In Australië geldt de visumplicht voor alle bezoekers. Ook voor kinderen is het noodzakelijk om een visum aan te vragen. Zodra je aanvraag wordt goedgekeurd, geldt het visum 12 maanden. Verlengen is niet bij elk visum mogelijk, wel kun je zo vaak als je wilt een nieuw visum aanvragen. Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Je moet een Nederlandse of Belgische zorgverzekering hebben. Als je tuberculose hebt mag je helaas niet naar Australië afreizen zonder speciaal verkregen toestemming. Dit mag ook niet als je een gevangenisstraf hebt gehad die langer duurde dan 12 maanden. Je mag niks verkopen of diensten uitvoeren voor Australische bedrijven mits je daarvoor het juiste visum hebt. Je mag geen openstaande schulden hebben. Het visum aanvragen klinkt ingewikkeld en het lijkt veel werk, maar dat valt erg mee. Het is eenvoudig en snel online te regelen.

Welk visum heb je nodig

Er zijn verschillende soorten visums beschikbaar. Een van de meest gekozen opties is het eVistor visum. Hiermee mag je een korte opleiding of cursus volgen. Vrijwilligers werk doen en je kunt dit visum gebruiken voor een zakelijke reis. Deze variant is ook geschikt voor vakanties! Dit is de goedkoopste variant en kost 14,95 per persoon. Heb je geen Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan moet je het ETA Australië visum aanvragen. Deze variant is duurder maar de voorwaardes zijn hetzelfde als bij het eVistor visum. Deze kun je aanvragen via een aparte link.

Dan is er nog Het Working Holiday Visum. Speciaal voor jongen tussen de 18 en de 31 jaar oud. Met dit visum kun je een jaar lang werken in Australië combineren met vakantieperiodes. Hier zitten ook een aantal voorwaardes aan, je mag maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever werken. Je mag het land zo vaak betreden en verlaten als je wilt en je mag het hele land doortrekken en op verschillende plekken werken. Je mag geen kinderen meenemen en je moet minimaal 5000 Australische Dollars bij aankomst hebben. Vraag je dit visum voor de 2de keer aan? Dan mag je niet meer in alle sectoren werken. Deze kun je al aanvragen als je al in Australië bent en je reis wilt verlengen. Als je aan alle voorwaardes hebt gehouden en minimaal 3 maanden hebt gewerkt, zal dit geen probleem zijn.

Het Working Holiday visum kost 277 euro per persoon en is dus redelijk duur vergeleken met het normale eVistor visum. Het grootste verschil tussen deze twee is dat je bij het normale visum elke 3 maanden het land moet verlaten en je mag ook geen betaald werk uitvoeren. Bekijk dus goed met welk doel je naar Australië reist en kies het juiste visum uit. Moet je voor een doorreis op Australië overstappen en verlaat je het vliegveld niet, dan heb je geen visum nodig!

Aanvragen van het visum

Als je op vakantie gaat. Een backpacktrip en het avontuur gaat opzoeken in Australië. Of juist voor een zakelijke gelegenheid afreist naar Australië. Je hebt een visum nodig. Je hoeft tegenwoordig niet meer naar het consulaat of de ambassade om deze aan te vragen. Dit kan je simpel en makkelijk online regelen via: visumbuitenland.be. Deze onlineservice werkt 24/7 door, dus je kunt op elk gewenst moment van de dag een visum aanvragen. Vul je verwachte aankomstdatum en je emailadres in.

Hierna zullen al je gegevens, onder andere je paspoortnummer en de reden van je komst naar Australië gevraagd worden. Je kunt het visum voor meerdere personen tegelijk aanvragen. Indien je al eerder een bezoek hebt gebracht aan Australië, kun je ‘Visa Grand Number’of ‘Visa Label Number’ doorgeven. Dit zal het proces versnellen. Naar het doorgeven van je gegevens zal worden gevraagd om de betaling te voldoen, dit kan via verschillende betaalmethodes. Binnen enkele dagen ontvang je per email je officiële visum. Het enigste wat je nu nog moet doen, is het visum uitprinten en meenemen als je op reis gaat. De douane is erg streng op Australië, dus zorg dat je de benodigde papieren bij je hebt als je hebt land binnenkomt!

Checklist

Klaar voor je reis naar Australië? Het juiste visum aangevraagd? Voldoe je aan alle voorwaardes? Informeer jezelf goed over het land en heb een duidelijk reisdoel, hier kan naar gevraagd worden bij de douane. Check ook even goed wat je wel en niet mag meenemen in je koffer om zo ongemak te voorkomen. Pak je koffer in, print je visum uit. Vertrek naar het vliegveld en maak je klaar voor het Australische avontuur!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.