! In dit park zijn onder andere luipaarden, olifanten, leeuwen, buffels en neushoorns te vinden, die samen ook wel de “Big Five” worden genoemd. Daarnaast is er in dit park ook een bijzonder fenomeen te aanschouwen: de “Great Migration”. Tijdens deze migratie trekken er zo’n twee miljoen zebra’s, gazellen en gnoes van het Serengeti park naar het aangrenzende Masai Mara in Kenia, op zoek naar voedsel en water.

Tanzania is een relatief nieuwe safari-bestemming, in vergelijking met bijvoorbeeld Kenia. Daarom is in Tanzania op veel plekken nog ongerepte natuur te vinden, zoals de krater van Ngorongoro. Deze intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) is zeer indrukwekkend om te zien!

Je kunt een reis naar Tanzania combineren met Zanzibar. De ideale combinatie van safari en strand. Zanzibar, een eiland voor de kust van Tanzania heeft hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee, dus het is de ultieme vakantiebestemming voor strandliefhebbers. Daarnaast staat Zanzibar ook bekend om hun geurige specerijen en daarom wordt dit eiland soms ook wel Spice Island genoemd. Vergeet dus vooral niet om lekkere kruiden mee naar huis te nemen!

Houd je niet zo van het strand? Dan is een safari in Tanzania ook prima te combineren met een beklimming van de Kilimanjaro, een berg die zich tevens in hetzelfde land bevindt.

2. Kenia

We hebben je net al verteld dat Masai Mara in Kenia grenst aan de Serengeti in Tanzania. In Masai Mara is in de maanden augustus, september en oktober de grootste groep aan wilde dieren te spotten, want dan vindt de “Great Migration” tussen beide parken plaats.

Daarnaast kun je in Kenia uiteraard ook de “Big Five” zien, maar vogelliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. Vooral rond Lake Naivasha zijn veel vogels te zien.

Verder staat Masai Mara ook bekend om de plaatselijke bevolking, die je in het gelijknamige dorp Masai kunt ontmoeten. De Masai leven al honderden jaren op traditionele wijze. De kleurrijke klederdracht is echt prachtig om te zien!

Een safari in Masai Mara kan gecombineerd worden met een leuke strandvakantie in Mombasa. In deze metropool ligt een drukke haven, maar er is ook een relaxt strand te vinden. Wil je liever echt de rust opzoeken? Dan kun je ook naar Zanzibar gaan!

3. Botswana

In Botswana is nog veel ongerepte natuur te vinden en de nationale parken in dit land zijn een stuk rustiger dan veel andere parken in Afrika. De Botswaanse regering heeft er namelijk veel aan gedaan om de natuur te beschermen. Zo is er bijvoorbeeld een maximum ingesteld voor het aantal toeristen dat het land mag bezoeken. Om deze reden wordt Botswana ook als een exclusieve safari-bestemming gezien.

Het grootste gedeelte van Botswana bestaat uit de Kalahari woestijn, maar in het noorden is de prachtige Okavango Delta te zien. Het ecosysteem van deze delta is zo bijzonder dat het nu op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat! Aan de oostkant van de delta ligt het Nationaal Park Chobe. Hier leven ruim 45.000 olifanten, zebra’s, buffels, luipaarden en giraffen. Door het hele park stroomt de gelijknamige rivier Chobe en in het water zijn ook nog veel nijlpaarden en krokodillen te zien. Je kunt in dit park daarom ook een unieke safari op het water doen en deze dieren van dichtbij spotten!

Een reis naar Botswana kun je combineren met Namibië of Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika zijn ook unieke safari’s te beleven in één van de vele nationale parken. Daarnaast heeft Zuid-Afrika ook een prachtige kust en een bruisend stadsleven. Namibië heeft prachtige natuur met onder meer zandduinen, de wereldberoemde Sossusvlei en natuurlijk de Fish River Canyon (de op een na langste canyon ter wereld).

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.