In juli zijn wij een weekje naar de camping La croix du vieux pont geweest. Volgens ons een heerlijke camping. Zeker als je kunt genieten van rust en groen om je heen. Wij hadden een ruime caravan geboekt en hebben ervan genoten. Ook ons dochtertje van 15 maanden vond het fantastisch. De hele dag banjeren in het zwembad en het meer. En ‘s morgens lekker spelen in de speeltuin. Wat wil je nog meer. Toe aan een uitstapje? Lees hieronder wat je kunt doen in de buurt van camping La croix du vieux pont.

5 Tips en uitstapjes vanuit camping La croix du vieux pont

Vakantie is natuurlijk extra leuk als je dingen kunt doen vanuit de camping. Hieronder lees je onze tips wat je kunt doen rondom de camping La croix du vieux pont.

Tip 1: Dagje Parijs

Parijs ligt op slechts anderhalf uur rijden van de camping en is een bezoek meer dan waard. Bewonder de Eiffeltoren, aanschouw de rotonde van de Arc de Triomphe en bezoek een van de vele musea en kerken. Onder andere het Louvre en de Sacre Coeur zijn prachtig! Parkeren kan in Parijs zelf. Wij hebben onze auto neergezet in Lobau. Een parkeergarage vlakbij de Notre Dame en die kostte ons 4,20 euro per uur. Wat ons enorm meeviel. Vanaf daar loop je alle kanten uit. Wat ook een mogelijkheid is, is om met de auto te rijden naar een van de voorsteden van Parijs en daar de auto te parkeren. Je kunt dan met de trein doorreizen naar Parijs. Waarschijnlijk een goedkopere optie dan de auto te parkeren in Parijs. Wil je kamperen in de buurt van Parijs, dan is dit een hele goede optie!

tips rondom camping la croix du vieux pont

Tip 2: Dagje Disneyland Parijs

Voor veel kinderen een hoogtepunt; Disneyland Parijs. Nog geen 5 kwartier rijden van de camping en je bent in het grootste wonderland. Geen zin om ook in Disneyland te slapen, dan is een verblijf op camping La croix du vieux pont een aanrader. Je bent snel heen en weer en slaapt hierdoor niet in de drukte van het park. Reserveer hier een ticket voor Disneyland.

Tip 3: Pierrefonds

Het dorpje Pierrefonds is niet groot, maar heeft wel een enorm grote bezienswaardigheid. Namelijk het kasteel van Pierrefonds. Een enorm kasteel bovenop een berg. Van veraf zie je hem al pronken. Een bezoekje in het kasteel is meer dan de moeite waard. Hiervoor moet je wel op tijd kaartjes reserveren. Kaartjes boek je via deze website. Het kasteel is dagelijks te bezoeken tussen 9.30 uur en 18.00 uur.

Tip 4: Compiègne

Compiègne is een heel gezellige plaats waar je lekker kunt lunchen en kunt winkelen. Je vindt er veel verschillende winkels, van herenmode tot kindermode. Schoenenwinkels en leuke boetiekjes. De mensen zijn er vriendelijk en op ieder terras kun je heerlijk Frans eten. Let wel op de tijden dat je Compiègne bezoekt (zie tip 5). Ook heeft Compiègne veel historie. In het centrum zie je veel verschillende stijlen panden. Ook vind je er een prachtig paleis en meerdere musea. Normaal gesproken start ook de rit Parijs – Roubaix hier tijdens de Tour de France. 

Tip 5: Winkels tussen 12 en 14.30 uur gesloten

De Fransen lunchen massaal tussen 12 en 14.30 uur. En anders dan in Nederland is alles gedurende deze uren gesloten. Alle winkels gaan dicht. Bezoek je een stadje tussen deze uren, dan kan het er heel doods uitzien. Alle terrasjes zitten vol, maar al het andere is gesloten. Bedenk dus vooraf goed wanneer je een plaats bezoekt. Vanaf 14.30 uur gaat alles weer open en zijn de winkels meestal open tot 19.00 uur.

Ga je naar een stadje om te lunchen? Doe dit dan juist wel tussen 12 en 14.30 uur. Daarna kan het namelijk niet meer. Fransen zijn gewend om uitgebreid te lunchen. Vaak is er een ‘plat du jour’ voor zo’n 12 euro. Bijvoorbeeld een stukje vlees of vis met sla en frietjes. En uiteraard een stukje stokbrood. Daarna kiezen veel Fransen voor een lekker toetje en een espresso. In Frankrijk is het uit den boze om na de lunch een cappuccino te drinken. Dat drinkt men alleen voor 10 uur ‘s morgens. Een lekker wijntje bij de lunch mag natuurlijk niet ontbreken! 

Rustige omgeving

Als je camping La croix du vieux pont bezoekt, wees je er dan van bewust dat er dichtbij de camping niet veel te doen is. De stadjes zijn klein en de marktjes stellen niet veel voor. Naast bovenstaande tips is er niet veel te beleven. Kies voor deze camping als je (met kinderen) een lekkere camping week wilt. Er is op de camping veel te doen. Zowel voor kleine als wat grotere kinderen. 

camping la croix du vieux point frankrijk

Let op; wij bezochten de camping in juli 2020. Het is ons niet bekend of de camping rustiger was vanwege corona.

Boek hier je vakantie op deze fantastische camping!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.